Der findes højst sandsynligt mange flere fetisher end du er bekendt med. Måske du er nysgerrig og gerne vil lære mere og det har du muligheden for, ved at læse med her. Vi gennemgår nemlig alle mulige og umulige fetishes, ord og alt derimellem.

En fetish er et begreb, hvor man tænder seksuelt på noget, som man normalt ikke vil forbinde med noget seksuelt. Derfor kan man f.eks. have en fod fetish eller en reb fetish. Der findes dog også flere forskellige fetisher, som mange flere deler. Det er både spændende og lidt intimiderende, når man kaster sig ud i en helt ny verden af seksuelle lyster.

Fetish Sexlegetøj sex toys

Den store fetish A, B, C

Der findes mange forskellige ord og begreber, som man måske ikke lige kender, når man læser med her. Hvis man vil gøre noget seriøst ud af sin fetish, f.eks. sammen med andre, så er det rart at vide, hvad der bliver snakket om på forhånd. Du kan derfor lære om nye ord og nye seksuelle lyster her.

Ageplay (leg med alder)

Måske du allerede kender eller har hørt om denne fetish. Omdrejningspunktet handler om en forskel i alder. Det kan f.eks. være en incest leg, voksenbaby eller lignende. Det er forskellen i alderen som er afgørende og det er så et rollespil som udspiller sig, hvor man spiller rollerne som f.eks. en voksenbaby og én der passer ham eller hende. Et sådan rollespil kan tage mange forskellige former og det behøver heller ikke at være så markant, som i eksemplerne.

BDSM

Denne fetish har du sikkert hørt om før. Det handler om magtforholdet mellem en submissive og en dominerende person. Det drejer sig ofte om et rollespil mellem to eller flere parter. BDSM står for bondage, dominans, sadisme og masochisme. Både det at blive bundet, at blive kontrolleret eller tage kontrol og smertefuld nydelse er noget, som man ofte ser.

Ofte bruger man forskellige redskaber eller udstyr, som reb, flogger, håndjern eller deciderede møbler. Er du interesseret i hvordan man kommer godt i gang med at udleve sine BDSM eventyr, så læs mere her. Det er samtidig en fællesbetegnelse for hele miljøet og for mange forskellige seksuelle lyster.

Blood Choking kvælning

Den næste fetish kan være meget farlig og det er derfor udelukkende til personer, der har modtaget den rette undervisning, der skal begynde den. Det handler om kvælning og hvordan man via nogle bestemte teknikker blokerer for blodforsyningen til hjernen, hvilket resulterer i at du besvimer.

Det er derfor ikke for sjov, når vi gør opmærksom på, at det kun er folk der har fået undervisning, deltaget i workshops eller hørt foredrag, der forsøger sig med den slags. Man skal desuden også have et godt helbred, da det kan få fatale konsekvenser. Det kaldes også erotisk besvimelses leg.

Bondage

Bondage eller fikseringslege er noget som de fleste kan være med til. Det handler om at man bliver bundet, enten med hvad man lige har derhjemme eller med mere professionelle redskaber. Alt efter hvilket niveau man vil tage sin leg til, så kan man bruge håndjern eller gå over i andet SM udstyr.

Det kan være enormt ophidsende at blive bundet eller binde sin partner. Det handler meget om at overlade kontrollen til sin partner, især i en tid, hvor vi så gerne vil have kontrol med alt i vores hverdag. Man kan både blive bundet til en sengestolpe eller lignende, eller man kan bruge udstyr, der kan sættes fast til sengen. Ofte vil man blive overrasket over, hvor dejligt det er at eksperimentere med sine seksuelle lyster, som f.eks. bondage.

bondage for begyndere

Breath Control

Begrænset åndedræt eller decideret kvælning handler denne fetish om. Der er mange forskellige måder, som man kan udøve denne fetish på og det kan både tages på et meget seriøst niveau, men også mere legende og let. Når man tænker på de mere seriøse breath control lege, så kan det være direkte farligt. Her begrænser man åndedrættet kraftigt og man kan bruge poser, reb eller lignende.

Der bliver helt sikkert mere sikkert, hvis man bruger professionelt udstyr og som ved alle andre mere seriøse fetish lege, så skal man have talt ud om sine grænser og have styr på et stopord. Man kan dog også lege det mere uskyldigt, hvor man f.eks. kan bruge en gag ball, hvor det både handler om breath control i en mild grad og det at få frataget retten til at tale.

