Så du har overvejet det længe og måske også snakket med din partner om det, og du er endelig klar til at prøve analsex. Det er spændende og grænseoverskridende, når man er anal begynder.

Dog er der som med så meget andet en rigtig og en forkert måde at have analsex på. Som begynder er det vigtigt, at du gør det rigtigt første gang, så du får en god oplevelse. Du kan dog trygt læne dig tilbage og blive klogere lige her.

12 ting du skal vide som anal begynder

Du ved ikke, om anal stimulation er noget for dig, før du har prøvet det selv. Anal stimulans kan virke grænseoverskridende, men forberedelse gør hele forskellen. Og du kan ikke forberede dig uden at have den nødvendige viden om, hvordan du bedst gør det.

Denne guide og anmeldelse kommer omkring de 12 ting, en anal begynder skal vide.

 

1. Brug masser af glidecreme

Hvis du som anal begynder helst vil undgå ubehagelige oplevelser, så er første punkt, at der skal godt med anal glidecreme til at gøre det til en behagelig oplevelse.

Det kan ikke siges nok gange: Glidecreme er nødvendigt, både når I skal stimulere anus under forspil og have penetrativ analsex. Anus kan ikke selv producere et glidemiddel ligesom vagina kan, så derfor skal du selv tilføre smøremiddel. Med glidecreme undgår du ubehagelig friktion, der kan give rifter eller skader.

Sinful anal glidecreme:

sinful anal glidecreme 200 ml

Tjek prisen her

Sinful Anal Glidecreme 200 ml er en vandbaseret glidecreme, der er god både til analsex og sammen med sexlegetøj. Den har en tyk og blød konsistens, der ikke fedter.

 

Waterglide anal glidecreme:

waterglide anal glidecreme 300 ml

Tjek prisen her

Waterglide Anal Glidecreme er udviklet til at give dig den bedste glideevne som anal begynder. Du får hele 300 ml klinisk og dermatologisk testet glidecreme.

 

Kærlig Økologisk glidecreme til anal brug:

kaerlig økologisk anal glidecreme 75 mlq

Tjek prisen her

Med Kærlig Økologisk anal Glidecreme får du en drøj glidecreme til den miljøbevidste anal begynder. 95% af ingredienserne er økologiske, og den er helt fri for parabener, parfume, alkohol og glycerin og er AllergyCertified og Svanemærket.

 

Joydivision Easyanal starter sæt:

joydivision easyanal starter sæt

Tjek prisen her

Joydivision Easyanal Starter Sæt giver dig både en afslappende spray til brug før leg og en vandbaseret anal glidecreme. Som anal begynder kan du gerne let komme trygt i gang med anal stimulering.

En vandbaseret glidecreme er god at anvende sammen med kondomer og anal sexlegetøj for begyndere, hvis man ikke er sikker på, om det er latexfrit. Dog vil en vandbaseret glidecreme ofte tørre hurtigere ud end en oliebaseret.

 

2. Vælg det rigtige legetøj

Som anal begynder skal du vælge de mindste udgaver af analsexlegetøj.

Buttplugs og analkæder er godt begynderlegetøj, der vænner dig til penetration og stimulering.

Sinful BumBum buttplug sæt:

sinful bumbum silicone butt plug set

Tjek prisen her

Sinful BumBum Silikone Butt Plug Sæt giver 3 forskellige størrelser buttplugs, der langsomt kan varme anus op. De er lavet i ftalatfri medicinsk silikone og går fra en diameter på 2,5 centimeter op til 4,5 centimeter.

 

Sinful Get Started Anal begynder boks:

sinful get started kit color fix

Tjek prisen her

Vil I gerne have et kit, der giver de nødvendige produkter for en god førstegangsoplevelse, så er Sinful Get Started Anal Begynder Boks med A-Z Guide optimal. Du får nemlig en douche til rengøring af anus, en afslappende spray, en analglidecreme og en lille buttplug.

 

 

Brug kun legetøj lavet til anus, så de har en ”fod” eller et håndtag i bunden, der stopper legetøjet i at blive suget op i anus.

Det er også en fordel, at legetøjet er tilspidset, så det letter indføringen.

Der findes mange forskellige typer af anal sexlegetøj på markedet, så når I er mere erfarne, kan I kigge på dildoer og vibratorer.

