Klitoris fakta – Komplet guide til anatomi og stimulering

236

Klitoris kan være anledning til både stor nydelse og stor frustration. Ved man hvor den sidder og bruger man lidt tid og kærlig stimulering, så kan det ende med den vildeste og mest fantastiske orgasme. Kan man derimod ikke finde klitoris, eller giver den nok opmærksomhed, så kan det ende med at blive en træls omgang.

I denne guide får du alt det af vide, som du har brug for omkring klitoris. Vidste du f.eks., at klitoris er mellem 10 og 12 cm lang, men det meste sidder inde i kroppen? Nej vel, så læs med her og bliv klogere på alt mellem himmel og jord i forbindelse med klitoris.

 

Stimulering af klitoris

Alle kvinder er forskellige, og det er deres kønsorganer også. Dermed er der også stor forskel på, hvordan kvinder kan lide at blive stimuleret. Nogle kvinder vil gerne have det lidt hårdt, andre mere nænsomt. Det afhænger også af situationen og der findes derfor ikke nogen decideret opskrift. Dog findes der alligevel nogle fællestræk, som vi kvinder særligt godt kan lide.

Klitoris behøver stor opmærksomhed både ved onani og ved sex sammen med en partner. Langt de fleste kvinder nyder at blive stimuleret på klitoris under forspillet, da det giver en mere følsom og vild oplevelse når I går videre.

Få endnu bedre orgasmer

Mange kvinder har svært ved at få en vaginal orgasme, hvor de udelukkende bliver stimuleret i skeden. Hvis du er én af dem, så kan du med fordel stimulere klitoris enten før eller imens. Får du først en klitorisorgasme, så kan hele dit underliv nemlig blive meget mere følsom, og det samme gør vagina.

Det kan du naturligvis gøre med fingrene eller lade din partner give dig en fantastisk orgasme eller du kan vælge at bruge et stykke sexlegetøj, der er lavet til formålet. Her er særligt klitorisvibratorer helt oplagt at bruge. Den kan du både bruge solo og sammen med en partner, for at spice jeres sexliv op.

Der findes et hav af forskellige undersøgelser der viser, at det er sundt for både dit fysiske og mentale helbred at få regelmæssige orgasmer. Derfor bør det også være en ting som du prioriterer på samme måde, som du prioriterer så mange andre sunde valg i dit liv. Har du brug for hjælp til at få endnu bedre orgasmer, så læs her. Her giver vi dig 10 brugbare tips og tricks til at få bedre og større orgasmer som kvinde.

Få bedre orgasmer med glidecreme

Vi kan ikke understrege det nok, men glidecreme bør være din bedste ven, hvis du ønsker at få det maksimale ud af dit sexliv. Det gør en verden til forskel og det sikre en glat og blød overflade, der leder til de bedste orgasmer. Det gælder både hvis du dyrker sex med en partner, men også hvis du leger solo.

Ved klitoris stimulering så kan det blive en kedelig, tør og ubehagelig oplevelse, hvis du ikke bruger nogen former for smørelse. I nogle tilfælde kan det ordnes med spyt, men hvis du virkelig vil gøre noget ud af det, så er glidecreme helt oplagt. Det sikrer, at enten fingrene eller sexlegetøjet glider lige så lækkert over klitoris, frem for at rive og give andre former for gener. Det medfører desuden, at du kan blive ved i flere timer i streg.

Lær dig selv bedre at kende

Det er ikke altid at man har lyst til at dyrke sex med en partner og derfor er det jo heldigt at man bare kan tage sagen i egen hånd, hvis man har lyst til sex. Men onani er ikke nødvendigvis noget som alle er lige bekendte eller trygge ved.

Det er ærgerligt da der er mange fordele ved at onanere. Blandt andet kan kendskabet til din egen krop være med til at sikre, at du ved hvad du kan lide og ikke kan lide. Dermed bliver det også lettere for dig at kommunikere til en partner.

Derudover er det som sagt sundt, at få regelmæssige orgasmer. Det er svært at være sur og nedtrykt, når man har fået en orgasme, og dermed kan det give selvtillid og velvære. Er du usikker på hvordan du skal onanere for at få de bedste orgasmer, så kan du få hele 28 tips til bedre onani her. Her gennemgår vi også hvilke forskellige typer af orgasmer der findes.

 

Sexlegetøj til stimulering af klitoris

Der er næsten ikke noget bedre end at bruge et stykke sexlegetøj til klitoris, når man er ude efter den mest fantastiske orgasme. Vibratoren er et af de stykker sexlegetøj, der er særlig god at bruge. Vibrationerne kan noget helt særligt og vildt end man kan frembringe ved håndkraft.

