Bækkenbundskugler – Bedste i test

1550

Bruger du, eller overvejer du at bruge bækkenbundskugler? Måske ved du slet ikke, hvorfor det er en god idé at bruge dem. Men jeg kan garantere dig, at det er noget, som alle kvinder burde overveje.

Der er nemlig tale om et redskab, som kan have en kæmpe betydning for dit sexliv. Derudover er det også et yderst effektivt redskab for kvinders almene sundhed.

Dette indlæg har til formål at komme 360 grader rundt om bækkenbunds kugler. Med andre ord finder du her: Hvilke der er de bedste, hvordan du laver øvelser, samt dybere forklaring af hvad bækkenbundskugler egentligt er.

Søger du efter anden information, så tjek nogle af vores andre indlæg her:

ALLEREDE FRISTET?

Se det store udvalg af bækkenbundskugler hos Danmarks største forhandler her →

 


 

ELVIE KEGEL APP-STYRET BÆKKENBUNDSTRÆNER

TESTVINDER

Elvie kegel testvinder

Tjek prisen her

Fordele

 • Vandtæt
 • Genopladelig
 • Træningsguide medfølger

Ulemper

 • Dyr

Min personlige oplevelse

Elvie er en super avanceret app-styret bækkenbundstræner. Jeg skal gerne indrømme, at jeg havde skyhøje forventninger til den, da jeg læste om den og hørte prisen. Den ligger virkelig i den dyre ende, så derfor syntes jeg også, at den skulle kunne meget.

Og det kan den! Hold da op. Den er super nem at bruge. Jeg hentede app´en, og så gik jeg ellers i gang. Den er nem at indføre. Og så kunne jeg via app´en se, hvordan min træning gik. Den tilpassede sig endda mit niveau. Det er altså genialt!

Jeg kørte typisk fem minutters træningssessioner, og så havde jeg indstillet app´en sådan, at den kom med notifikationer, når det var tid til at træne. På den måde kom jeg ikke til at glemme det, som jeg ellers kan være slem til. Og efter at have brugt den bare et par uger, kan jeg mærke markant forskel f.eks., når jeg har sex med min kæreste. Det er altså en velkommen bonus med de mere intense orgasmer.

Anbefalet til

Dig som tager din bækkenbundtræning alvorligt, og som derfor ikke er bange for at bruge penge på godt udstyr.

Det siger andre kunder

Elvie er et prisvindende produkt, og det er fuldt fortjent ifølge kunderne. De kvinder, som har testet Elvie er begejstrede for den ekstremt høje kvalitet, og så påpeger flere det smarte i, at man bliver mindet om sin træning.

Opsummering

Her har vi nogle fjernstyret bækkenbundskugler, som har vundet en pris for bedste digitale sundhedsprodukt. De er intet mindre end perfekte til dig, som ønsker at få et overblik over træningen.

Kort og godt fungerer produktet sådan, at du blot henter den medfølgende gratis app. Derfra kan du lave programmer og afprøve programmer, og dermed følge med i hvorledes du løbende bliver bedre.

Det er med andre ord en form for træningsprogram, som sikrer, at du kan følge med i dine resultater. Denne model kan klart anbefales, hvis du er vant til at have en smartphone i hånden, og gerne vil tracke din udvikling.

 

Elvie får 5 ud af 5 stjerner.

Læs mere her

 


 

SINFUL KEGEL TRÆNINGSGUIDE

PRISVINDER

Sinful bækkenbundsøvelser

Tjek prisen her

Fordele

 • Økologisk vandbaseret glidecreme og økologisk sexlegetøjsrengøring medfølger
 • 3 bækkenbundskugler i forskellig størrelse og vægtklasse medfølger
 • A-Z Guide medfølger

Ulemper

 • Nok ikke den bedste kvalitet

Min personlige oplevelse

Dette bokssæt fra Sinful var jeg spændt på at komme i gang med. Der medfølger tre bækkenbundskugler i forskellige størrelser, så der er rig mulighed for afveksling og får at øve sig, hvis man er nybegynder.

De første par dage, trænede jeg med den første. Jeg brugte en smule glidecreme sammen med den. Det gør det både lettere og mere behageligt at indføre den. Efter nogle dage begyndte jeg at træne med de to større kugler.

