Et godt sexliv er vigtigt for et generelt sundt liv og ikke mindst et sundt parforhold. Derfor giver vi dig en samlet sex guide til dig og din partner. Det er nemlig vigtigt at holde sexlivet ved lige, uanset om man er single eller i et længerevarende forhold.

Med denne sexguide giver vi dig 9 gode tips til kvinder og 20 råd til mænd. Men det er helt sikkert værd at læse det hele, uanset hvem du er. Der kan nemlig gemme sig gode guldkorn ved begge sex guides.

En sex guide kan også hjælpe dig med at huske nogle af de ting, man måske glemmer i hverdagen. Det kan være, I er gået lidt i stå, når det kommer til jeres sexliv. Måske er sex bare blevet en rutine, eller måske er der bare mindre af den.

Uanset hvad kan en sexguide til kvinder og mænd give gode råd om, hvad god sex er, og hvordan man får den. Læs med og bliv klogere på hvordan en sex guide kan hjælpe dig og din partners sexliv.

par i seng

Sex guide til kvinder – 9 gode tips

Med denne sex guide til kvinder får du 9 praktisk tips og gode råd til, hvordan du kan få et bedre sexliv. Sexguiden er generelt lavet til heteroseksuelle kvinder. Men mange af rådene kan overføres til par af alle køn.

Mange af rådene har du måske hørt før. Men det kan være en god idé at få dem opfrisket, så du også holder dit sexliv friskt og ved lige. Læs med og bliv klogere på hvordan du kan få et bedre sexliv med denne sexguide.

1. Lær at kysse ordentligt

hvorlyst

En hed omgang kys kan øge dopamin niveauet hos både mænd og kvinder. Husk derfor at give god tid og energi til de opvarmende kys.

Prøv for eksempel lade din tunge løbe let over deres læber. Eller bid dem blidt i underlæben. Der er mange måder, hvorpå du kan gøre kys lige så pirrende og interessant som resten.

2. Leg med deres øre

hvorlyst

En undersøgelse viser, at ørene er lige efter pungen, det sted på en mands krop, der når det røres, bedst hjælper ham mod klimaks. Du må derfor endelig ikke glemme at give ørene, den opmærksomhed de kræver.

Leg blidt med dem, kys dem eller slik dem. Gør det mere jo tættere på orgasme de kommer. Det giver dig også mulighed for at viske frække og opmuntrende ord.

3. Vær ikke bange for pungen

hvorlyst

Her er det ikke niv eller bid, der skal til. Det er et følsomt område, og du skal i stedet sørge for at suge, klemme og holde om det.

Ved forspil kan du med fordel starte med at holde hånden om pungen. Herefter samler du dine fingerspidser. Som hvis du skulle samle en serviet op fra gulvet.

4. Kys og kæl med nakken

hvorlyst

Nak og hals er et lige så følsomt sted som det er hos dig selv. Du kan for eksempel kysse deres nakke, mens din mund er en smule åben, og du samtidig nynner. Kombinationen af varme og vibrationer giver en skøn og pirrende følelse.

5. Vær ikke genert med skaftet

hvorlyst

Det giver sig selv. Penisskaftet er helt essentielt, når det kommer til at give den rette stimulering. Og det kan være en god idé at have et godt greb. Det kan nemlig kræve lidt kræfter for at opnå den bedste stimulering.

Når du holder rundt om penis, kan du bevæge hånden op og ned og justere trykket løbende. Hold øje med din partner og mærk efter hvordan han reagerer.

6. Giv brystvorterne opmærksomhed

Mænds brystvorter synes måske ikke at have nogen særlig funktion. Men derfor må du endelig ikke glemme dem både under forspil, og når I rigtig kommer i gang.

Slik dem eller sug på dem samtidig med, at du kæler for penis. Når du stimulerer begge disse erogene zoner på samme tid, vil han hurtigt kommer helt op og ringe.

