Vil du kaste dig ud i analsex-universet, men føler du dig lidt på bar bund med hvordan? Eller er du blot nysgerrig på anal leg?

Vi har lavet en komplet guide til analsex og alt, der hører til. Lige fra hygiejne og beskyttelse, til opvarmning og stillinger.

Vi anbefaler løbende de bedste kvalitetsprodukter og laver små guides til, hvordan du bruger dem rigtigt. På den måde kan du gøre oplevelsen bedre – og mere sikker – for dig og din partner.

 


 

Analsex – hvorfor?

analsex kondom

Nogens første gang med analsex har været uhensigtsmæssig eller dårligt planlagt, og resulteret i en dårlig oplevelse. Andre ser måske analsex som noget tabu-belagt. Disse fordomme omkring analsex resulterer dog i, at mange går glip af den glæde og nydelse, der er ved analsex.

Både mænd og kvinder kan give og modtage analsex. Der sidder utallige nerveender i og ved analområdet, som er utroligt følsomme. Hos mænd er det prostatakirtlen, som er et enormt følsomt område, og det føles dejligt at få den stimuleret.

 

Inden du kaster dig ud i det

Er det første gang, du skal have analsex, så er der nogle ting, der er værd at overveje inden da:

 • Kan jeg lide det? 
  Analsex er ikke for alle. Hvis du tvivler på, om du kan lide det, så prøv under din onani at massere omkring anus og med en finger stimulere oppe i anus. Det giver dig en idé, om følelsen er noget for dig.
 • Kan jeg kommunikere med min partner?
  Kommunikation under sex er vigtigt – men under analsex er det grundlæggende for en god oplevelse. Kommuniker jeres forventninger og forbehold inden sex, og kommuniker løbende under akten. Hvis ikke man er tryg ved sin partner, så kan det hurtigt blive en dårlig oplevelse.
 • Husk det ikke skal gøre ondt!
  Analsex skal ikke gøre ondt – hverken alene eller med din partner. Hvis du oplever smerte eller ubehag, så hold en pause eller stop helt.
 • Ikke alle tænder på analsex!
  Alle er forskellige, og ikke alle tænder på det samme. Det gælder også analsex. Pres aldrig nogen til analsex, og lad aldrig din partner presse dig, hvis du ikke har lyst.

 


 

Step 1: Hygiejnen først

God hygiejne er altafgørende for en god analsex-oplevelse. Både for at mindske bakterier, men også for at begge parter føler sig komfortable, rene og afslappede. Det er derfor super vigtigt, at det også bliver gjort rigtigt, for at undgå uventede overraskelser.

Husk aldrig at dele anale rengøringsprodukter. Husk også altid at rengøre dit produkt efter brug, eller hvis du skifter fra anal til vaginal. 

 • Brug af anal douche: en anal douche er en pumpe, man fylder med vand, og indfører pumpens skyllerør analt. Med et blidt tryk på pumpen, trykkes vandet ud, og man skyller endetarmen.
 • Brug af intimrengørings-brusehoveder: et brusehoved der sættes på din bruseslange, hvorefter du kan skylle og rengøre dit anale område. De forhandles også ved langt de fleste sexshops.

 

Brug af Anal Douche

Anal douche er et praktisk produkt til anal-rengøring, og er nem at anvende. Den bruges af den person, som skal modtage analsex. En anal douche er et meget effektivt redskab, når det kommer til rengøring af endetarmen. Den kan benyttes af både mænd og kvinder.

 

 

En anal douche: 

 • er altid produceret af kropsvenligt plast, silikone eller lign. hos kvalitetsforhandlere
 • rengør endetarmen med få (og blide) skyl
 • er nem at skille ad og rengøre
 • har den ikke et for stort og hårdt vandtryk

 

Hvordan bruger man en anal douche?

 1. Fyld pumpen med vand. Lad det være kropstempereret vand, så skylningen bliver mest behagelig. Put evt. glidecreme på skyllerøret for at gøre indføringen nem.
 2. Indfør røret analt. Tryk blidt på pumpen for at få en behagelig, ikke for hård, vandstråle. Gå på toilettet og lad vandet fra endetarmen falde ned i toilettet.
 3. Gentag skylningen indtil vandet, der ryger ned i toilettet, ser rent ud – og til du føler dig ren analt.
 4. Man kan også bruge sin anal douche i badet, hvis man foretrækker det. Lad dog stadig det beskidte vand fra endetarmen falde ned i toilettet.

