Tantrasex er noget helt andet end almindelig sex. Det har fokus på kærlighed og nærvær, og ikke vilde stillinger og teknikker. Vigtigst af alt er der ikke fokus på orgasmen, men på vejen dertil og det intime mellem jer.

Det er næsten en meditationsform, der fokuserer på bevidstheden og dybden. Der er fokus på det sensuelle i fylden og kraften.

Vil du gerne begynde at dyrke tantra sex sammen med din partner? Så kan du her finde en guide til, hvordan I kommer i gang, hvis det er første gang.

 


Hvad er tantrasex?

Tantra sex guideDet er vigtigere, at I har fokus på jeres kærlighed undervejs, end at I jagter en orgasme, fordi det er ikke målet med tantra. Målet er at mærke, at der findes en seksuel energi. Det er at mærke en lyst. At man bevidst fralægger sig den underbevidste trang til at jagte et mål.

Det er derfor, at det kan være en smule udfordrende for par at begynde at dyrke tantra. Det er så meget anderledes end almindelig sex, både for kroppen og hjernen. Det er til mål at styrke kærligheden.

Derfor er det et rigtig godt fokusområde for par, der har været sammen i flere år, og som er ovre den nyforelskede periode. For tantrisk elskov er ikke nemt som nyforelskede, fordi energien er så kraftig mellem jer. Det kan dog sagtens henvende sig til alle, og tantra er ikke forbeholdt nogen specifikt.

Det er muligt at få ekstatisk nydelse og dybe orgasmer med tantrasex netop, fordi man bevarer den seksuelle energi. Det er dog op til jer, om I vil lade jeres tantrasex ende ud i samleje, eller om I blot vil fokusere på intimiteten og kærligheden.

I har mulighed for at tage jeres sexliv til et helt nyt niveau med tantra. Et nyt spirituelt niveau. Men det tager lidt tid at vænne sig til det, og komme helt tæt på hinanden på den måde.

 


 

Sexolog: Sådan begynder I at dyrke tantra (Guide)

Stemningen

Er din partner og dig klar til at begynde at dyrke tantra? Så er det bare med at komme i gang, så I kan finde ud af, hvordan I giver hinanden mest muligt. Det er en virkelig god måde at gøre noget ekstra for din partner på.

Tantra handler ikke om dine egne stimulationsbehov, men det handler om at få en mulighed for, at gøre din partner lykkelig. Man skal derfor undgå klitorisorgasme og udløsning. Derfor er det så fantastisk et redskab i et forhold. For at begynde, skal I have en god stemning i jeres soveværelse. I bruge disse fine massagelys til at skabe en stemning:

 

 

Forspillet

Noget af det vigtigste ved tantrasex er også forspil. Det er noget, der ofte bliver sjusket med, og som egentlig bare bliver sprunget hurtigt over. Det er dog rigtig vigtigt, særligt under tantra, fordi det er den periode, din partner og dig finder jeres fælles erotiske stemning.

I kan starte med at sætte jer over for hinanden. Kig hinanden i øjnene og fokuser på vejrtrækningen. Begynd at røre ved hinandens kroppe.

Hvordan skal man sidde over for hinanden? 

 1. Hvis det er sammen med din partner, kan I sidde over for hinanden i Lotus-stilling. Den ene sidder i skrædderstilling eller med benene ud foran sig. Den anden sidder øverst på sin partners lår eller i “skålen”, som ben i skrædderstilling former. Vedkommende der sidder øverst, krydser sine ben rundt om sin partner. Synkroniser jeres vejrtræning.

2. Hånden på hjertet er en anden god stilling til starten af forspillet. Sid i skrædderstilling over for hinanden. Sid i skrædderstilling over for hinanden, og læg en hånd på hinandens hjerte. Luk øjnene og fokuser på din partners hjerteslag. Synkroniser vejrtrækningen. Opbyg en forbindelse mellem din hånd og din partners hjerte og omvendt.

massage olie
Joan Ørting Luksus Massage Olie

En god måde at starte tantra sex på, er også ved dejlig erotisk massage. I kan gøre dette, efter I har siddet over for hinanden og skabt en sensuel stemning. Brug gerne en lækker massageolie til dette.