De findes i et hav af forskellige faconer og modeller, og det kan være svært at finde frem til dem, der er bedst. Det afhænger naturligvis også af situationen og smag og behag. Derfor kan det være en god idé at prøve flere forskellige vibratorer eller vibrerende dildoer af.

Her vil vi gerne præsentere jer for en lille mini test, hvor vi har fundet de 3 bedste klitorisvibratorer, så du kan være sikker på at få en lækker klitorisorgasme hver gang.

Bedst i test: Je Joue MiMi Soft Opladelig Klitoris Vibrator

Je Joue MiMi Soft lydløs Klitoris VibratorTjek prisen her

En helt fantastisk all-around klitoris vibrator. Med hele 10 forskellige vibrationer kan denne lille og diskrete vibrator give stor nydelse hver gang. Den har en lækker og blød overflade grundet materialet, der er af medicinsk silikone. Den er desuden vandtæt, så du kan tage den med i bad.

Den kommer i en lille opbevaringspose, og det er derfor oplagt at tage den med på farten, hvis du f.eks. skal på ferie eller en tur over til kæresten.

 

Den billigste: Velve Chloe Luksus Klitoris Vibrator Opladelig

Velve Chloe Luksus Klitoris Vibrator Opladelig

Tjek prisen her

Velve Chloe Luksus Klitoris VibratorDen næste vibrator til klitoris er denne. Den har en lækker fløjlsblød overflade, så den glider lækkert over huden.

Den kan give både kraftige og milde vibrationer, så du kan bruge den på forskellige måder.

Den ligger desuden godt i hånden, hvilket er dejligt under brug.

Den er genopladelig, hvilket er dejligt, så man slipper for trælse batterier. Den er absolut bedst til prisen.

 

Til begynderen: Sinful Petite Mini Magic Wand Vibrator

Sinful Petite Mini Klitoris Vibrator

Tjek prisen her

De fleste kvinder kender en magic wand vibrator. Det er ikke uden grund, for de har et godt ry for at give vilde og intense orgasmer. Og denne er ingen undtagelse. Den er særligt god til begynderen, da den er let at bruge. Håndtaget ligger godt i hånden og det er nemt at ramme både direkte på og omkring klitoris.

Selve hovedet er fleksibelt og giver derfor en dejlig stimulering uden at blive for meget. Den er naturligvis genopladelig og har en størrelse, der er oplagt at tage med på farten.

 

Hvad er klitoris

Klitoris er for mange kvinder, det mest følsomme punkt på deres krop. Den består af over 8000 nerveender, hvilket er det samme, som der findes i et penishoved. Klitoris er ofte omdrejningspunktet, når det handler om sex, uanset om det er med en partner eller sololeg. Ved stimulering kan kvinder nemlig få de mest fantastiske orgasmer.

Klitoris ser forskellig ud fra kvinde til kvinde, præcis ligesom alle andre kropsdele. Hele underlivet på både mænd og kvinder varierer naturligvis, og for nogle kan det være svært at finde klitoris, i hvert fald i begyndelsen. Med lidt træning, så findes den dog let, og hvis det handler om stimulering, så er det værd at vide, hvor man skal lede.

På mange måder så minder klitoris og mandens penis om hinanden. De er begge lavet af erektilt væv, hvilket betyder, at det er væv som fyldes med blod og vokser i størrelse og fasthed, når man bliver seksuelt opstemt. På samme måde som manden får en erigerede penis, når han bliver opstemt, så svulmer klitoris også.

Det er ikke helt så underligt at de to kønsorganer hos henholdsvis kvinderne og mændene minder så meget om hinanden, for helt i begyndelsen, da vi endnu kun var et foster i maven, så udspringer penis og klitoris ud fra samme væv.

Klitoris udvikling i fosteret – starter som en penis

Som sagt så er det ikke så underligt at klitoris og penis minder så meget om hinanden. Kønsorganet hos et foster er op til 12. uge faktisk helt ens. Herefter udvikler de sig oftest i to forskellige retninger og bliver enten til et mandligt kønsorgan eller det kvindelige.

Det er også derfor, at de to kønsorganer opfører sig relativt ens. De er begge lavet i et erektilt væv, der svulmer op, når man bliver seksuelt ophidset. Klitoris består også af et hoved, der vokser og det er netop hovedet, der ved stimulering kan give kvinden den såkaldte klitoris orgasme.

Hvor sidder den?

Kort sagt så sidder klitoris, øverst der hvor de to indre skamlæber mødes. Det er dog kun en lille del af den som du rent faktisk kan se. For klitoris er meget længere, ca. 10-12 cm og ligner et omvendt Y og det meste sidder inde i selve kroppen.

