En domina eller en dominatrix, som det også kaldes, er en kvinde, der indtager den dominante rolle, når man leger rollespil særligt i forbindelse med BDSM. Det helt centrale i BDSM lege og rollespil drejer sig om magtforholdet mellem den dominante part og den underdanige.

Det kan både være en mand og en kvinde, der er henholdsvis den dominerende og den underdanige part. Hvis det er kvinden, der er dominerer, så er der altså tale om en domina eller en dominatrix. Domina kan enten dominere ved brugen af smerte eller andre fysiske redskaber som bondage eller lignende.

Hvad er en dominatrix?

Der er som sagt ingen forskel på om man kalder det for en dominatrix eller en domina. Det afhænger lidt af, hvad kvinden selv vil tiltales som. Generelt handler det om, at det er kvinden der dominerer og dermed har magten. Det er hende, der bestemmer og kan udsætte den underdanige slave for lige det, som hun har lyst til.

Hvor kvinden kaldes en domina eller dominatrix, så kaldes manden ofte Herre, når han træder ind i den dominerende rolle. Kvinden kan også kaldes herskerinde, hvor manden kan kaldes hersker. I virkeligheden så handler det ikke så meget om, hvad hvem kaldes, men i stedet om, den magt eller den underkastelse, som de udsættes for.

Hvorfor domina / dominatrix?

Mange mennesker har til en vis grad en lyst til enten at dominere eller at blive domineret. Det skæve magtforhold mellem en hersker og en slave kan virke seksuelt opstemmende for mange mennesker, der har den slags fetish. Der kan være forskellige grunde til at det kan være forførende at blive domineret eller selv dominere, men en af dem, kan være den store kontrast til hverdagslivet.

Der findes professionelle domina’er. Det er kvinder, der professionelt ydmyger, tvinger og hundser rundt med både mandlige og kvindelige slaver for penge. Det er en meget ligeværdig oplevelse, selvom det ikke virker sådan for udenforstående.

Bondage udstyr er især populært

Her udøver dominaen sin magt over slaven og slaven er fuldstændig under hendes kontrol. Et slave/hersker forhold kan naturligvis også praktiseres derhjemme, hvis ens partner deler samme lyster og fantasier. Ofte er det givet på forhånd, hvem der ønsker at træde ind i den ene og den anden position, og der er derfor ingen tvivl om, hvem der bestemmer.

Man kan bruge meget forskelligt udstyr til at positionere sig som den ultimative hersker. Ofte bruges der forskellige former for sexlegetøj og særligt legetøj og udstyr, der er forbundet med bondage og lignende er meget populært. Det harmonerer nemlig godt med styrkeforholdet mellem den underdanige og herskerinde.

Det modsatte er den submissive

I modsætning til domina findes den submissive. Det er slaven, der fuldt ud skal adlyde og tage imod forskellige former for afstraffelse. Det er et samspil mellem både den submissive og domina, hvis rollespillet skal være en succes. Derfor er der også klare regler for, hvordan man skal bære sig ad og hvor ens grænser går. Det handler nemlig i høj grad om tillid, når man lader en anden person dominere én.

Lise Petersen
Lise Petersen
Hej! Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here