Vil du se andre produkter i samme kategori? Så klik her →

___

 

Brug af Intimrengørings-rusehoved

En anden praktisk måde at rengøre sig inden analsex er ved hjælp af et brusehoved, der er designet til intimrengøring. Det smarte ved disse brusehoveder er også, at nogen af dem, ud over at gøre dit anale område rent, også kan stimulere dig. Du kan derfor tage din partner med i badet og lade forspillet begynde allerede der.

 

 

Et intimrengørings-brusehoved: 

 • giver en 360 graders vandspredning
 • er altid produceret af kropsvenligt plast, silikone eller lign. hos kvalitetsforhandlere
 • har konstant vandtilførsel
 • (de fleste) kan også at stimulere analområdet
 • er nemme at rengøre

 

Hvordan bruger man et brusehoved til anal rengøring?

Der findes mange forskellige brusehoveder, men for de fleste gælder:

 1. Skru dit eget brusehoved af og skru dit anale brusehoved på. Er du i tvivl så tjek altid manualen.
 2. Tænd for vandet. Du kan selv styre hårdheden på strålen og temperaturen. Kropstempereret vand anbefales altid.
 3. Påfør evt. glidecreme på dit brusehoved for at gøre indførslen mere behagelig. Lad vandet løbe ind.
 4. Gå på toilet og lad vandet løbe ud der. Gentag skylningen indtil vandet, der ryger ned i toilettet, ser rent ud – og til du føler dig ren analt.

Vil du se andre produkter i samme kategori? Så klik her →

Se nederst på siden, hvordan du rengør din anal douche / intimrengørings-brusehoved

 


 

Step 2: Beskyttelse!

Sikker sex

Beskyttelse, kondomer, gummi… kært barn har mange navne. Uanset hvad du kalder det, så er det utroligt vigtigt at huske, inden I går i gang med analsex. Dette også selvom I har vasket jer bagi og taget jeres forbehold der.

Der sidder mange forskellige bakterier i endetarmen. Bakterieoverførsel (f.eks. anus til vagina, eller fra anus til munden) kan resultere i infektioner. Kondom er derfor vigtigt for at undgå dette. Tag kondomet af eller skift kondom, hver gang du bevæger dig videre til vagina eller munden.

Kønssygdomme! Behøver vi sige mere? Noget ingen er interesserede i at få, er en kønssygdom. Dyrk sikker sex og brug kondom – for din egen og din partners skyld.

Hvis du benytter et stykke legetøj til både anal og vaginal stimulering, skal du rengøre det, før du skifter fra det ene til det andet. Du kan også putte kondom på og skifte kondomet.

Skal du have de almindelige kondomer eller dem, der giver lidt ekstra?
Klik her for at se udvalget →

 


 

Step 3: Husk glidecremen

Det vigtigste når det kommer til analsex er at bruge masser af glidecreme. Masser af det rigtige glidecreme. Det er et must for at dyrke smertefri analsex. Husk i øvrigt både at smøre penis og endetarmsåbningen ind i glidecreme.
Brug aldrig vaseline til analsex!

Der findes 3 typer glidecreme, som er egnet til dette:

 

 

 • Anal glidecreme (anbefales)
  Anal glidecreme er glidecreme, der er fremstillet specifikt til anal brug. Mange anale glidecreme er oliebaserede, men det smarteste er at vælge en vandbaseret. En oliebaseret ødelægger latexkondomer. En vandbaseret anal glidecreme føles lidt glattere og blødere end den normale.
  Den vandbaserede anale glidecreme fungerer også med sexlegetøj af silikone (såsom buttplugs og lign.).

 

 

 • Vandbaseret glidecreme
  Du kan bruge en vandbaseret glidecreme med latexkondomer, da det ikke ødelægger dem. Det er også nemt at vaske at f.eks. sengetøj. Problemet med vandbaseret glidecreme er, at det hurtigt udtørrer og dermed skal påføres ofte under analsex.
  Velegnet til sexlegetøj af silikone. 

 

 

 • Silikonebaseret glidecreme
  Silikonebaseret glidecreme er den, vi anbefaler til dig, når du har analsex. Den kan også bruges med latexkondomer, og føles mere smooth end vandbaseret glidecreme. En lille ulempe ved silikonebaseret glidecreme er, at den kan være svær at vaske af sengetøjet.
  Ikke velegnet til sexlegetøj af silikone. Brug den i stedet til sexlegetøj af glas og metal.

 


 

Step 4: Opvarmningen

Mange siger, at de synes det er smertefuldt når de dyrker analsex. Grunden til dette er din ringmuskel. Ringmusklen er den muskel, der åbner og lukker ved din endetarm og anus. Det er en stærk, men langsom muskel, og det tager tid at få den til at slappe af. Hvis man ikke slapper ordentligt af, bliver det nemt smertefuldt i stedet for dejligt.