Det er også derfor, at du indirekte kan stimulere klitoris ved vaginal stimulering. Men mere om det senere. Hvis du skal finde klitoris, så sidder den lige ved åbningen af skamlæberne. Den mærkes lidt som en lille ært, og hvis du kæler for den, så vil den svulme en lille smule.

Hvad er en klitoris orgasme

En klitoris orgasme er, som der ligger i ordet en orgasme, som man får ved at klitoris bliver stimuleret. Det er naturligvis forskelligt hvordan kvinder kan lide at blive stimuleret. For nogen er det dejligt at der røres direkte på klitoris og andre, vil hellere berøres i området omkring, da det ellers bliver for voldsomt.

Det kræver ofte, at der er vådt, hvorfor det er en god idé at bruge enten spyt eller glidecreme, når man skal stimulere klitoris. Ved vaginal sex kan klitoris også stimuleres indirekte. Det kan den da, den Y formede del sidder oppe i kroppen og vender mod vagina.

 

13 fakta omkring klitoris

Der findes mange sjove og finurlige facts omkring klitoris. Det var først i 1998 at forskerne for alvor fandt ud af hvordan klitoris rent faktisk ser ud. Det er altså først indtil for ”nylig” at vi har fået mere viden om denne sagnomspundne ært, der er lavet udelukkende til seksuel tilfredsstillelse for kvinden.

1) Udelukkende til seksuel tilfredsstillelse

Som det eneste organ så er klitoris udelukkende til for at give seksuel tilfredsstillelse. Andre erogene områder på kroppen på både mænd og kvinder har også andre formål, men det er ikke tilfældet ved klitoris – win!

2) Blot toppen af isbjerget

Klitoris er meget større end hvad man umiddelbart skulle tro. Klitoris er formet som et omvendt Y og omkring 10-12 cm sidder inde i kroppen. Det er derfor kun en meget lille del af den, som man kan se udefra.

3) Lige så følsom som penishovedet

Både klitoris og penishovedet har virkelig mange nerveender. Ca. 8000 nerveender for at være mere præcis. Intet andet organ er sammensat af så mange, og det er derfor ikke uden grund, at både penishoved og klitoris er så følsom.

4) Vokser hele livet

Selvom, at det kan lyde mærkeligt, så vokser klitoris hele livet. Det betyder også, at når en kvinde når overgangsalderen, så vil hendes klitoris være op til fem gange så stor som i teenageårene.

5) Alle har haft en klitoris

Indtil uge 12 så har fostret en klitoris. Det er først efter 12. uge at fostret udvikler enten en penis eller en vagina. Klitoris ender dermed at blive til en del af penis, hvis det bliver en dreng.

6) Flest klitorisorgasmer

Langt de fleste kvinder får klitorisorgasmer. En undersøgelse viser, at mellem 50 og 75% af alle kvinder udelukkende får orgasme, når klitoris bliver stimuleret. Der er altså god grund til at være god ved denne lille følsomme ært.

8) Kan trække sig sammen

Klitoris svulmer op under seksuel ophidselse og ved en orgasme så trækker den sig sammen i pumpende bevægelser. Orgasmen kan vare mellem 10 og 30 sekunder og består ofte af mellem 3 og 16 sammentrækninger.

9) Placeringen er afgørende

jo tættere klitoris sidder på skedeåbningen jo større nydelse. Derfor har mange kvinder mere eller mindre mislykkes forsøgt sig med at få opereret klitoris tættere på skedeåbningen efter jagten på flere og bedre orgasmer.

10) Vokser ved stimulering

Præcis som penis så svulmer klitoris, når den bliver stimuleret og når man bliver seksuelt ophidset.

11) Hyæner!

Vidste du at alle hun pattedyr har en klitoris? Hyænerne har den største og den ligner til forveksling en penis. Den hænger ud for kroppen, kan blive stiv og desuden så tisser, parrer og føder hyæne hunnen også gennem den.

12) Kun kendt siden 1998

Det var først i 1998 at en forsker lykkedes med at kortlægge udseendet på klitoris.

13) Klitoris betyder lille høj

Klitoris ordet stammer fra oldgræsk og betyder både nøgle og lille høj.

 

Størrelsen på klitoris

Det er ikke størrelsen, men gørelsen udtrykket har du måske hørt før. Det er oftest mænds penis, som der er tale om, når man bruger det, men en nyere amerikansk undersøgelse er kommet frem til det lidt overraskende resultat, at størrelsen også har en stor betydning for om man kan få orgasme som kvinde.

Her er der naturligvis ikke tale om penis, men derimod om klitoris. Det tyder nemlig på at størrelsen på klitoris har en betydning for, om man kan få en intens orgasme som kvinde. En stor klitoris er altså med til, at man har lettere ved at få en orgasme og omvendt kan en lille klitoris medfører, at man har sværere ved det.

