G-punktet er lidt en sagnomspunden størrelse. Ofte omtales det som et næsten magisk punkt, som med et trylleslag kan sende kvinden i den syvende himmel. For dem, der endnu ikke har fundet det, synes det måske mest af alt som en myte, men g-punktet findes rent faktisk.

Det handler bare om at være tålmodig og lære de rigtige teknikker og fremgangsmåder til at finde det. Det får du hjælp til i denne guide.

Guiden kan hjælpe både kvinder med at finde deres eget g-punkt og mænd med at finde deres partners g-punkt. Alle kan derfor have gavn af at læse med.

Hvor sidder g-punktet?

g spot cross section

Når g-punktet stimuleres rigtigt, kan kvinden opnå helt fantastiske orgasmer. En g-punkorgasme beskrives ofte som mere intens end fx en klitorisorgasme. Først skridt på vejen til at opnå disse intense orgasmer, er at forstå, hvor g-punktet sidder. Netop dette giver anledning til både meget tvivl og meget fortvivlelse. Men frygt ej! Hvis du væbner dig med tålmodighed og tager dig tid til at sætte dig ind i din krop, skal du nok hurtigt lære det!

Som det fremgår af ovenstående billede, er g-punktet lokaliseret omkring 5-10 cm inde i skeden på den forreste eller øverste væg – det vil sige den side af din skede, som er tættest på navlen.

Føler du dig frem, kan du mærke g-punktet ved, at teksturen adskiller sig en smule fra teksturen på resten af vagina. Mens skeden generelt er glat og blød, har g-punktet mere en tekstur. Punktet er også blødt, men føles anderledes end dets omgivelser. Teksturen kan måske bedst sammenlignes med den forreste del af ganen i munden, men blødere. Teksturen er altså en anelse nubret.

Den nemmeste måde at finde g-punktet til at begynde med, er ved at bruge dine fingre. På den måde kan du mærke teksturen og bedre få en fornemmelse af, hvor langt inde i skeden, g-punktet sidder. Brug en eller to fingre til at føle dig frem. Når dine fingre er mellem 5 og 10 cm inde, krøller du fingrene opad mod indersiden af navlen. Du burde nu være i stand til at føle dig frem til den anderledes tekstur og derved finde g-punktet. Se hvordan på billedet nedenfor.

Når du har fundet g-punktet – hvad så?

Er det lykkes dig at finde frem til det magiske punkt, men ved du ikke, hvad du nu skal stille op med din nye viden om din egen krop? Når g-punktet er så sagnomspundet, som det er, er det med god grund. Ved stimulering af g-punktet kan man nemlig opnå en intens g punktsorgasme.

Det er forskelligt fra person til person, hvad der føles godt, men man kan godt sige nogle generelle ting om, hvordan det kan være en god idé at gribe stimuleringen an.

Du kan både vælge at stimulere dit g punkt på egen hånd, eller du kan vælge at udforske det sammen med en partner.

Kunne du tænke dig selv at prøve dig frem. Et godt sted at starte kan være ved at begynde at massere g-punktet med din ene eller dine to fingre. For mange fungerer det godt at vippe fingrene op og ned ved at forme en ”krog” med fingrene og med rytmiske intervaller at trykke ”krogen” op mod navlen. Prøv din frem og se, hvad der fungerer for dig.

Har du lyst til at variere stimuleringen, kan du vælge samtidig at stimulere klitoris med den anden hånd. Dette er illustreret på nedenstående billede.

g spot clitoris masturbation cross section

G-punkts massage – vinkel og dybde

Når man udfører g-punkts massage, er det afgørende, hvilken vinkel og med hvilken dybde der stimuleres med. Dette er især relevant, hvis du har sex med en mandlig partner og ønsker at få stimuleret dit g-punkt, eller hvis du vælger at bruge en dildo eller andet sexlegetøj.

Vil du variere stimuleringen af dit g-punkt, kan du også vælge at prøve sexlegetøj. Der findes mange forskellige varianter af sexlegetøj, som er udviklet til netop målrettet stimulering af g-punktet. Mange af disse typer – eksempelvis dildoer og vibratorer – er kurvede i formen, så de rammer det helt rigtige sted ved brug.

Se eksempelvis en guide til g-punkts dildoer her. Disse dildoer er som nævnt ovenfor formet på særlige måder, som gør det særligt nemt at stimulere netop g-punktet. Dildoerne i denne guide har ingen vibrationsfunktioner, men har til gengæld mange andre spændende funktioner.

