9 tips til at undgå skedeprutter under sex

327

Skedeprutter er både almindelige og naturlige.

De fleste kvinder har således prøvet det, og det er på ingen måde noget at skamme sig over, når det sker.

Nogle kvinder slår mange skedeprutter, andre ikke så mange.

Nogle slår skedeprutter under sex, mens andre slår skedeprutter under træning.

I alle tilfælde, er det helt almindeligt.

Alligevel ønsker mange kvinder at være skedeprutterne foruden.

De godt kan ødelægge den erotiske og intense stemning en anelse, når de forekommer under sex.

Derfor får du her 9 tips til, hvordan man undgår skedeprutter under sex.

gode råd til at undgå skedeprutter guide


1. Undgå skedeprutter ved at undgå doggy style

Først og fremmest er det nødvendigt at spørge: Hvad er skedeprutter egentlig? Hvorfor får man skedeprutter? Svaret på disse spørgsmål er egentlig ganske simpelt.  Skedeprutter forekommer, når meget luft er fanges i din vagina i forbindelse med sex. Når vagina penetreres i forbindelse med sex, er det kun helt naturligt, at der følger luft med ind.

Det betyder, at der kan skabes et hulrum fyldt med luft inde i vagina. Det er, når denne luft så at sige frigives, at den pruttende lyd opstår. Dette kan i realiteten forekomme i alle stillinger, så længe penetration er involveret, men nogle stillinger øger risikoen for forekomst af skedeprutter mere end andre.

Kan du ikke leve med lyden af en skedeprut, er det således en god idé at undgå doggy style. Denne stilling giver nemlig i særligt høj grad mulighed for at masser af luft kan trænge ind i vagina. Er du vild med doggy style, skal du dog ikke lade dig afskrække. Som nævnt er skedeprutter helt almindelige og naturlige og bør derfor ikke være noget, du går på kompromis med din nydelse på grund af.


2. Træk bækkenbundsmusklerne sammen under sex for at undgå skedeprutter

Da skedeprutter som nævnt opstår, når større mængder luft trænger ind i vagina, er den bedste måde at undgå skedeprutter på at mindske mængden af luft, der får lov at trænge ind. Det kan du blandt andet gøre ved at stramme bækkenmundsmusklerne under sex.

Bækkenbundsmusklerne sidder i hele underlivet og omkranser således både anus og vagina. Bækkenbundsmusklerne kan aktiveres og trækkes sammen eller ”strammes op.” Når du skal stramme disse muskler op, kan det være en god idé at forestille dig, at du skal stoppe med at tisse midt i en stråle.

Det er nemlig samme mekanisme, du bruger, når du skal klemme musklerne i selve vagina sammen. Gør du det, vil du naturligvis mindske det rum, der vil kunne være mellem vaginavæggene og eventuelt en penis, hvilket forhindrer, at så meget luft trænger ind.

Nogle kvinder har svækkede bækkenbundsmuskler. Det kan der være flere årsaget til. Blandt andet kan graviditet, forskellige operationer, kronisk hoste, længerevarende forstoppelse og meget andet være medvirkende til, at bækkenbundsmusklerne svækkes. Det er helt normalt og sker for enormt mange kvinder.

Har du svært ved at foretage øvelsen beskrevet ovenfor, hvor musklerne i underlivet trækkes sammen, kan det skyldes, at dine bækkenbundsmuskler er svækkede. Har du svært ved at holde på urinen eller afføringen, når du eksempelvis hoster eller løber, kan det også være tegn på svækkede bækkenbundsmuskler.

Heldigvis er der mulighed for at træne musklerne i underlivet. Det gøres ved at udføre såkaldte knibeøvelser, hvor man gentagne gange kniber musklerne sammen. Med tiden vil musklerne blive stærkere – præcis som andre muskler i kroppen, når man træner dem.

Stærke muskler i bækkenbunden kan ikke alene hjælpe dig til at undgå skedeprutter, men har også mange sundhedsmæssige fordele. Derfor findes der også et decideres redskab til at træne netop disse muskler i underlivet – nemlig såkaldte bækkenbundskugler. Bækkenbundskugler er skabt særligt til at hjælpe kvinder med at træne deres underliv og er således særdeles anbefalelsesværdige, hvis du gerne vil blive bedre til at stramme op og undgå skedeprutter under sex. Nedenfor præsenterer vi dig for nogle anbefalelsesværdige varianter.