Du varmer op før du træner, og du har analt forspil, før du begynder med analsex.

Opvarmning og forspil er derfor yderst vigtigt og afgørende for god analsex. Gør derfor først følgende:

analsex sikkerhed

 

 1. Begynd med en finger
  Begynd forspillet med at bruge en finger til stimulering af anus. Det kan være din finger eller din partners. Brug godt med glidecreme, både på fingeren og omkring anus. Bevæg fingeren i cirkler omkring anus for at stimulere.
  Lad derefter fingeren glide roligt ind i anus, lidt efter lidt. Jo mere roligt og langsomt det går, jo lettere er det for ringmusklen at vænne sig til fingeren og slappe af. Nøglen er nemlig at slappe helt af i musklen.
 2. Bevægelse
  Når fingeren trinvist er kommet dybt ind i anus, og det føles komfortabelt, så prøv at bevæge fingeren langsomt ind og ud af anus for rolig penetration. Hvis det bliver for ukomfortabelt og/eller smertefuldt, så træk fingeren langsomt helt ud. Tag en kort pause og prøv igen.
  Husk den der modtager, er den, der bestemmer tempoet! 
 3. Dobbelt op
  Når du føler dig komfortabel med den rolige penetration af en enkelt finger, så prøv med to fingre. Bevæg dem langsomt ind og ud, så din ringmuskel kan vænne sig til det og slappe af.
   
 4. Undgå bedøvelse
  Undgå altid at bruge bedøvende cremer, når du skal have analsex. De afholder dig fra at vide, hvis noget er smertefuldt eller ubehageligt for din krop, og det gør mere skade end gavn.

Du kan også med fordel gøre rimming til en del af forspillet.
Se vores komplette guide til et lækkert rimjob her

 

 

Buttplugs!

buttplug til analsex uden smerter

Efter du har stimuleret i og omkring anus, kan du tage opvarmningen et skridt videre – nemlig ved hjælp af buttplugs. Der findes et hav af forskellige buttplugs, man kan vælge mellem. Se også vores Bedste i Test her.

Brug samme teknik ved buttplugs, som med fingrene. Øg langsomt størrelsen i dit tempo. Husk aldrig at bruge silikonebaseret glidecreme til silikonelegetøj. 

 

Til opvarmningen anbefaler vi dette smarte sæt fra Sinful. Der medfølger 3 buttplugs i forskellige (begyndervenlige) størrelser, så du gradvist kan øge størrelsen og vænne dig til mere fylde. De er nemme at føre ind, og den anker-formede base er nem at holde om og sikrer fuld kontrol over dit legetøj.

 

 

Vil du se flere produkter?
Se udvalget af kvalitets buttplugs her →

 


 

Step 5: Så er det tid!

Når du føler dig tilpas opvarmet og afslappet, og du gradvist har vænnet dig til mere fylde analt med f.eks. buttplugs, så kan du kaste dig ud i det. En tommelfingerregel er, at den der modtager, er den, der bestemmer tempoet.

Hvis du skal prøve analsex for første gang eller blot ikke er helt rutineret, er det derfor en god idé at overveje sexstillingerne. Det er altid bedst at vælge en, hvor du som modtager har kontrollen. Dette kunne være:

Cowgirl

cowgirl

Cowgirl er rigtig god, hvis du skal prøve analsex for første gang. Ved at du er oven på din partner, er det dig, der kan styre hastigheden og penetrationsdybden. Det er naturligvis vigtigt at kommunikere med din partner, hvis vedkommende begynder at overtage stødende, uden det føles komfortabelt. Hvis det gør ondt, så stop. 

 

Lotusblomsten

Åkanden sexstilling

Lotusblomsten minder meget om cowgirl, men her sidder ens partner op. Man er dog stadig øverst, og man kan derfor stadig nemt styre tempoet og dybden i denne stilling. Det er naturligvis vigtigt at kommunikere med din partner, hvis vedkommende begynder at overtage stødende, uden det føles komfortabelt. Hvis det gør ondt, så stop. 

 

Analsex kan dog udføres i et hav af stillinger, og når det føles mere komfortabelt, så gør det til en leg at udforske, hvad der fungerer for jer. Se f.eks. vores forslag til de 14 frækkeste sexstillinger her.

 

Anal penetrering er ikke kun for kvinder. Mange mænd nyder også at blive penetreret analt, og til dette kan man bruge en strap-on. Hvis han ikke føler sig komfortabel i en cowgirl/cowboy-stilling, er doggystyle en god stilling. Det er dog sværere for ham at have kontrol over tempoet i doggystyle, så kommunikation er vigtigt.