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med pirrende vibrationer, kan du læse denne guide til de bedste g-punkt vibratorer. Også disse er formet på en måde, som gør g punkts massage særligt nemt, og som gør det muligt at opnå en intenst g-punktsorgasme. Disse varianter er dog krydret med en ekstra egenskab i form af den pirrende vibrationsfunktion. En særlig populær variant af vibratorer til g punkts massage er denne vibrator fra Fun Factory.

På de nedenstående billeder kan du se eksempler på gode penetrationsvinkler, hvis man ønsker stimulering af g-punktet.

G Spot masturbation techniques

how to squirt g spot angle

Sex positioner til stimulering af g-punkt

Der findes også flere forskellige sex positioner, som er bedre end andre til stimulering af g punkt og g punktsmassage. Ved at bruge vælge disse stillinger kan du og din partner sikre jer, at I har bedst mulig chance for at stimulere dit g-punkt.

I denne guide finder du de bedste fire positioner, men der findes også andre eksempler på gode sexstillinger, der fungerer for mange, som ønsker stimulering af g punkt under sex.

I forbindelse med alle de nedenstående stillinger, er det vigtigt at huske på, at dit g-punkt kun befinder sig 5-10 cm inde i skeden. Det betyder, at de fleste mænd vil være nødt til ikke at penetrere dig så dybt, hvis de skal ramme g-punktet med penis.

g spot sniper sex position

Den første stilling giver mulighed for stimulering af dit g punkt, idet dit underliv er løftet en anelse. Det gør det muligt at ramme det magiske punkt fra den helt rigtige vinkel og g punks massage bliver nemmere.

crab sex position 1

Nyder du at være øverst, når I har sex? Så er denne stilling måske noget for dig. Her får du både stimulering af g-punktet og får lov at være i kontrol.

rear entry sex position1

Denne stilling fungerer rigtig godt for mange par, men der skal et par ting til, for at du får mest muligt ud af denne stilling. Frem for blot at lave en ind-ud-ind-ud penetrerende bevægelse, skal din partner her lave en mere ”grindende” bevægelse. Den bedste måde at finde frem til den rigtige teknik på er ganske enkelt ved at prøve sig frem.

Sørg derfor at snakke sammen om, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer mindre godt. Så skal I nok hurtigt komme frem til et fornuftigt resultat.

G Spot Location Illustration web

Sidst, men ikke mindst, en meget intim stilling, der lader dig og din partner være helt tætte på hinanden, samtidig med at dit g-punkt stimuleres.

Forskellen på G-punktet og A-punktet

Kvindekroppen har mange forskellige erogene zoner. Du kender med garanti nogle af dem, men det er ikke sikkert, at du er bevidst om dem alle. Der findes nemlig en hel række af erogene zoner, som kan føles rigtig skønt at blive berørt og stimuleret på.

Vil man virkelig være en sand mester udi stimulering af kvindekroppen, er det en stor fordel at kende til de erogene zoner og forstå, hvordan de hver især fungerer.

Mange kvinder ved eksempelvis ikke, at de har et andet super sensitivt punkt dybere inde i skeden, end hvor g-punktet befinder sig. Dette punkt kaldes a-punktet og kan ses på illustrationen neden for.

how to squirt female anatomy cross section

Ligesom g-punktet er a-punktet lokaliseret på din skedes øverste eller forreste væg – det vil sige igen tættest på navlen. A-punktet er dog lokaliseret betydeligt dybere inde i skeden end dit g punkt.

Det kan også føles rigtig rart at stimulere a-punktet, men følelsen er anderledes end ved g punkts massage. Fordi a-punktet er lokaliseret dybere inde i skeden, kan det dog være nødvendigt at bruge en dildo til at stimulere det.

Er du ikke den store tilhænger af stimulering af g-punktet, kan du derfor prøve stimulering af a-punktet i stedet.

Også forkælelse til ham

Denne guide har først og fremmest handlet om, hvordan kvinder bedst selv finder deres g-punkt. Som nævnt i indledningen kan mænd dog også få glæde af den, idet de forskellige tips også kan hjælpe en partner med at finde sin partners g-punkt. Men tilgangen til g punkts massage for kvinder kan også bruges på mænds egen krop – nemlig ved stimulering af prostata.

Som nævnt i det ovenstående findes der mange forskellige former for sexlegetøj, der målretter sig til stimulering af g-punktet. Men der findes også mange typer af sexlegetøj, som har til formål at stimulere prostata. Det kan eksempelvis være disse prostata vibratorer.

Vil du vide mere om, hvordan man kan opnå en prostata orgasme, kan du læse meget mere om stimulering af prostata her. Et særligt populært eksempel på legetøj til stimulering af prostata, er disse stimulatorer fra mærket Aneros. Der er altså også masser af forkælelse af komme efter for mændende.

Sanne Sorello
Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here