Selvbondage er måske et nyt koncept for dig, og du har måske ikke hørt om det før. Men der er faktisk blevet mere og mere populært med tiden. Hvis du er nysgerrig på, hvad selv bondage går ud på så læs med her.

Med selv binding tænder du på at binde dig selv fast. Det kan komme i et utal af variationer, både i forhold til hvordan du bindes, hvor du bindes fast og i hvor lang tid.

Nogle ønsker måske også at binde sig selv fast, hvorefter deres partner udnytter deres sårbare position. Uanset hvad der gør det for dig, kan selvbondage være en spændene og ikke mindst intens stimulering.

Hvis du ønsker at afprøve og eksperimentere med selvbondage, kan det være vigtigt at være klar over, hvad du laver inden. Det kan nemlig også indebærer en vis risiko, når du vælger at binde dig selv helt eller fastgøre dig selv til en seng for eksempel.

Fordi selv bondage er blevet mere udbredt med årene, har vi også valgt at give dig en komplet guide til konceptet. Hvis du læser med længere nede i indlægget, finder du gode råd om, hvordan du kan udføre selv binding samt mere om, hvad det går ud på.

Først vil vi introducere et par produkter, der kan være gode at have med, når du skal prøve kræfter med den frække kunst, der er selv bondage.

Testvinder – Lilla fetishbox til selvbondage

Lilla fetishbox til selvbondage

Tjek prisen her

Skal du for første gang lege med bondage og måske selvbondage, så kan denne lilla fetishbox være helt perfekt. Sættet indeholder alt, hvad du skal bruge til at eksperimentere med BDSM selvbondage og meget andet.

I sættet får du håndmanchetter, pisk, blindfold samt reb. Alle redskaberne er sorte, og kommer i et enkelt og råt look.

Håndmanchetterne er sat sammen af en kort kæde. Du kan nemt justere størrelsen på dem, så de sidder, som de skal. Indvendigt er de polstret med et blødt plysstof, så de er behagelige at bære også i længere tid.

Rebet du får med er 5 meter langt, og der er derfor masser af længde at gøre godt med. Brug det til lige præcis det du ønsker at binde op. Du kan med fordel afprøve forskellige knop og finde det, der virker bedst for dig.

Brug pisken til at afstraffe eller blive straffet eller begræns sanserne med det frække blindfold.

Fordele:

 • Samlet sæt med bondageudstyr
 • Indeholder reb, blindfold, håndmanchetter og pisk
 • Kan bruges sammen eller hver for sig

Ulemper:

 • Ingen manual

 

Prisvinder – Obaie Bondage Reb 10 m

obaie bondage reb 10 m

Tjek prisen her

Udlev dine fantasier om selvbondage med dette 10 meter lange reb fra Obaie. Rebet er af god kvalitet, og vil give dig en fast og bundet følelse. Det lange reb kan bruges på et utal af måder, hvad end du bruger det alene eller sammen med din partner.

Du skal ikke bekymre dig om grimme mærker, når du bruger rebet. Det føles nemlig dejlig blødt mod huden, og kradser ikke. Det efterlader ingen mærker, efter du har brugt det.

Rebet er fremstillet af nylon. Det er et meget holdbart materiale, og rebet kan derfor også holde til lidt af hvert. Du kan bruge det til alle former for bondage, og det er helt op til dig, om det skal bruges rundt om hænderne, benene eller hele kroppen.

Du får virkelig meget reb for pengene her, og det er derfor også et godt starter reb. Prøv det af og se hvad du synes om det. Den flotte og matte sorte farve gør, at det passer ind sammen med alt dit andet BDSM udstyr.

Fordele:

 • Fremstillet af nylon
 • Længde: 10 meter
 • Diameter: 8 cm

Ulemper:

 • Ingen manual

 

Til begynderen – Master Series Subdued Full Body Bindesæt

Master Series Subdued Full Body Bindesæt

Tjek prisen her

Med dette smarte Full Body bindesæt har du et virkelig godt udgangspunkt til at starte din leg og eksperimenter med selvbondage. Sættet indeholder 7 stropper, der er i forskellige længder.

De forskellige længder gør, at stropperne kan bruges forskellige steder på kroppen. Bind fødder, hænder, arme eller lår. Eller bind det hele på én gang. Det er op til dig at bestemme, hvor langt du vil gå i din leg med selvbondage.