7. Brug tid og energi på penishovedet

Penishovedet eller glansen har flere nerver end resten af penis. Derfor er det også vigtigt at bruge god tid på dette område. Du kan måske sammenligne penishovedet med den kvindelige klitoris, men den er dog slet ikke lige så sensitiv.

Ved stimulering af penishovedet kan det være en fordel at bruge en god glidecreme. Fordel glidecremen på dine fingre og brug herefter korte og langsomme bevægelser til at stimulere penishovedet. Ved oralsex kan du lade tungen glide over penishovedet, samtidig med at du suger blidt.

8. Undersøg prostataen

Prostataen gemmer på en verden af intense orgasmer. Det mandlige g-punkt som det også er kendt som stimuleres gennem anal penetrering.

Det kan være en fordel at begynde stille, når det kommer til anal stimulering og prostata orgasmer. Start for eksempel med en velsmurt finger eller et lille analt sexlegetøj. Et andet godt sted at starte er ved mellemkødet. Masser det og det ydre område omkring anus for at få ham til at slappe af og løsne op.

9. Forkæl mellemkødet

Når vi nu snakker om mellemkødet, er det værd at nævne, at dette følsomme punkt altså ikke må overses. Og det er egentlig uanset, om det skal lede videre til pirrende anal stimulering eller ej. Ved den rette massage og stimulering af dette punkt kan hans orgasme blive endnu mere intens.

Brug din tommelfinger til at massere området i en cirkulær bevægelse samtidig med, at du giver ham et blowjob. Lige inden han er ved at komme, kan du trykke ekstra godt på området for at gøre orgasmen mere kraftig.

Sexguide til mænd – 20 gode tips

Som mand er der mange ting, du kan gøre for at gøre dit og din partners nydelse endnu større både før, under og efter sex.

Selvom du allerede ser dig selv om en erfaren og opmærksom elsker, er der helt sikkert ting, der kan trænge til at blive frisket op, eller som du måske ikke har tænkt over før. Læs denne sex guide til mænd og få 20 gode tips, ideer og teknikker til at skrue op for varmen i soveværelset.

 

1. Tal om sex

hvorlyst

Når man har været i et forhold i længere tid, kan det ende med, at sex bliver på rutinen. Man gør de ting, man plejer, og glemmer at tænke over og udtrykke, det man egentlig har lyst til og brug for.

Det er derfor vigtigt at tale om sex og bryde ud af den samme rutine. Spørg hvad din partner har lyst til, og snak om hvad der virker, og hvad der ikke virker.

2. Spis sundt

hvorlyst

Det lyder måske som et lidt mærkeligt råd i en sexguide. Men en sund kost kan faktisk være rigtig vigtig for at bevare din sexlyst og selvfølgelig en generel sund og viril krop.

Ved at spise en sund og varieret kost kan du holde dit kolesterol nede. Det har også indvirkning på, hvordan din generelle cirkulation virker. Og som vi alle ved så er en god blodcirkulation vigtig for, at du kan yde godt sammen med din partner.

3. Gør dine huslige pligter

hvorlyst

Vil du gerne have en masse god sex? Så sørg for at holde din partner glad. Det gør det blandt andet ved at hjælpe til derhjemme. Det bedste forspil starter uden for soveværelset.

Ved at du viser ansvar og opmærksom i andre dele af hverdagen, viser du også, at du respekterer din partner, og værdsætter dem. Det er derfor ikke dumt lige at svinge støvsugeren eller huske at tage skraldet med ud.

4. Motioner

hvorlyst

Det er vel generelt et godt tip. Men det er jo en sexguide, og her har motion altså også en stor betydning. Ved at motionere regelmæssigt kan du holde dig selv parat og i humør til en omgang mellem lagnerne. Og så hjælper en god kondi selvfølgelig også på din generelle stamina.

Selv 15 minutter om dagen kan være nok til at øge din selvtillid og sexlyst. En god fysik og kondi er derfor vigtig for et vedvarende sundt sexliv.