Til min glæde kunne jeg begynde at mærke forskel, når jeg havde sex. Jeg er blevet mere bevidst, om hvordan jeg skal spænde sammen, hvilket ofte resulterer i orgasmer. Det var som om, jeg fik mere kontrol over mine orgasmer.

Det hjælper mig virkelig at spænde mere under sex. Og jeg oplevede, at jo mere jeg trænede med bækkenbundskuglerne, desto bedre blev jeg til at holde spændingen. Og det giver altså bare nogle bedre orgasmer.

Anbefalet til

Dig som gerne vil have mulighed for afveksling, når du træner din bækkenbund. De tre forskellige kugler giver dig mulighed for at variere din træning gradvist.

Det siger andre kunder

Kunderne roser Sinfuls træningssæt. Det giver stor afveksling, og så er de nemme at holde rene. Flere kvinder siger, at de har glæde af at have dem i også når de er ude.

Opsummering

Super fint træningssæt fra Sinful. De medfølgende produkter er af super god kvalitet. Her får du et sæt, som sikrer, at du kan træne din bækkenbund hvor du vil, og når du vil.

Træningssættet får 5 ud af 5 stjerner.

Læs mere her

 


 

JE JOUE AMI BÆKKENBUNDSKUGLER

BEGYNDERE

Je joue ami bækkenbundskugler

Tjek prisen her

Fordele

 • 3 forskellige kugler medfølger
 • Vandtæt
 • Nem at bruge

Ulemper

 • Brugermanual på tysk og engelsk

Min personlige oplevelse

Disse bækkenbundskugler minder på mange måder om ovenstående. Også her medfølger tre kugler i forskellig størrelse. Materialet er også det samme. Men kugler er dog alligevel designet lidt anderledes.

Inde i dem er der en metalkugle, som selvfølgelig tilfører noget vægt. Jeg startede med den med en enkelt kugle, og skiftede senere til de andre, som er mere udfordrende at gå med. For mig var det rigtig rart at kunne skalere op gradvist.

Metalkuglens vægt gjorde, at jeg var tvunget til at knibe godt sammen, for at holde fast på bækkenbundskuglen. Og jeg kunne tydeligt mærke, at jeg blev bedre og bedre til det, som dagene gik. Og belønningen kommer lynhurtigt. Udover at jeg bare følte mig bedre tilpas, så havde det også en virkelig positiv effekt, når jeg havde sex med min kæreste. Også han kunne mærke, at jeg var blevet mere stram.

Anbefalet til

Dette sæt er super godt til dig, der er begynder. Hvis du ikke har prøvet bækkenbundskugler før, så er der her en virkelig god løsning til dig. Du kan stille og roligt eksperimentere med de forskellige kugler, og langsomt vænne din krop til dem.

Det siger andre kunder

Kunder er vilde med Je Joue Ami Bækkenbundskuglerne. De er i super god kvalitet, og nemme at rengøre. Flere kvinder indsætter dem i badet, hvor de er godt fugtede, mens andre anbefaler en god vandbaseret glidecreme.

Opsummering

Her får du dig tre virkelig gode og forskellige bækkenbundskugler, som er en kæmpe hjælp, når du skal i gang med at træne dine bækkenbundsmuskler. Brug dem på kryds og tværs for afveksling, hvilket giver et super godt resultat.

Je Joue Ami får 5 ud af 5 stjerner.

Læs mere her

 


 

LELO LUNA – Bækkenbundstræning kugler

Lelo luna bækkenbundskugler

Tjek prisen her

Fordele

 • 4 bækkenbundskugler medfølger
 • Nemme at bruge

Ulemper

 • Brugermanual på svensk og engelsk.

Min personlige oplevelse

LELO Luna sættet her består af fire bækkenbundskugler. To i hver størrelse. Det der adskiller de to størrelser er primært vægten. Det super smarte ved dette sæt er, at man selv kan sammensætte dem, som man ønsker.

Jeg startede med at bruge en kugle, den der vejede mindst. Jeg indførte dem med lidt glidecreme, så det var super nemt. Senere begyndte jeg at eksperimentere med sammensætningen. Og til sidst havde jeg de to tungeste kugler i samme kugleramme.