 

3. Vær opmærksom på det mentale spil

Selvom analleg og analsex måske er en meget fysisk oplevelse, så vil det mentale også spille en stor rolle for oplevelsen. Musklerne i anus tager længere tid end andre af kroppens muskler om at blive afslappede. Hvis ikke du er afslappet, kan musklerne heller ikke slappe af.

Dybe vejrtrækninger, masser af nus og almindelig stimulering kan hjælpe dig med at blive afslappet og godt tilpas, før I kaster jer ud i analsex.

 

4. Prioriter forspillet

Som anal begynder er din anus ikke vant til penetration. Derfor er forspil afgørende for, at du langsomt vænner dig til fornemmelsen af at blive stimuleret analt.

Som helt grønne skal I starte blidt ud med at slikke anus og forsigtigt indføre en fingerspids med glidecreme. Husk hele tiden at tjekke modtageren er ok, før I fortsætter. Buttplugs og andet analt sexlegetøj kan også hjælpe med opvarmningen.

 

5. Undgå at støde til at starte med

Rigtig analsex kræver en tålmodighed, som du ikke ser i porno. Selvom din partner bliver ophidset, når din anus penetreres, så skal de tage det stille og roligt og undgå at støde til at begynde med.

I stedet kan det være en fordel at holde penis stille, så du bedre kan vænne dig til størrelsen og slappe ordentligt af. Analsex skal ikke gøre ondt, og det kræver tålmodigheden til at lade modtageren blive afslappet.

 

6. Det er ikke så beskidt, som du tror

For mange anal begyndere er den største overvindelse, at de frygter, analleg og -sex kan blive beskidt og uhygiejnisk. Endetarmen er dog kun en passage for afføring, så der er ikke afføring i denne del af tarmen konstant. Har du været på toilet et par timer, før I skal lege, er der ingen grund til bekymring. Skal du på toilet, så gør det, før I begynder.

Hvis du vil gøre dig ren inden leg, kan du blot vaske dig eller anvende en anal douche.

 

7. Ignorer ikke det omkringliggende område

Som anal begynder kan du måske ende med at glemme, at analstimulering ikke kun behøver betyde indtrængen i anus. Der er masser af sensitive nerveender omkring anus, der også nyder stimulering.

Massage af ballerne og udenpå anus kan være en god måde at stimulere området, men også skabe en afslappende fornemmelse før eventuel anal penetration.

 

8. Anal må aldrig gøre ondt

Det er en myte, at analleg og -sex skal gøre ondt til at starte med. Hvis det gør ondt, går du eller din partner for hurtigt frem eller bruger ikke nok glidecreme. Det kræver tålmodighed, hvis musklerne i anus skal slappe helt af, så tag den tid, det tager – og husk en god glidecreme.

 

9. Leg selv først

Du vil føle dig meget mere komfortabel med andre omkring din anus, hvis du selv har leget med din anus før. Start blidt ud med at udforske området med din finger, når du er alene eksempelvis i badet.

Du kan let træne din evne til at slappe af i anus alene, så det bliver lettere at løsne op sammen med en partner.

 

10. Husk resten af kroppen

Selvom man kan blive så optaget af anus som anal begynder, så skal man huske resten af kroppen under leg. Anal stimulans føles nemlig bedre, når du samtidigt stimulerer andre af kroppens følsomme områder.

Som kvinde kan du stimulere brystvorter eller klitoris, når du leger analt. Som mand kan du masturbere penis. Det får kroppen til at slappe yderligere af, så anus er nemmere at penetrere.

 

11. Afprøv forskellige stillinger

Som med normal sex kan I eksperimentere med forskellige stillinger, når I dyrker analsex. Analsex kan foregå i mange forskellige stillinger, og det er kun jeres fantasi, der sætter grænsen.

Nogle stillinger vil med stor sandsynlighed føles mere naturligt og behageligt, så afprøv forskellige muligheder. Ikke to mennesker er ens, så der kan være nydelse af hente i jeres eksperimenter.

 

12. Forcér det ikke

Det kan tage tid at vænne sig til analstimulering, og det er ikke alle, der vil kunne lide det. Hvis du har gjort dig umage og fulgt de gode råd i denne guide, men stadig ikke finder det nydelsesfuldt, så er det nok ikke noget for dig.

Der er ingen skam i ikke at kunne lide at blive stimuleret analt. Du skal bestemt ikke forcere det, hvis du ikke bryder dig om det.

Sanne Sorello
Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here