Efter I har rørt ved hinanden og mærket hinanden på en helt ny måde, så begynd at kysse – men kun kysse. Fokuser på den magiske, fysiske berøring, når dine læber rører din partners. Hold jeres kys blide og sensuelle og vær tilstede i følelsen.

Små tips:

 • Det kan hjælpe at sætte lidt rolig musik på for at komme i den rette stemning. Det skal være musik, der sætter gang i den romantiske stemning, og som du og din partner kan bevæge jer til.
 • I kan også sammen dyrke yoga eller meditation inden, for at slappe mere af i kroppen og forberede jer. Stræk også gerne kroppen ud.
 • Husk generelt at trække vejret dybt ned i maven undervejs. Hold fokus på vejrtrækningen, glæden og intimiteten.

 

Elskoven

Tantra sex for begyndereDet er op til dig og din partner, om I vil lade jeres tantra ende ud i samleje, eller blot fokusere på intimiteten og kærligheden på andre måder. Hvis I har brug for at mærke hinanden endnu mere, og I ønsker samleje, så tag det roligt. Slap af og gør det sensuelt.

Meningen med tantrasex er netop, at fokusere på at undgå udløsning og klitorisorgasme, men at være nærværende og tilstede i øjeblikket. Lad målet være at komme tættere på hinanden, og ikke at få opfyldt sine egne behov om udløsning.

Udforsk din partners krop, og bevar jeres fokus på vejrtrækning og blide men intime bevægelser. Lad intensiteten bygge sig op mellem jer og nyd øjeblikket. Rør hinanden på nye måder og vær kreative med stillinger. Bevæg fokusset væk fra dig selv og din egen nydelse, men tænk på jer som en enhed, der sammen stimulerer hinanden.

Det handler om, at du skal finde ud af, hvad din partner allerbedst kan lide, og hvad du skal have fokus på, når I dyrker tantra sex. Det er jo dit fokus at give din partner nydelse på nye og mere intime måder. Under samlejet må I gerne opnå orgasme eller udløsning, men det er ikke målet i sig selv med tantrasex. Her er fokus på noget mere dybt.

 

Efter elskoven

Efter elskoven (eller forspillet, hvis det er nok for jer) så lig sammen med hinanden. Dette er uhyre vigtigt, for det er efter tantrasex, at man er sårbar og har brug for nærvær og omsorg.

I kan med fordel ligge i ske. Lig helt tæt. Den bagerste ske sender varme og tryghed ud til den forreste ske, som tager imod. Den bagerste ske har armene rundt om den forreste, og en hånd på deres hjerte. Den forreste ske har sin hånd oven på sin partners hånd. Behold her også fokus på vejrtrækning og på energien imellem jer.

 

Har du brug for mere inspiration eller viden? Så tjek denne video guide, der tager dig med igennem, hvordan man som begynder har tantra sex.

 


 

Sexlegetøj og tantrasex

tantra sex tipsTantra er noget, som kan give jer meget mere kærlighed, nærvær og intimitet i jeres parforhold eller ægteskab. Det er noget, alle mennesker har brug for i deres liv, og det er en god måde at komme væk fra det klassiske samleje, som hurtigt kan blive ensformigt, og gøre noget, der giver jer begge to noget mere end blot sex.

Når vi her på redaktionen foreslår sexlegetøj, er det derfor ikke store dildoer og vilde vibratorer, der vil forstyrre energien og sensualiteten. Vi mener de små, diskrete detaljer, som blot vil øge sanseligheden mellem jer.

Vi har allerede foreslået massagelys og massageolie. Men hvorfor ikke tage det skridtet videre med kildefjer eller bind for øjnene? Husk dog, at legetøjet kun skal være en detalje – ikke det der styrer jeres tantra akt.