Jeg synes det var en rigtig fin oplevelse, som havde den ønskede effekt. Jeg kunne mærke, at jeg blev stærkere og stærkere, for hver gang jeg brugte dem. Og det kunne min kæreste også. Han har i hvert fald bemærket, at jeg er noget mere stram under sex og generelt virker stærkere i min bækkenbund.

Anbefalet til

Disse kugler passer godt til alle kvinder. Er du nybegynder, så kan du med fordel starte med de lette kugler, og så senere gå op i vægt.

Det siger andre kunder

Kunderne er glade for LELO Luna, som de roser for den gode kvalitet og holdbarhed. Er par enkelte siger, at de ville ønske, at glidecreme medfulgte, da de synes de kan være svære at indføre uden.

Opsummering

Træningskuglerne kommer i to vægtklasser, og du bestemmer selv sammensætningen. På den måde får du en god og gradvis træning. Jo mere du træner desto mere vægt vil du kunne klare i din bækkenbund.

LELO Luna kuglerne får 4 ud af 5 stjerner.

Læs mere her

 


 

JADEÆG ØVELSER – Til Bækkenbundsøvelser

Jadeæg øvelser

Tjek prisen her

Fordele

 • Vandtæt
 • Nem at bruge

Ulemper

 • Ret dyr

Min personlige oplevelse

Jeg var meget spændt på at teste jadeægget. Sådan et havde jeg aldrig prøvet før. Og da jadeægget faktisk er beregnet til at skaffe mere blodgennemstrømning til vagina, så var jeg også spændt på, om det gjorde noget for min bækkenbund.

Men jeg vil sige, at jadeægget kan lidt af det hele. Da jeg indførte ægget oplevede jeg bl.a., at min skede blev masseret indefra. Det var en meget speciel, men bestemt rar følelse. Det gjorde mig helt klart mere følsom, da jeg havde sex bagefter.

Jeg kunne også mærke, at det gjorde mig mere stram i min bækkenbundsmuskulatur. Så på den måde føler jeg også, at ægget virker til bækkenbundstræning, selvom jeg nok primært havde glæde af det i en seksuel sammenhæng.

Anbefalet til

Dig som gerne vil gøre noget godt for din bækkenbund og skede. Jadeægget kan lidt af hvert, så du skal ikke tænke på det primært som bækkenbundstræning, men også glæde dig over, hvad det gør af gode ting for dit underliv.

Det siger andre kunder

Kunderne er begejstrede for jadeægget. Det er i den dyre ende, så man skal selvfølgelig være indstillet på at betale en høj pris. Men de fleste kunder siger, at det var alle pengene værd.

Opsummering

Grundlæggende fungerer et jadeæg således, at det masserer din skede og dermed strammer din bækkenbund. På den måde forebygger dette produkt, ligesom de andre produkter i dette indlæg inkontinens.

Jadeægget får 4 ud af 5 stjerner.

 Læs mere her

 


 

Mshop Bellatrix & Care kit – Med indre vægte

Mshop Bellatrix & Care kitTjek prisen her

Fordele

 • Renseprodukt og glidecreme medfølger
 • To vægtstørrelser i samme sæt
 • Nem at bruge

Ulemper

 • Lidt kedeligt design

Min personlige oplevelse

Her får man virkelig et komplet sæt for pengene. Bækkenbundskuglerne kommer med både rengøring og glidecreme, så du har virkelig hele pakken her. Så er det bare om at komme i gang!

De to sæt kugler er i forskellig vægt, så igen her har man mulighed for at variere sin træning. Jeg lagde igen ud med den letteste af kuglerne, og eksperimenterede senere med den tunge.

Jeg havde dem indført i omkring et kvarter om dagen, hvilket hurtigt havde en positiv effekt. Jeg blev både stærkere og strammere i min bækkenbund, hvilket for mig er et klart sundhedstegn. Og så var det da en ekstra bonus i soveværelset.

Anbefalet til

Dig som gerne vil træne din bækkenbund med et sæt kugler af god kvalitet.

Det siger andre kunder

Kunderne er glade for disse kugler. Flere synes det er dejligt med så komplet et sæt, hvor der virkelig er tænkt over, at det skal være lige til at gå til.