CBT (Cock and ball torture)

Legen drejer sig om smertefuld nydelse med fokus på penis og bollerne. Det er en hardcore fetish, hvor det gælder om at vide, hvad kroppen kan holde til. Selvom det for nogle kan være svært at sætte sig ind i denne fetish, så kan det for andre være meget ophidsende.

Hvis man vil have mest muligt ud af det, så bør man helt sikkert undersøge og lære noget om forskellige teknikker og en anatomisk forståelse af de mandlige kønsorganer. Dermed kan man lettere gå hårdt til den, når man ved at man ikke ødelægger noget. Ordet tortur er ikke helt ved siden af, hvis man virkelig er ekstrem, for det kan både være slag, spark, stik og lignende på både penis og boller, som den kan stå på.

Cane / Caning

En cane er en stok og det er netop prygl eller slag med en stok eller lignende, som denne fetish handler om. Dette er en fetish som hører til under begrebet BDSM. For den dominante kan jo blandt andet slå den submissive, hvis det passer ham eller hende. Hvis man er til fysisk afstraffelse, så kan man bruge en stok, et spanskrør eller en pisk af en art.

Når man bruger en pisk eller en cane, så skal man ikke bare slå. Man slår ofte på de mere kødfuldes steder, som lår, numse og lignende. Det giver den bedste effekt for begge parter. Læs mere om spanking her. Afstraffelsen er ofte en ret central del af magtforholdet der udspiller sig mellem slaven/den submissive og herren/ den dominante.

Collar / halsbånd

Måske du har set forskellige former for halsbånd, hvis du har kigget i en butik med sexlegetøj. Her bliver slavens eller den submissives forhold virkelig udstillet, hvis man har et halsbånd på. der er noget ydmygende over det, hvilket er med til at understrege magtforholdet.

For seriøse udøvere så kan det dog have en lidt anden betydning. Her betyder halsbåndet nemlig at man er i et fast forhold, hvor det udelukkende er ens ejer, der kontrollerer én. Med halsbåndet så har den dominante fuld kontrol over sin slave, det gælder både i dobbeltsengen, men også udenfor den. Man kan dog også sagtens bruge et halsbånd til mere uskyldige frække lege, når man dyrker sex.

sm halsbånd til fetish leg

ConNonCon (Consensual Ikke-konsekvent) også kaldet Voldtægtsleg

Fetishen her handler om at man tænder på voldtægt. Du leger dermed at du enten bliver voldtaget eller voldtager en partner. Der er dog ikke noget non-consensual i denne leg, det er vigtigt at pointere. For med alle fetish lege, denne såvel som andre, så handler det om tillid og om at det foregår mellem to ligeværdige individer, der har afgivet sit samtykke. En reel voldtægt er det modsatte, men det er et rollespil og et skuespil, ligesom andre fetisher.

Det er dog ganske normalt og ganske udbredt at have voldelige fantasier og dem kan man sagtens udleve. Det er blot vigtigt at have aftalt et safeword på forhånd og snakket om, hvor ens grænser går til. Så selvom det kan være som en vil dog meget uregerlig leg, så er den faktisk meget kontrolleret.

Cupping

Cupping er ikke kun en fetish. Det er også en gammel kinesisk behandlingsform. Det handler om at man sætter opvarmede kopper, men afrundede kanter på kroppen.  Det fremmer blodtilførslen og får samtidig musklerne til at slappe af. Der skabes et vakuum ligesom ved meget dybdegående massage.

Det kan dog også være en måde at skabe smerte på, som man kan lide, når det kommer til seksuelle lyster. Når kopperne afkøles, så skabes vakuumet og det kan blive så kraftigt at huden kan gå i stykker af det. Hvor lang tid at du lader kopperne blive på er op til dig og din partner. Der er den fordel med cupping at du let kan forklare det med en alternativ form for behandling, hvis andre opdager dine store røde mærker.

Dom/dominant/domina

I ethvert rollespil, der indgår i en fetish, så drejer det sig om forholdet mellem en sub og en dom. Der er den submissive rolle, der er slaven og så er der den dominante, der tager kontrollen. Denne rolle kan både være en mand og en kvinde og det er derfor, at der både findes en dom/dominant/domina.