Du kan også kaste dig ud i at læse denne populære bog om tantrasex med en masse gode råd til, at udfolde dig inden for tantrasex:

Den Nye Tantra – Forny Din Seksualitet

guide til tantra sex

Læs mere om denne populære bog her!


 

Holger som inspiration

Holger er manden bag bevidsthed.org og skriver meget om Tantra. Holger er nok det, vi i dag ville betegne som en nærmest tantrisk guru i Danmark.

Nogle af hans pointer omkring tantra og de forskellige steps kan opsummere denne artikel og formålet med tantra.

5 principper, 5 trin, 5 udfordringer og 5 fordele

5 principper

 1. Kærlighed og nærvær er det fundamentale.
 2. Begær og lyst er ikke målet (i sig selv).
 3. Den seksuelle energi skal forsøges bevaret under akten. Det ødelægger udløsning.
 4. Sex er ikke sex. Sex er elskov – en mulighed for at gøre sin partner lykkelig.
 5. Følgerne af tantra kan bruges til personlig udvikling.

5 trin

 1. Forberedelse
 2. Forspil
 3. Elskov
 4. Efterspil
 5. Adskillelse

5 udfordringer

 1. At være nærværende.
 2. At have hjertet med.
 3. At have fokus på andet end din egen nydelse.
 4. At undgå udløsning eller klitorisorgasme.
 5. At planlægge en tantradate.

5 fordele

 1. Oplevelsen er mere komplet og tilfredsstillende.
 2. Kærlighed og intimiteten øges under og efter.
 3. Større tiltrækning.
 4. Personlig udvikling.
 5. Åbner nye døre indenfor det erotiske univers.

 

Iben Helena Mortensen
Iben Helena Mortensen
Velkommen til Eroti.dk. Mit navn er Iben, og jeg er webredaktør her på siden. Jeg skriver guides, produktanmeldelser og meget andet, som jeg håber, du finder interessant. Skulle du have spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på Iben@eroti.dk.

1 KOMMENTAR

 1. Absolut en af de bedre artikler (omend kort) om Tantra.

  Der er dog en ting der næsten aldrig bliver beskrevet i vesterlandsk litteratur, men som er ufatteligt vigt at få med. Og det er Skyggearbejdet. Så længe vi arbejder i den duale bevidsthed er der altid to sider af sagen og at gå efter lykken gennem tantra er dømt til at mislykkes – hvis vi ikke inddrager Skyggen i arbejdet også! De gamle Tibetanske skrifter taler også om at æde lort (altså i overført betydning!)

  Vi tror ofte fejlagtigt at vi kan fokusere ensidigt på lykken, men lykken kommer af at være hel og hvis Skyggen ikke er taget i ed igennem det tantriske arbejde og selvudviklingen i det hele taget,bliver vi aldrig lykkelige. Der skal ædes meget store mængder lort før Skyggen lægger sig og lader sig indlemme i den helhed der bliver til Enhed. Så meget så der ikke rigtigt er nogen der egentlig når i mål. Men det kræver også 24 timers arbejde hver dag hele livet igennem. Og det gør vi jo ikke…

  Tantraen er selve arnestedet hvor vi lader både lyset og mørket danse – med hinanden. Og det er i de forhøjede energier vi kan invitere Skyggen ind og se på den. Tantraen inkluderer derfor også vores dybeste angst, frygt, forladthed og en masse andet emotionelt ‘lort’ der skal spises, fortæres og tages ind. Det betyder at der blive grædt, hulket og tudet i store mængder.

  Bevidstheden skal vågne helt ned i det dybeste instinktive urmørke og det er ikke ret nemt.

  Men når vi snakker Tantra i dag her i Vesten er det jo bare lidt ned i gear så akten varer 20 minutter i stedet for kun 10 og så fedter vi lige hinanden ind i lidt tantraolie…
  I den Yogiske tradition afstår man så også lige HELT fra orgasmen. Se det er seriøst! Det er Tantra 🙂 Hvem er klar til det?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here