Joyballs Secret Bækkenbundskugler

Joyballs Secret Bækkenbundskugler Sæt - PRISVINDER

Tjek Prisen Her

Er du ude efter et par gode bækkenbundskugler i høj kvalitet, er disse Joybalss Secret Bækkenbundskugleret godt valg. Kuglerne har vundet flere priser for deres design og funktionalitet. Når det kommer til bækkenbundskugler, er dette således kram. Dette sæt indeholder både en enkelt og en dobbelt bækkenbundskugle, så du får masser af variationsmuligheder og forskellige sværhedsgrader i takt med, at din bækkenbund bliver stærkere.

Sinful Kegel Exerciser Boks

Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide

Tjek Prisen Her

Er du typen, der aldrig gør noget halvt, men som kaster dig helt og aldeles ud i det, når du skal prøve noget nyt? Så er Sinful Kegel Exerciser Boksdet rigtige valg for dig. Her får du alt, hvad du kunne drømme om af hjælp til at træne dine bækkenbundsmuskler.

Hele tre forskellige bækkenbundskugler i hver sin størrelse og forskellige vægtklasser følger med sættet. Med sættet følger også en fyldestgørende guide, glidecreme og et rengøringsprodukt til sexlegetøj.

Baseks Bækkenbundskugler Dobbelt

Baseks Bækkenbundskugler Dobbelt

Tjek Prisen Her

Sidst men ikke mindst er denne variant fra Baseksyderst anbefalelsesværdig. I al sin enkelthed udfører disse bækkenbundskugler netop den opgave, de er sat i verden for – nemlig at hjælpe dig til at styrke dine bækkenbundsmuskler. Både pris og kvalitet er god, så dette er eksempelvis dig, der kunne tænke dig at prøve bækkenbundskugler for første gang.


3. Brug fingeren til at begrænse skedeprutten

Der florerer mange forskellige teorier om, hvad der egentlig udløser skedeprutter rundt omkring. Selvom de fleste er enige om, at det er en ophobning af luft, der helt konkret er skyld i skedeprutter, er der flere forskellige meninger om, hvad der kan være årsag til, at en sådan ophobning af luft finder sted.

Mens nogle mener, at der er øget chance for skedeprutter efter fødsel, mener andre, at skedeprut og yoga er to tæt forbundne størrelser. Der er ikke noget grundlag for at tro på, at disse teorier rent faktisk holder stik, men meget tyder på, at de bunder i den samme frustration; min skede prutter, hvad gør jeg?

Et godt råd kan være at bruge din finger til at fjerne luften, der ophober sig i din vagina. Når I skifter stilling, kan du hurtigt bruge en finger til at ”vrikke” luften ud. Du kan eventuelt gøre dette til en vane, hvis du ønsker helt at slippe for skedeprutter.


4. Bliv ikke stresset, hvis du ikke kan forhindre skedeprutter

Som nævnt flere gange, er skedeprutter helt almindelige. De er næsten umuligt at undgå, at der samler sig luft i vagina, når man har især penetrationssex. Derfor skal du heller ikke stresse, blive flov eller bekymre dig, hvis en skedeprut skulle forekomme.

For det første er mange mænd bevidste om, hvad skedeprutter er, og hvorfor skedeprutter opstår. For det andet er det naturligt og ikke noget, du kan gøre for. Synes din partner, at det er frastødende eller ucharmerende, kan du derfor forklare ham, hvorfor prutterne opstår og lade ham forstå, at der også er visse ting, han kan gøre for at mindske sandsynligheden for, at skedeprutter forekommer.

Meget tyder endda på, at det at ignorere skedeprutterne, når de forekommer i sig selv, kan mindske sandsynlighed for, at de finder sted. Nogle mener, at dette er en psykologisk ting. Stresser du derimod omkring det, og er du anspændt, fordi du konstant er bevidst om at skulle undgå skedeprutter, øger du kun risikoen for, at de forekommer.

Forsøg derfor at slappe af – eventuelt ved at have en åben dialog med din partner om fænomenet.


5. At være på toppen kan forhindre skedeprutter

Lige så vel som visse stillinger kan øge forekomsten af skedeprutter som eksemplificeret i det ovenstående, er visse stillinger også gode, hvis du ønsker at undgå de lumske prutter. Et godt eksempel på en sådan stilling, er stillingen cowgirl, hvor du sidder ovenpå ham. Dette vil give dig mere kontrol over, hvad der finder sted og vil samtidig mindske risikoen for skedeprutter.

Mange kvinder er i øvrigt vilde med cowgirl-stillingen, fordi den giver dem mulighed for at være i kontrol og styrer bevægelserne efter deres egen nydelse. Uafhængigt om du er nervøs for skedeprutter eller ej, er denne stilling derfor værd at prøve.