Den dominante tænder på at have magten og yde fuld kontrol over sin slave. Leger man meget seriøst så er det ikke kun i sengen at forholdet står ved magt, nej, her er det 24/7 og der er i visse tilfælde underskrevet en kontrakt, hvor alle formelle regler er nedfældet.

dominant

Dungeon / Dungeon Master

En dungeon er det engelske ord for en fangekælder. Det lyder både intimiderende og en smule pirrende. Der er ikke nødvendigvis tale om en decideret kælder, når man taler om en dungeon. I stedet så handler det ofte om et kæmpestort playroom, hvor de inviterede gæster har mulighed for at slå sig løs.

Der findes ofte alverdens former for udstyr, som man kunne drømme om at lege med, hvis man har en fetish. Det kunne være SM-kors, kyskhedsbælter og meget andet.

Edgeplay

Edgeplay handler om at tage sin leg lige til grænsen og at skubbe den grænse. For mange er fetisher allerede en grænse der er blevet skubbet, men det er ikke nok for nogen. Breath control, knifeplay og lignende lege er lege, der går lige til grænsen, hos dem der leger det. Det kan være farligt og det er derfor ikke for alle.

Enema (lavement)

Ja, der findes en fetish med alt. Denne handler om at tømme eller udrense sig selv eller en anden part. Det er altså endetarmen der renses og det er selve følelsen som det giver, når det sker, som nogle mennesker finder seksuelt ophidsende.

Efterbehandling

Efterbehandling er nok en af de vigtigste ting, når det kommer til forskellige fetisher. Når man leger meget seriøst og det kan have konsekvenser, så bliver legen også meget intens. Det kan handle om deciderede farlige ting, men også det at blive afstraffet og ydmyget kan sætte sine spor.

Derfor er det alfa og omega at sørge for at tage sig til en ordentlig efterbehandling. Hvordan den foregår, kan variere meget fra person til person, men det handler for mange om, at man tager sig tid til hinanden og får snakket det igennem, der er sket. Det er både fysisk og psykisk at det kan være nødvendigt med lidt efterbehandling efter en intens leg.

Fire play

Fire play er en meget seriøs og meget farlig form for fetish. Man skal være enormt rutineret og have en stor tillid til sin partner, når man kaster sig ud i sådan en leg. Det handler nemlig om leg med ild, frygten for ild eller ikke at kunne trække vejret på grund af brand.

Fisting

Fisting er når man indfører en hel hånd eller arm enten vaginalt eller analt. Det kan være helt fantastisk og noget ganske særligt, når det lykkes. Det kræver både en rigtig teknik, en masse glidecreme og meget tålmodighed, hvis det skal lykkes.

Anal fisting stillinger

Flogging / Floggers

En flogger er en form for pisk. Men i stedet for at der kun er en hale, som på en traditionel pisk, så har en flogger mange. Det giver et rigtig dejligt svirp og det kan være både smertefuldt, men også virkelig pirrende. Der findes mange forskellige slags og de varierer i form, størrelse og farve.

Golden Shower

Også kaldet urinsex. Det tænder nogle folk at blive tisset på, tisse på andre eller blot at se andre tisse. Der findes decideret udstyr, som man kan bruge, når man vil lege med urin. Og nu vi er ved det, så er der også noget der kaldes scat play – det er leg med afføring.

Hanky Code

Også kaldet flagging. Det er en form for kode, som man især bruger i det homoseksuelle BDSM miljø. Her kan man via et tørklæde se, hvad de andre er til rent seksuelt. Det gør det frækt, da man så ikke behøver at udveksle så mange andre ord. F.eks. kan en sort bandana i venstre lomme betyde at ”Jeg er modtager af analsex og er til hård SM.

Gorean

Det handler om en Gorean relation, baseret på en sci-fi-roman, hvor der er meget strikse regler omkring holdninger og ritualer. Mange relationer der bygger på denne Gorean relation kører 24/7 og dækker master/slave med både indespærring, lænker og afstraffelse. Der er altså tale om en meget seriøs fetish, der på mange måder også er edgeplay.