5. Men lad være med at overgøre det

Motion er godt. Men for meget motion er mindre godt. Det kan nemlig have den præcis modsatte virkning. Hvis du træner for meget, vil du generelt føle dig træt og have meget lidt energi til de ekstra fysiske timer om aften.

Træner du for meget, vil du også sove dårligere og måske være i et dårligere humør. Det vil til sammen give dig og din partner mindre gode muligheder for et godt og spændende sexliv.

6. Motioner sammen

Det kan faktisk være en god ide at træne sammen. På den måde får I tilbragt tid sammen, og I vil begge have den fornyet energi og sexlyst, som træning kan give.

Når I begge er svedige, og har høj puls, er det oplagt at tage tingene til næste niveau. Det kan også vigtigt at huske at strække ud sammen.

7. Hold lidt igen

hvorlyst

Det lyder måske ikke som det bedste råd i en sexguide. Men at holde igen med sex kan faktisk være en god ide. Ved at aftale en fælles afholdenhed kan I opbygge en større lyst og spænding.

Ved at gøre sex forbudt i et par dage, en weekend eller en uge kan I sikre, at den næste gang bliver endnu mere vild, fræk og intens.

8. Planlæg sex

hvorlyst

Det lyder måske ikke så romantisk. Men det kan virkelig forbedre jeres sexliv. Det kan særlig være nødvendigt, hvis I er et travlt par. I hverdagen kan man nemlig nemt glemme at være intime og afsætte tid, hvor det kun handler om jer og jeres nydelse.

Hvis I oplever, at der går længere og længere tid, mellem I har sex, så kan en plan for, hvornår I skal have sex være en god løsning.

9. Gør brug af teknologien

hvorlyst

Teknologi har ikke kun gjort vores hverdag nemmere. Det kan også gøre vores sexliv bedre. Vær derfor ikke bange for at introducere nye og spændende redskaber til jeres sexliv.

Det kan være noget så simpelt som en fræk besked sendt i løbet af dagen. Eller det kan være en app-styret vibrator. Sidstnævnte giver et utal af frække muligheder, både derhjemme og når I er ude.

10. Komplimenter hinanden

Det bedste forspil starter uden for soveværelset. Start med små komplimenter og du vil hurtigt mærke en effekt.

Hvis du husker at komplimentere din partner, vil hun føle sig værdsat, og vil vise hende, at du finder hende attraktiv og sexet. Det vil helt klart øge hendes sexlyst og give hende lyst til at forkæle dig senere i soveværelset.

11. Fokuser på at slappe af

hvorlyst

Det kan være forskelligt, hvordan mænd og kvinder får lyst til sex. Mænd har for det meste brug for at blive opstemt og mere energisk for at have god sex. Mens det for kvinder oftere handler om at slappe af.

Sørg derfor for at skabe en afslappet stemning og fokuser på at få hende til at slappe af. En afstressende massage kan for eksempel være det helt rigtige til at få hende i den rette stemning.

12. Forspil

hvorlyst

Husk at bruge god tid på forspillet uanset hvor længe I har været sammen. Ved at godt og grundigt forspil øger du chancen for bedre sex og mere intense orgasmer – for jer begge.

Ved forspil forbereder du kroppen, og varmer den op, til den oplevelse I skal til at have. Det gør den mere sensitiv, og øger selvfølgelig lysten. Læs disse 15 geniale ideer til forspil igennem. Så kan du skabe det perfekte forspil.

13. Tænk ligesom en kvinde

hvorlyst

At tænke som en kvinde betyder ikke, at du bliver en kvinde. Det betyder blot, at du prøver at sætte dig i hendes sted, og prøver at aflæse, hvad hun har brug for.

Du kan for eksempel give ekstra opmærksomhed til nogle af hendes mere oversete områder. Eller du brug god tid på at opbygge hendes lyst. Leg med hende og lad hende stønne af lyst inden du lader hende komme.