Mindre klitorishoved

Forskerne fandt en sammenhæng mellem et lille klitorishoved og mindre klitoris-komponenter og problemer med at få orgasme. Det var ikke kun størrelsen, men også afstanden fra skedeåbning til klitoris, der havde en betydning.

Jo længere der var fra klitoris til skedeåbningen jo sværere havde gruppen af kvinder ved at nå klimaks eller få orgasme.

Manglende orgasme

Det er et stort problem for både mænd og kvinder, der ikke kan få orgasme. Det kan være både frustrerende og irriterende, men det kan også være direkte hæmmende. Desværre er det kun få kvinder, der aktivt søger hjælp, hvis de ikke kan få orgasme.

Sådan burde det dog ikke være udtaler en overlæge. Derfor ser lægen også positivt på, at der er lavet en gennemarbejdede og grundig undersøgelse, der er med til at kortlægge anatomien bag klitoris og en sammenhæng mellem manglende orgasmer.

Træn dig til bedre og flere orgasmer

Hvis du står i den situation, at du har svært ved at få orgasme, så er der flere ting som du kan gøre. Søg endelig professionel hjælp, da det er et reelt problem som skal løses på samme vis, som hvis du havde ondt et sted.

Derudover kan du også selv træne dig til at få bedre og flere orgasmer. Det kan du blandt andet gøre ved at onanere. På den måde kommer du til at lære dig selv endnu bedre at kende. Inddrag gerne sexlegetøj, da det kan noget helt andet end man kan med håndkraft.

Der findes meget sexlegetøj, der er lavet decideret til klitoris. Meget af det kan indstilles på flere forskellige måder, og du kan derfor eksperimentere med forskellige hastigheder og lignende.

 

Hvor lang er den?

Klitoris er en fantastisk lille størrelse. Den er udelukkende skabt til nydelse, og så kan man både stimulere den direkte og indirekte. Som du måske har undret dig over, så skriver vi at den er omkring 10-12 cm lang. Udadtil er det kun den lille ært, som man ser udefra, men langt størstedelen sidder inde i kroppen.

Den er delt og ligner et omvendt Y og de to ben, som de også kaldes, ligger op langs skeden, urinrøret, blæren og livmodervæggen. Ved vaginal stimulering kan du derfor indirekte stimulere klitoris, hvilket er skønt, da den er så følsom.

 

Hvad sker der med klitoris under sex?

Under sex sker der det med klitoris, at den vokser præcis ligesom penis gør. Ved ophidselse fyldes den med blod, og den svulmer derfor op. Den har også en lille forhud og et hoved, som man ellers kun forbinder med penis. Det er kun hovedet der er synligt, da resten af klitoris befinder sig inde i kroppen.

Op mod 30% af alle kvinder kan udelukkende få orgasme, hvis de stimulerer klitoris. Derfor er det også så vigtigt, at både du og din partner ved hvordan man skal kæle og stimulere den, for at du får så meget ud af den som overhovedet muligt.

Kvindelig erektion?

Under normale forhold, hvor du altså ikke er ophidset, så er klitoris mindre. Den sidder mere gemt bag både skamlæber, men også bag forhuden. Når du bliver ophidset, så svulmer den op, så det er lettere at stimulere den.

Når den er fyldt med blod, som penis, når den er erigerede, så bliver den også mere følsom. Derfor er der også stor forskel på, hvordan kvinder ønsker at stimulere klitoris. For nogen vil en direkte berøring være for voldsom, og for andre er det lige dét der skal til.

Nerveender

Klitoris er fyldt med nerveender. Det er derfor, at den er så følsom og derfor, at du kan få de mest fantastiske orgasmer, når den stimuleres på den helt rigtige måde. Den har ca. 8000 nerveender, hvilket er mere end et penishoved, og det er også derfor, at det skal behandles nænsomt og med stor respekt.

Hvis en direkte stimulering føles for voldsom, så prøv dig frem og find ud af, hvad der føles dejligt for dig. Vi er alle forskellige og alt efter både humør og situation, så kan det også være, at du eller din partner skal gå forskelligt til ”opgaven”.

 

Svært ved at finde den, hvad gør man?

Det kan godt være lidt svært at finde klitoris, hvis man ikke har orienteret sig om hvordan man ser ud downunder. Derfor kan det være en fordel at tage et spejl og tage et kig. Jo mere du ved om dig selv, jo bedre kan du også tilfredsstille dig selv. Du får også lettere ved at fortælle din partner, hvordan du vil have det i sengen, når du ved mere om dig selv.

Lise Petersen
Lise Petersen
Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk. Du kan læse mere om mig og redaktionen ved at klikke her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here