Opsummering

Et fint sæt bækkenbundskugler, hvor både rengøring og glidecreme medfølger. Så kan du nemt og hurtigt komme i gang med din træning.

Sættet får 4 ud af 5 stjerner.

Læs mere her

 


 

BASEKS BÆKKENBUNDSKUGLER

elskovskugler

Tjek prisen her

Fordele

 • Fremstillet i silikone
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Billig og derfor ikke den bedste kvalitet

Min personlige oplevelse

Denne bækkenbundskugle fra Baseks er jo meget diskret og klassisk i sit design. Jeg syntes den var ganske nem at indføre. Jeg brugte blot en lille smule glidecreme, og, så kom den nemt på plads.

Der er en løs kugle inde i den, som hjælper under træningen. Den er med til at få mig til at spænde godt sammen om kuglen, hvilket jo er hele pointen. I det hele taget var denne bækkenbundskugle super behagelig at gå med.

Jeg brugte den de første par gange mens jeg var hjemme, men efter et par dage vovede jeg mig også ud i at have den indført, når jeg tog ud. Den lange strop gør, at den er super nem at få ud. Så jeg gik ikke og var bange for, at den ville sætte sig fast. Jeg synes bestemt, at den klarede opgaven rigtig fint. Men nogen mirakelkugle er det ikke.

Anbefalet til

Dig som skal til at træne din bækkenbund for første gang. Her får du en billig og nem løsning, som er rigtig fin at lægge ud med.

Det siger andre kunder

Kunderne synes generelt godt om Baseks bækkenbundskugle. Flere påpeger, at kvaliteten ikke er den bedste, men det afspejler sig også i prisen.

Opsummering

Super enkel og fin løsning til dig, som gerne vil i gang med at træne din bækkenbund. Efter at have brugt den regelmæssigt over et par uger, vil du opleve, at din bækkenbund bliver stærkere. Det vil også være til glæde for din partner, som vil opleve en noget strammere kæreste.

Bækkenbundskuglen fra Baseks får 3 ud af 5 stjerner.

Læs mere her

 


 

Videoguide til bækkenbundskugler

Bækkenbundsøvelser

 1. Læg dig ned på ryggen og indsæt kuglerne. Anvend glidecreme til skede indgang og bækkenbundskuglen.
 2. Stram i bækkenbunden. Klem rundt om kuglerne, så de bliver løftet op.
 3. Gør dette i fem sekunder og hold derefter en pause på cirka fem sekunder.

Hvis du ikke er klar over, hvordan man spænder i bækkenbunden, så er det det samme man gør, når man klipper strålen over når man tisser eller når man holder en prut inde.

Slap af i mave, baller og lår og prøv at fokuser på spænde i bækkenbunden.

Når du mærker en bevægelse i endetarmsåbningen, kniber du også sammen i bækkenbunden. Denne måde at træne sin bækkenbund på er ret populært, hvilket der naturligvis er en årsag til. Får med en bækkenbundstræner vil du opleve, at du får en strammere bækkenbund, hvilket er vigtigt for både mænd og kvinder.

Dog er det for kvinder som kommer op i alderen endnu mere vigtigt. Af den grund kan det selvfølgelig ikke påpeges nok gange, at det er vigtigt, at starte i en ung alder. Dermed undergår man, at ens livmoder bliver slap og falder ned i underlivet.

Desuden vil bækkenbundstræning sikre, at du ikke små tisser, samt at du får et strammere underliv. Hvilket vi oplever, at mange mænd synes er super lækkert.

bedste bækkenbundskugler i test

Bækkenbundsøvelser til øvede:

Hvis du er modig og har en mere trænet bækkenbund, kan du øge vægten i din træning.

Det eneste du skal bruge er glidecreme, en bækkenbundskugle, snor, en lille stofpose (dem men får til at opbevare smykker i) og nogle små krystaller eller sten.

Det første du skal gøre, er at tage snoren og binde den fast på stropperne, som er på din bækkenbundskugle. For enden af snoren, binder du stofposen fast. Når du har gjort det, kan du lægge bækkenbundskuglen op.

Når du står op, kan du begynde at fylde sten ned i posen. Gør det langsomt og mærk efter.

Brug samme teknik, som overstående.