 

 

Følg de samme opvarmningstrin for dette, og penetrer ham derefter analt med et frækt strap-on sæt fra Obaie.

 • God begynder strap-on
 • Dildoen er en begyndervenlig størrelse
 • Harnesset kan nemt indstilles
 • Kan benyttes til både ham og hende

 

Hvis ens partner også ønsker anal stimulation, mens vedkommende penetrerer dig analt, så kan prostatastimulatorer anbefales. Det er et lækkert produkt, der stimulerer mandens prostata og tilfører nydelse på den måde. Se udvalget her

 

Når I føler jer komfortable

 • Stimuler andre steder
  Stimuler andre steder, når I har analsex. Dette kunne være stimulering af klitoris eller penis, afhængig af, hvem der giver og modtager.
 • Eksperimenter med stød
  Udforsk jeres leg. Eksperimenter med korte og lange stød, vinkler, hastighed og lign. for at finde ud af, hvad der passer bedst til jer.
 • Fokuser på orgasmerne
  Prøv jer frem med anale orgasmer. Det kræver tid og øvelse, og skal ikke være ubehageligt. Mangler I inspiration, så tjek vores guide til, hvordan du opnår din anale orgasme.

Når I føler jer modige

 

 


 

Step 6: Det efterfølgende

Efter du har kastet dig ud i analsex-universet og fundet ud af, hvad der virker for dig, så er der lige en sidste ting – den efterfølgende rengøring.

Dette gælder både rengøring af dig selv, din Anal Douche / Intimrengørings-brusehoved og dit sexlegetøj. 

 

bad

 

Dig selv

Tag et bad efterfølgende og vask dig selv grundigt. Det er det mest hygiejniske, fordi du er sikker på, at få skyllet alle bakterier væk. Du kan også bruge intimservietter, hvis det skal gå hurtigt, men et bad virker bedst.

 

Sinful Deluxe Anal Douche

 

Din anal douche

 1. Tag skyllerøret af pumpen. Pumpen skylles grundigt og der bruges et antibakterielt sexlegetøjs rengøringsprodukt til rengøring af denne.
 2. Skyl skyllerøret og rengør det på samme måde. Vil man gerne rengøre sit skyllerør bedst muligt, kan de fleste skyllerør tåle en tur i kogende vand for at slå bakterier ordentligt ihjel.
  OBS: lad ikke skyllerøret ligge for længe i det kogende vand, da det kan deforme og ødelægge røret. 

 

Plastik Brusehoved til Intimrengøring

 

Dit Intimrengørings-brusehoved

 1. Skru brusehovedet af og skyl grundigt i varmt vand. Der bruges evt. et antibakterielt sexlegetøjs rengøringsprodukt til rengøring af denne.
 2. Nogen brusehoveder kan tåle en tur i kogende vand for at slå bakterier ordentligt ihjel. Husk at tjekke, om netop dit brusehoved kan, før du koger det.
  OBS: lad ikke brusehovedet ligge for længe i det kogende vand, da det kan deforme og ødelægge hovedet. 

 

Butt Plug Sæt

 

Din buttplug

Buttplugs rengøres forskelligt alt efter materiale og rengøringsmiddel, du bruger. For dette sæt gælder dog følgende:

 1. Skyl dit legetøj under hanen.
 2. Spray dit rengøringsmiddel direkte på dit legetøj. Alle midler er forskelligt, men bruger du dette Sinful Clean Rengøringsspray, så lad det sidde på legetøjet i 1 minuts tid. Skyl derefter sprayen af under hanen.

 

Kommunikation og feedback

Ud over at rengøre dit legetøj, er det også fordelagtigt, hvis du kommunikerer med din partner omkring oplevelsen. Hvad var godt, hvad var skidt og hvordan skal det gøres næste gang?

Jo mere I italesætter det, jo bedre en oplevelse bliver det for jer begge.

 


 

Kort opsummering

I er nu godt klædt på til at udforske analsex og al den nydelse og stimulation, det kan give. For at opsummere denne guide kort:

 • Brug ALTID glidecreme
 • Put aldrig noget, der har været oppe analt, i hverken mund eller vagina, uden først at rengøre det!
 • Forspil og opvarmning er nøgleordene
 • Rengør altid dig selv inden analsex
 • Husk beskyttelse og kommunikation
 • Buttplugs er din ven
 • Husk det ikke skal gøre ondt!
Lise Petersen
Lise Petersen
Hej! Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here