Stropperne kan justeres, så de fleste vil kunne bruge dem. Du kan nemt tilføje flere stropper til legen, og løbende binde dig selv mere fast.

På stropperne er der en easy-lock spænde. De gør, at du nemt og hurtigt kan åbne stropperne igen. Stropperne er lavet af nylon, og er derfor ekstra solide og holdbare.

Mærk den pirrende følelse af total fastgørelse med dette Full Body bindesæt fra Master Series.

Fordele:

 • Fremstillet af nylon og ABS-plast
 • 7 stropper i forskellig størrelse
 • Længde: fra 36,6 cm til 105,5 cm
 • Bredde: 3,8 cm

Ulemper:

 • Ingen manual

 

Komplet guide til selvbondage

Idet selvbondage bliver mere og mere populært, er det også vigtigt at sprede viden om, hvordan det gøres, og ikke mindst hvordan det gøres på en sikker måde. Selvbondage kan nemlig være en farlig praksis, hvis man ikke tager de rette forholdsregler, eller gør det på en sikker måde.

Du kan derfor med fordel læse med, her hvis du er nysgerrig omkring, hvad selvbondage egentlig går ud på, og hvordan det udføres. Begynd at eksperimenter med selvbondage med denne komplette guide til bdsm selvbondage.

Hvad er selvbondage

Selvbondage betyder, at du putter dig selv i bondage, eller binder dig selv. Det er op til dig selv, i hvor lang tid du ønsker at være bundet. Du kan være bundet ind til du enten selv sætter dig fri, eller når en anden vælger at løsne bondagen.

Når det kommer til selv bondage, er planlægning et nøgleord. Ved at planlægge bindingen kan du gøre det sikkert og sørge for, at det bliver til en succesfuld og rar oplevelse.

Grunden til at ideen om selvbondage tiltrækker nogle personer, kan være virkelig forskellig. Måske elsker du bare følelsen, måske har du ikke en partner til at binde dig, eller også stoler du ikke nok på din partner til at lade dem gøre det.

Hvad end grunden kan selvbondage fungere som en seksuel akt i sig selv eller som et intenst forspil. Med planlægningen der går forud for selv bondage, begynder den pirrende oplevelse nogle gange dage forinden. Det giver i sidste ende en meget stimulerende og intens oplevelse.

bondage for begyndere

Hvad gør jeg?

Til at begynde med skal du planlægge hvordan, hvor og hvornår du ønsker at udføre selvbondagen. Sørg for at du ikke bliver forstyrret, medmindre du gerne vil blive fundet. Og sørg selvfølgelig for at du er sikker, der hvor du gør det.

Nøgleordene for enhver form for bondage er sikkerhed, fornuft og samtykke. Ved selvbondage er samtykket en given ting. Men sikkerheden er derfor også endnu vigtigere at have for øje. Det er derfor vigtigt at have en nødplan, så du altid kan komme fri.

Og derudover er det selvfølgelig essentielt, at du bruger din sunde fornuft, og ikke sætter dig selv i fare.

Du kan med fordel bruge denne planlægning til din selv bondage:

 1. Første planlægning: find ud af hvad du præcis gerne vil opnå og hold dig til denne plan.
 2. Genovervej: Tænk din første plan igennem og forudse hvad der kunne gå galt.
 3. Gør klar: Sæt dit udstyr og din nødplan op inden du begynder at binde dig selv.

 

Selvbondage – hvordan?

Der er nu, du virkelig kan blive kreativ og sætte dit eget præg på din selv bondage. Det er et utal af måder, hvorpå du kan binde dig selv både i forhold til knop, redskaber og dele af din krop, der kan bindes eller bindes sammen.

Hvis du prøver en metode for første gang, er det vigtigt, at du tester den ud inden. Så ved du hvordan den føles, og hvordan du kommer ud af den igen.

Håndjern

Der findes mange forskellige slags håndjern. Du kan både finde dem i billige udgaver såvel som i første klasse kvalitet. Du skal dog være opmærksom på, at du kan få store skader på dine nerveender, hvis du strammer håndjernene for meget.

Håndjern er meget nemme at bruge, og det gør dem derfor også meget populære. De bruges sædvanligt om håndledende, efter alle andre bindinger er lavet. Eller de kan bruges på et sted af bondagen.