Det vil sikkert ikke føles som et af de mest sexede øjeblikke i dit liv, når du står der med en pose ædelsten dinglende under dig, men det er en rigtig god og sjov øvelse. Og resultaterne vil med garanti, få dig til at føle dig ultra sexet.

Husk at rengøre bækkenbundskuglen efter brug. Anvend et rensemiddel, specielt til sexlegetøj og noget som ikke ødelægger materialet på kuglerne. Specielt hvis de er lavet af silikone.

Det er ikke nok, bare at rense det i vand. Hvis man renser sine produkter aktivt, men skånsomt, vil det ikke kun være bedre for din egen hygiejne, men også forlænge legetøjets levetid.

Du finder andre øvelser her.

bedste bækkenbundskugler i test

Sådan sætter man bækkenbundskuglen op:

Før du bruger dine bækkenbundskugler, er det vigtigt at du vasker hænder, for at undgå bakterier. Herefter kan du også vaske kuglerne. Skyld dem i varmt vand og legetøj rensemiddel. Sprøjt det på og lad det virke i et par minutter. Skyld igen med vand og lad dem herefter lufttørre, eller brug et rent håndklæde til at tørre dem med. Det er en god idé at anvende glidecreme, så det er nemmere at føre kuglerne op.

Vandbaseret glidecreme er bedst, da det er mere skånsom for legetøjet. Specielt hvis sexlegetøjet er lavet af silikone, da det kan beskadige belægningen. Først, anvend en smule glidecreme i skedeåbningen og så på kuglerne.

Når du skal lægge kuglerne op, kan du eventuelt lægge dig ned på sengen. Det er vigtigt at du er komfortabel. Det er også meget nemmere, hvis man spreder benene.

Lad kuglen røre skeden og indsæt den langsomt. Hvis det er en dobbelt kugle, er der ofte en snor forbundet mellem kuglerne. Lad det glide med op og derefter den anden kugle.

Pres kuglerne så langt op, som du har det godt med. Men husk, at snoren forenden, skal forblive ude af skeden. Den skal bruges, når kuglerne skal trækkes ud.

Efter at have lagt kuglerne op, skal man egentlig bare fortsætte med at gøre, hvad man plejer. Vaske op, gøre rent, træne, arbejde, lave mad, danse og så videre.

Kuglerne burde gerne sidde hvor de skal i skeden, men hvis du frygter at de er på vej ud, kan du altid glide en finger op og hjælpe dem på plads igen.

For at træne bækkenbunden, skal du lave øvelser som er målrettede til bækkenbundmusklerne.

Om din bækkenbund

Graviditet, fødsel, overvægt, specifikke operationer og alderdom er alle faktorer, som medvirker til, at musklen bliver slappere.

Ligesom alle andre muskler, vil den forkrøble uden aktivitet og blive svag.

De er specielt gode, hvis man har svært ved at holde på vandet, når man nyser og hoster, hvis man prutter ufrivilligt eller slår skedeprutter under sex eller har svært ved at tømme blæren helt.

Men idéen med træningen af bækkenbunden, er ikke kun at opbygge styrke, men at forhøje seksuel energi og lyst.

Når man har en trænet bækkenbund, vil man opleve mere bevidsthed om sin egen krop og mere kontrol over sit underliv.

Man kan derfor klemme om sin partners penis under sex, hvilket vil give mere modstand, stimulation og nydelse for begge.

Du kan træne din bækkenbund hver dag, det kan gøres flere gange om dagen og det smarte er, at ingen vil vide at du gør det. Du kan gøre det alle steder, der hjemme, i biografen, på daten, til middagen eller på arbejdet.

Derfor er bækkenbundsøvelser og i det hele taget bækkenbundstræning essentielt, for både mænd og kvinder.

Bækkenbundstræning uden bækkenbundskugler

Vi anbefaler her hos Eroti.dk, at du køber bækkenbunds kugler idet du vil opleve langt bedre resultater end uden. Dog kan du også sagtens kombinere begge sådan, at du den ene dag træner uden og andre dage med.