14. Lad hende tage styringen

hvorlyst

Det kan være, det altid er dig, der tager styringen i sengen. Prøv i stedet at lade hende lede og bestemme hvad der skal ske. Det kan give anledning til nye sexstillinger og ikke mindst nye former for nydelse. Det kan også være utrolig pirrende for mange mænd, når de oplever at deres partner tager kontrollen.

Det kan også være en god løsning, hvis du har en lille pik. Der er nemlig flere sexstillinger til mænd med en lille penis, der kan være ekstra gode, når kvinden tager styringen.

15. Glem ikke glidecremen

hvorlyst

Der er altså ingen skam i at bruge glidecreme. Din partner vil helt sikkert kun takke dig for det. Glidecreme kan ligefrem være en nødvendighed. Særlig hvis I bruger sexlegetøj.

Glidecreme kan gøre følelsen af stimulering endnu mere intens og gøre, at tingene glider lettere. Hvis din partner har svært ved at blive våd, kan der være flere årsager. Det kan være, at hun er stresset, træt eller måske er hun nået en alder, hvor tørhed kan opstå. Det betyder ikke altid, at hun ikke har lyst til dig.

16. Prøv forskellige ting

hvorlyst

Hvis sex efterhånden er blevet lidt for meget det samme og på rutinen, så husk at prøve nye og forskellige ting. Der er mange måder, hvorpå I kan give fornyet energi til jeres sexliv.

Sexlegetøj, frækt undertøj, nye steder eller stillinger. Det kan alt sammen være med til at give nyt liv til jeres sexliv. Mange par er også glade for at udforske analsex, når der skal ske noget nyt i soveværelset.

17. Prøv sex et nyt sted

hvorlyst

En af de frække måder I kan skabe nye seksuelle oplevelser, er ved at dyrke sex et nyt sted. Ofte er soveværelset stedet det sker, men det behøver det jo ikke at være.

Hvor nyt stedet skal være er op til jer. Det kan være på sofaen eller måske køkkengulvet. Men det kan også være uden for. Spændingen ved at gøre det et nyt og måske endda forbudt sted kan være utrolig pirrende.

18. Elsk med hinanden

hvorlyst

Nogle gange er det vigtigt at afsætte god tid til sex. Skru tempoet ned og skru samtidig op for intimiteten og intensiteten. Skab en afslappet og romantisk stemning. Brug god til på forspil. Og kig hinanden dybt i øjne.

Det er nemlig vigtigt, at I ikke kun dyrker sex med hinanden, men at I også elsker med hinanden. Elskov indikerer en dybere intimitet og et mere følelsesmæssig betonet samleje.

19. Rør ved hinanden

Jeres sexliv vil blive forbedret, hvis I rører mere ved hinanden – også når I ikke har sex. Ved generelt at røre mere ved hinanden øget I jeres intimitet sammen.

En berøring behøver ikke altid at lede til sex. En berøring er også et tegn på kærlighed og intimitet. Det er derfor vigtigt at huske de daglige kys og kram.

20. Pas på dig selv

Sørg for at passe godt på dig selv og din penis. Skader på penis opstår oftest, når din partner er oven på dig. Det er derfor vigtigt, at du føler dig sikker og, at der er kontrol over tingene. Ellers skal du sige det til din partner.

Hvis du tror, du har oplevet skader på penis, er det vigtigt, at du opsøger læge. Der vil ofte være synlige blå mærker efter en skade på penis.

Pernille-Louise Lenskjold
Pernille-Louise Lenskjold
Jeg arbejder til dagligt i en Sexshop og hjælper samtidig Eroti.dk med at udvælge hvilke produkter, der på baggrund af de forskellige testeres anmeldelser skal indgå i vores samlede vurderinger. Eksempelvis som testvinder, bedst til begynderen eller den bedste til prisen (prisvinder). Det er også mig du finder på nogle af vores videoer :) God læselyst - jeg håber du finder det du leder efter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here