Obaie Metal Håndjern

Låse

Der findes ligeledes et utal af forskellige låse både når det kommer til design og kvalitet. Her får du ofte hvad du betaler for. Du åbner dem enten med en nøgle eller en kode. De er særlig anvendelige til at gøre bindingen ekstra fikseret. De kan bruges til at låse reb, håndjern eller andre redskaber fast.

Reb

Reb er et virkelig anvendeligt redskab. Mange er også vilde med den ekstra intense følelse, det giver mod huden. Kort sagt er det både billigt og let at få fat i fra diverse supermarkeder og butikker. Du kan bruge det til at binde hele kroppen. Dog skal det ikke bruges rundt om halsen.

Med et reb har du også mulighed for at bruge en række forskellige knop. Her kan du gøre det helt simpelt eller meget avanceret alt efter, hvor øvet du er.

En ulempe ved reb er dog, at de kan blive for stramme, mens du har dem på. Det kan være meget ukomfortabelt og endda smertefuldt. Her kan det være smart at have en god kniv som nødplan.

shibari reb

Kæder

Med kæder har du næsten lige så mange muligheder som med reb. De kan bruges til at binde hele kroppen eller dele af den eller til at binde dig fast til noget. Hvis du kombinerer kæder med en lås, kan du sikre bondagen totalt. Kæder kan dog ikke varieres lige så meget som reb, da du ikke kan bruge knop eller skære dem over.

Kæder er tungere, og kan nive dig, hvis de sidder forkert. Det kan både være smertefuldt og give mærker, der ikke forsvinder lige med det samme. Sørg igen for at du ikke forhindrer blodgennemstrømning. Hvis dine arme sover, kan det være sværere at komme fri.

Læder

Med læderbinding er der virkelig tale om et kvalitetsredskab, og som derfor selvfølgelig også ligger i den dyre ende. De kan derudover være udstyret med frække nitter, polstring og andre egenskaber, der gør dem ekstra lækre.

Ved at investere i et par gode læder manchetter til ankler og håndled har du redskaber, der vil holde i mange år. Du kan sagtens tilføje reb eller kæder til dine lædermanchetter for en ekstra bindende oplevelse.

Du skal også huske at være opmærksom på, at læder ikke er et særlig fleksibelt materiale. Det kan derfor være svært at trække vejret, hvis du bruger det for stramt om for eksempel brystet eller halsen.

læder bondage læder harness læder manchetter og korset i læder

Latex

Du kan få en masse forskelligt latex udstyr, som du kan bruge, når du udøver din selvbondage. Du kan både finde full-body sæt, masker og meget andet. Latexen sidder tæt til kroppen, og kan være med til at gøre følelsen af at være bundet mere intens.

Det er vigtigt at pointere, at latex kan blive meget varmt at have på. Hvis du for eksempel bærer en latexmaske, mens du er bundet, kan det være svært at tage den af eller flytte på den.

 

Hvor og hvornår?

Hvor og hvornår du ønsker at udøve selvbondage, er helt op til dig. Hvor kan være præcis, der hvor du ønsker det. Her kan du for eksempel have en fantasi om at blive fundet. Eller det kan være, at du slet ikke ønsker, at dette sker. Dette kan derfor også have stor indflydelse på, hvor der er det perfekte sted til din selv bondage.

Uanset hvor du ender med at vælge, er det vigtigste som altid, at du planlægger godt i forvejen. Det er vigtigt, at du er sikker på, at du kan binde dig selv sikkert og ikke mindst få dig selv fri igen på en sikker måde. I forhold til hvornår kan det være også være, når du føler, det er bedst. Her kan sikkerhed også spille ind. Måske skal du være sikker på, at du på et tidspunkt bliver opdaget, hvis du nu ikke selv kan komme fri.

Pernille-Louise Lenskjold
Pernille-Louise Lenskjold
Jeg arbejder til dagligt i en Sexshop og hjælper samtidig Eroti.dk med at udvælge hvilke produkter, der på baggrund af de forskellige testeres anmeldelser skal indgå i vores samlede vurderinger. Eksempelvis som testvinder, bedst til begynderen eller den bedste til prisen (prisvinder). Det er også mig du finder på nogle af vores videoer :) God læselyst - jeg håber du finder det du leder efter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here