Gagging er en fetish, hvor man tænder på at gagge en anden person, eller selv blive gagged. Det handler om, at man får en genstand i munden, så man ikke længere kan tale. Det kan være et tørklæde, et bånd eller et decideret stykke legetøj til denne lyst – også kalder en gagball.

Gagging bliver ofte sat i forbindelse med BDSM, hvor det drejer sig om forholdet mellem en dominant og en submissive. Her kan en gagball være et redskab man kan bruge for at undertrykke den anden part. Der kan være forskellige grunde til at man synes, at det er dejligt, men én af dem handler om den kontrol, man kan have over den person, der har gagballen i munden.

Hvorfor gagging?

Gagging handler i bund og grund om at putte en genstand ind i munden på en partner eller selv at få det gjort. Det gør flere forskellige ting, men blandt andet så giver det kontrol og muligheden for at udøve sin magt overfor den person, der bliver gagget.

Derudover så giver det stilhed, da det ikke er muligt at tale, imens man har en gagball i munden. Desuden ligger der også en form for ydmygende tanke bag, som mange, der dyrker BDSM også tænder på. Det bidrager til slave/herre forholdet, hvilket kan være forførende.

Er det rart for både mand og kvinde?

Gagging er ikke forbeholdt hverken mænd eller kvinder. Det kan derfor være lige så tilfredsstillende for mænd at blive gagget, som det kan for kvinder. For mange handler det ikke så meget om dét få en gagball i munden, men mere om den underdanighed, som det medfører.

Det er dermed en rekvisit eller et redskab, som man kan bruge, for at opnå at rollespillet eller legen går op i en højere enhed. Der er sjældent at man både kan lide at være den submissive og den dominante, og derfor er rollerne ofte fordelt på forhånd. Det betyder også, at man, hvis man har samme partner, kan gøre de ting ved én, som man ved at vedkommende kan lide.

En del af BDSM

BDSM handler som sagt om forholdet mellem magt og underkastelse. Det handler også om nydelsesfuld smerte og her kan man også bruge en gagball. Den er med til at understrege, både hvem der har magten, men også ubehaget ved at have en bold spændt ind i munden ”mod ens vilje”.

Når man taler om gagging og BDSM generelt, så er det vigtigt at pointere, at der er tale om en ligeværdig leg mellem to samtykkende mennesker. Det er altså ikke tale om hverken overgreb, vold eller misbrug. Seriøse BDSM udøvere har derfor regler og retningslinjer omkring hvor ens grænser går og går meget op i aftercare, da legene kan være meget intense.

Gagging med eller uden gagball

Man behøver ikke nødvendigvis at have en gagball eller lignende, hvis man ønsker at afprøve gagging. Man kan nemlig også gøre det med hånden. Dermed bliver det en helt anden og mere voldsom fornemmelse, da det udvikler sig mere til en form for kvælning. Her er det især vigtigt, at man har talt om grænser og fået aftalt et stopord, så man altid kan sige fra.

Lise Petersen
Lise Petersen
Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk. Du kan læse mere om mig og redaktionen ved at klikke her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here