Hård og blød grænse

I ethvert rollespil og forhold så skal der opstilles en række grænser. Det er ikke-diskuterbar regler, som begge parter er indforstået med. De må ikke overskrides. Der er både de bløde og hårde grænser.

Impact play eller Sensation Play

Selvom man ikke italesætter begreberne når man leger, så er det alligevel sjovt at kende til dem. Hvor impact play handler mere om at blive afstraffet med noget fysisk, som en flogger eller lignende, så er sensation play en mere følsom og sensitiv berøring. Det kan være med en fjer eller pels.

Kniv Play, Needle Play og Piercing Play

Her handler det meget om fysisk smerte og det ophidsende ved det. Der er i høj grad tale om edge play, hvor det er en frygt for nåle, piercing eller knive eller truslerne om det. Det kan f.eks. handle om at få nåle ind i ryggen eller at blive skåret i. Det er en voldsom og til tider farlig leg.

Masochisme / Masochist

Tænder du på smerte og handlingen der fører til smerte, så er du en masochist. I et BDSM forhold så er mange slaver masochister, idet de bliver seksuelt ophidset af den smerte, som de bliver påført, hvis de har været uartige.

vandtæt dildo

Munch

En munch er en form for begivenhed, der tager plads i det offentlige rum. Der dyrkes ikke sex eller andre former for lege. Til en munch så snakkes der kun, udveksles erfaringer og planlægges kommende begivenheder.

Mummifikation

Denne fetish handler om at blive pakket ind. Det kan være indpakning af hele kroppen eller dele, for at begrænse bevægelser og sanserne generelt. Der findes meget professionelle redskaber til denne form for fetish.

Pet Play

Tænder du på at klæde dig ud som et dyr? Så er du til pet play. Det kan også være at du synes at det er frækt at din partner klæder sig ud som et dyr, hvor du som ejer skal passe, pleje og opdrage dit dyr. Det handler om magt, men i form af dyr.

Power Exchange

Magt udveksling foregår i nogle seriøse BDSM forhold, hvor man er i et fast forhold. Den dominante kan overdrage eller udveksle magten over sin submissive til en anden. enten for et par timer eller nogle dage. Alt sammen er det hele bestemt under helt ordnede forhold og under samtykke fra alle parter.

RACK, SSC og de øvrige akronymer

Akronymerne handler om at man italesætter, at der er stor forskel på SM og misbrug. Det handler om Risk Aware Consensual Kink, der kommer fra Safe Sane and Consensual. Alt sker under kontrollerede forhold og med samtykke og tillid mellem alle parter.

Rough Sex

Hård sex. Det findes i mange forskellige former, men kan f.eks. være at bide, slå og lignende.

woman with piercing taken roughly

Sadisme / Sadist

Modsat masochisten så nyder sadisten at tilføre smerte på en anden.

Safeword (stopord)

Et safeword er helt centralt, når man leger både vildere og mindre vilde lege. Det skal være et ord, der ikke har noget at gøre med legen. Det er så man ikke kan misforstå, hvad der menes. Det kan f.eks. være pære. Når der bliver sagt pære, af den ene eller anden årsag, så stopper man med det samme.

Sensorisk berøvelse

Når man bliver frarøvet nogle af sine sanser, så træder de andre mere frem og det kan være både pirrende og ophidsende.

Shibari, kinbaku og Suspension

Det er japansk bondage med reb. Dette r en smuk og svær disciplin, hvor man kan binde og nogle gange hænge i luften imens man er bundet. Det er en ekstrem form for fiksering med eks. shibari reb.

Subdrop og Topdrop

Det er en følelsesmæssig nedtur, som man kan opleve under eller efter legen. Det kan være meget intenst at lege, især hvis den står på over længere tid. Derfor er det nødvendigt med efterbehandling, som kan være snakke eller et kram.

Subspace

Det er en form for tilstand som den submissive kan komme i under en meget intens leg. Tilstanden kan være helt magisk og kan beskrives som flyvende. Ofte forklarer folk, at det er som om at smerte og alt forsvinder eller træder i baggrunden grundet endorfiner og adrenalin.

Switch

Som switch så tænder du både på at være den dominante og den submissive. Du kan altså sagtens skifte mellem de to.