Nedenstående video med Line Baun Danielsen forklarer rigtig godt forskellige metoder til hvordan du kan træne din bækkenbund. Det er en professionel bækkenbundstræner som hjælper til:

Konklusion

Vi håber at du kan bruge dette indlæg omhandlende jadeæg øvelser, bækkenbundsøvelser, knibeøvelser og i det hele tages bækkenbundstræning. Hvis du har erfaring med bækkenbunds kugler eller bare bækkenbund øvelser, så vil vi meget gerne høre meget mere omkring det via nedenstående diskussionsfelt.

Alternativt vil vi anbefale relevante indlæg, som eksempelvis lyserød dildo. Her finder du et sjovt sexlegetøj, som man naturligvis kan have det rigtig sjovt med. For efter en god omgang bækkenbundstræning og i det hele taget træning med dine bækkenbundskugler, så er det rart at få løsnet lidt op. Det har du mulighed for med dette produkt.

Du kunne også overveje nogle produkter i en lidt anden boldgade. Eksempelvis en påspændingsdildo eller analkugler.

 


 

FAQ – Bækkenbundskugler

Hvad er bækkenbundskugler?

Bækkenbundskugler er kugler – både enkelte kugler eller flere sammensat – som har en given vægt og indføres i skeden som en del af bækkenbundstræning. Bækkenbundskugler er sikre at bruge, da vægten typisk ligger mellem 30-100 gram og oftest har en snor, så man nemt og sikkert kan hive produktet ud.

Hvad får jeg ud af at bruge bækkenbundskugler?

Bækkenbunden er en muskelgruppe, og det anbefales at den, som alle andre muskelgrupper, aktivt holdes ved lige. Man kan træne bækkenbundsmusklerne ved hjælp af bækkebundskugler, ved at lave knibeøvelser, mens man har produktet indført i skeden. Vægten i bækkebundskuglen vil fungere for dit underliv, som en vægtstang fungerer for kroppen, når der styrketrænes.

At træne underlivet regelmæssigt med bækkenbundskugler vil derfor styrke muskulaturen i dit underliv, hvilket er ganske sundt for dit helbred i de nedre regioner.

Hvorfor er en stærk bækkenbund godt?

Både læger, sexologer og lignende anbefaler kvinder regelmæssigt at træne deres bækkenbund. Særligt for kvinder der har født, er det gavnligt, hvis man træner muskulaturen i bækkebunden, så den holdes stærk, da det f.eks. kan være sværere at holde på vandet, når man har født. Alle har dog gavn af bækkenbundstræning uanset alder.

En stærk bækkenbund vil både gøre det nemmere for dig at holde på vandet, men det har også seksuelle fordele. Når muskulaturen i bækkenbunden er stærk, kan det gøre dine orgasmer mere dybe og intense, da en stærk muskelgruppe kan øge følsomheden i skeden og gøre sex mere fantastisk og dejligt for dig.

Hvordan bruger man bækkenbundskugler?

Bækkenbundskugler er ganske simple; du fører blot produktet op i skeden, så det føles behageligt, og starter dine knibeøvelser. Du skal blot lave de samme knibeøvelser, som du ville gøre normalt – men denne gang er der vægt på ved hjælp af produktet, så muskulaturen kommer på arbejde.

Ligesom med al anden træning, går der noget tid, før du oplever mærkbare resultater. Følg derfor altid anbefalingerne for, hvor ofte du skal bruge dine bækkenbundskugler, så du ikke gør noget forhastet og ender med at skade muskulaturen i stedet.

Hvem kan bruge bækkenbundskugler?

Alle kan bruge bækkenbundskugler uanset alder og erfaring. Hvis du ikke har prøvet bækkenbundskugler før, så kan du hos de fleste forhandlere finde bækkenbundskugler for begyndere. Disse er typisk lette i vægten. Du kan også finde sæt, så du gradvist kan øge vægten, eller du kan finde de “tungere” bækkenbundskugler, hvis du er mer erfaren.

Som begynder anbefales det, at du nøjes med at bruge dine bækkenbundskugler i omkring 5 minutter en enkelt gang om ugen. Dette fordi det er et stort skridt for din bækkenbund at gå fra normale knibeøvelser til knibeøvelser med ekstra vægt. Når dine muskler bliver stærkere, kan du øge, hvor ofte du bruger kuglerne samt vægten af produktet.

Lise Petersen
Lise Petersen
Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk. Du kan læse mere om mig og redaktionen ved at klikke her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here