6. Prøv sexlegetøj og lær at slappe af

Som nævnt ovenfor, er der meget, der tyder på, at det at slappe af og stoppe med at fokusere på sin frygt for skedeprutter i sig selv kan mindste forekomsten af dem. Derfor er det vigtigt at lære at slappe af i sin krop og med sin seksualitet og bare fokusere på nydelsen. Dette er ikke kun vigtigt for at undgå skedeprutter, men for at få mest muligt ud af sex i det hele taget.

En god måde at lære sin krop at kende på og blive mere afslappet med sin seksualitet, er ved hjælp af sexlegetøj. Med sexlegetøj kan du på egen hånd mærke efter, hvad der føles godt, og hvad der fungerer for dig. Du kan gå frem i det tempo, du ønsker og fokusere udelukkende på din nydelse.

Sexlegetøj kan desuden også anvendes sammen med din partner, hvis I ønsker at tilføre jeres sexliv et ekstra krydderi.


7. Gå langsomt og lidenskabeligt frem

Hurtig og aggressiv sex kan ofte give anledning til mange skedeprutter, fordi den hurtigere penetrering medfører, at mere luft ophobes i vagina. Risikoen for forekomst af skedeprutter i forbindelse med hurtig sex er desuden, at det er svært for ham at have kontrol over penetreringen. Kommer han til at trække penis for langt ud mellem stødene, kan det også give anledning til skedeprutter.

Går du og din partner i stedet langsomt og lidenskabeligt frem, mindsker i også risikoen for de lumske prutter. Samtidig får i en intim stund med hinanden, som giver mulighed for at knytte intime bånd på en helt anden måde, end ved rå og hurtig sex. Dermed ikke sagt, at dette ikke også kan være godt på sin egen måde.

Se vores indlæg om sexlegetøj til par her.


9. Prøv spooning-stillingen

”Spooning” er noget, de fleste forbinder med hyggestunder med kæresten, uden der nødvendigvis behøver at være sex involveret. Spooning betyder ganske enkelt, at den ene part omfavner den anden bagfra. Ligger du inderst i ”skeen”, vil din partner således omfavne dig bagfra og have forsiden af sin krop mod din ryg.

Dette giver dog ikke alene mulighed for hyggelige stunder, hvor du putter med kæresten, men også mulighed for rigtig fræk sex. Denne stilling kan ovenikøbet være med til at mindske forekomsten af skedeprutter. Dette er således også en af de stillinger, som kan være værd at prøve, hvis du gerne vil undgå skedeprutter under sex.

Denne stilling er både fræk og lidenskabelig, og så lader den altså din partner trænge ind i dig på en måde, som mindsker forekomsten af de uønskede prutter fra skeden.

Konklusion

Slutteligt kan det konkluderes, at skedeprutter først og fremmest hverken er farligt eller noget at skamme sig over. Skedeprutter opstår som resultat af en ophobning af luft i vagina, som især finder sted ved gentagende penetrering.

Nogle mener desuden, at skedeprutter og yoga er forbundne faktorer, eller at der i særligt høj grad forekommer skedeprutter efter fødsel. Hvorvidt dette er tilfældet, er i høj grad en individuel sag.

Selvom skedeprutter ikke er noget at skamme sig over, ønsker mange kvinder alligevel at søge at undgå mange skedeprutter under sex. Det er der flere måder, hvorpå man kan gøre. I det ovenstående har vi præsenteret dig for 9 tips til, hvordan du kan undgå skedeprutter. Opsummeret lyder de:

  • Undgå skedeprutter ved at undgå doggystyle
  • Træk bækkenbundsmusklerne sammen under sex for at undgå skedeprutter (brug eventuelt bækkenbundskugler til træning af bækkenbunden)
  • Brug fingeren til at begrænse skedeprutten
  • Bliv ikke stresset, hvis du ikke kan forhindre skedeprutter
  • At være på toppen kan forhindre skedeprutter (prøv cowgirl)
  • Prøv sexlegetøj og lær at slappe af (både i din krop og med din seksualitet)
  • Gå langsomt og lidenskabeligt frem
  • Prøv spooning-stillingen

Der er således mange gode råd at tage af. Det er ikke sikkert, at alle rådene fungerer for alle, men prøv dig gerne frem, hvis du ønsker at undgå skedeprutter – måske finder du en metode, der fungerer helt perfekt for dig.

Lise Petersen
Lise Petersen
Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk. Du kan læse mere om mig og redaktionen ved at klikke her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here