Top, Service Top og bund

Top er den person, der styrer det hele og bund er den der tager imod. Service top er den der servicerer toppen og dermed pleaser.

Vanilje

Ganske almindelig ikke fetish sex.

Wax Play (voks)

Smertefulde lege med voks fra et stearinlys har du måske hørt om. Det kan være meget ophidsende, når den varme stearin løber ned af kroppen. Hvis det er for varmt, så kan man dog også få vokslys til formålet.

lelo massagelys

Hvad er fetichisme?

En fetish handler om at man seksualiserer noget, som man normalt ikke forbinder med noget seksuelt. Et af de mest brugte eksempler er en fod fetish. Hvor de fleste mænd og kvinder synes at fødder er lidt frastødende, så findes der også nogen, der tænder på dem.

Det kan også være folk der har en særlig lyst og tænder på noget, som er lidt usædvanligt. Det er dog enormt dejligt at man stort set altid kan finde fællesskaber og fælles lyster, hvis man bare kommer i de rigtige kredse. Derfor er forskellige fetish miljøer blevet utrolig populære de seneste år.

BDSM fetish

En af de fetishes, der er meget populære og lette at forstå for andre, der måske ikke deler samme fetish, er en BDSM fetish. Her tænder man ofte på magtforholdet mellem en underdanig submissiv og en dominant. At overlade kontrollen eller tage kontrollen over en partner eller en anden, kan være meget tilfredsstillende.

Ofte er der også en del redskaber eller udstyr forbundet med den type fetish. Man kan dog sagtens udføre den uden og det kan være helt lige så godt. Hvis man er meget seriøs eller dyrker det på et mere professionelt plan, så anskaffer og bruger man ofte og meget professionelle redskaber.

Nydelsesfuld smerte

Smerte er også en følelse, som man ofte forbinder med en fetish. Her kan det både være at påføre en anden smerte, ved f.eks. at straffe vedkommende, men det kan også være at være udsat for smerte. Det hænger ofte sammen med at den submissive part bliver straffet eller på anden måde bliver ydmyget.

Det er dog ikke nødvendigvis kun noget for dem, der er hardcore, for de fleste af os synes også at det er frækt at en anden tager kontrollen og bare fortæller hvad der skal ske, i stedet for at alt er en diskussion. Derfor kan man også få afløb for nogle af de ting, som hverdagen altid står på, ved at give efter for ens lyster, når man dyrker sex.

Lak og læder

En fetish, hvor man bliver særlig tændt af at bære eller føle på lak og læder er også ganske udbredt og kendt. Man kan dyrke denne fetish, og generelt alle fetisher, på mange forskellige niveauer. Man kan starte ud med et par handsker eller lignende og lige så stille bygge på.

Man kan også få hætter, catsuits og meget andet, hvor man for alvor kan få alvor kan få lov til at udleve sin fetish.

Sex i det fri

En fetish er ikke nødvendigvis forbundet med en fysisk ting, i stedet kan det også handle om en handling. Derfor er der også nogen, der har en fetish, hvor de tænder på at dyrke sex i det fri eller i det offentlige rum. Måske de fleste af os tænder på det med at dyrke sex et sted, hvor man kan blive opdaget, men det er ikke alle der udlever denne fantasi.

Søg fællesskab der deler din fetish

Der findes rigtig mange forskellige muligheder for at finde ligesindede, der deler din fetish. Ved hjælp af nettet, så kan du både finde virtuelle fællesskaber, men også finde fysiske fællesskaber, hvor du kan få lov til at udleve din fetish.

Hvis din fetish ikke volder andre skade og kan dyrkes uden at det går ud over andre og du selv er tryg ved det, så er det værd at eksperimentere. Et godt sexliv er nemlig med til at gøre hverdagen bedre og har både fysiske og mentale helbredsmæssige fordele.

Pernille-Louise Lenskjold
Pernille-Louise Lenskjold
Jeg arbejder til dagligt i en Sexshop og hjælper samtidig Eroti.dk med at udvælge hvilke produkter, der på baggrund af de forskellige testeres anmeldelser skal indgå i vores samlede vurderinger. Eksempelvis som testvinder, bedst til begynderen eller den bedste til prisen (prisvinder). Det er også mig du finder på nogle af vores videoer :) God læselyst - jeg håber du finder det du leder efter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here