Sådan kommer du videre efter utroskab i et tidligere forhold

45

Har du oplevet utroskab på egen krop, så ved du også hvor dybe sår det kan så. Selv efter mange år så kan det stadig påvirke troen på en partner.

Det kan nemlig være svært at komme videre efter man har oplevet utroskab, men for din egen skyld, så er det vigtigt, at du prioriterer at bruge tid på dig selv, så du igen kan stole på en partner, ægtefælle eller kæreste.

I denne artikel ser vi nærmere på hvordan man kommer over utroskab.

Det kan være både krævende og hårdt, men det er helt sikkert det værd.

 

Næsten hver tredje er deres partner utro

Ifølge verdens største befolkningsundersøgelse om seksualitet, SEXUS, svarer hele 29% af de adspurgte mænd og kvinder ja til, at de har været deres nuværende partner, ægtefælle eller kæreste utro og dermed haft sex med en anden.

Utroskab er altså ikke noget sjældent fænomen, og langt de fleste af os har også selv haft det tæt inde på kroppen og hvis ikke, så kender en stor del af os til andre i vores vennekreds der enten har oplevet det eller selv været utro.

Derfor er det også interessant og vigtigt at have fokus på, hvordan kommer man videre efter utroskab.

 

 

Sådan kommer du videre med 6 skridt

Kom videre efter utroskab
Vil du låne denne infografik? Skriv til os på kontakt@eroti.dk

1. Lad være med at bebrejde dig selv

Når man har været ude for at ens partner, kæreste eller ægtefælle har været utro, så er det let at bebrejde sig selv. Hvorfor var jeg ikke mere kærlig? Hvorfor ville jeg ikke have sex så ofte? og Er det fordi, at jeg er blevet for tyk? Er blot nogle af de spørgsmål som man kan komme til at stille sig selv. Her er det vigtigt at gøre sig klart, at det IKKE er din skyld, at du er blevet udsat for utroskab.

Det er udelukkende din partner, der kan tage ansvaret for sine handlinger. Utroskab kommer ofte på baggrund af manglende kommunikation, men derfor er det på ingen måde din skyld, at din partner har valgt at være dig utro.

Accepter dine følelser

Når det er sagt, at du ikke skal bebrejde dig selv, så er det også vigtigt at understrege, at det er vigtigt at acceptere sine følelser. Det kan både være vrede, sorg, men også glæde. For selvom du befinder dig i en særlig ulykkelig situation, så kan der også være lyspunkter.

Alle følelser der dermed velkomne og du bør forene dig med, at du nok er fyldt op med alle mulige følelser, samt at de kan komme til udtryk når som helst og hvor som helst. Sådan er det med os mennesker, vi har svært ved at styre vores følelser, og i tilfælde som disse, så er det også bare at acceptere dem, for hurtigere at kunne bearbejde dem.

 

2. Få den rette afslutning

Uanset om du vælger at afslutte forholdet eller om du ønsker at fortsætte det, så skal du den rette afslutning på det kapitel, der var den del af jeres forhold. Det som I havde før, vil aldrig nogensinde blive det samme. Og ønsker I at forblive sammen, så kræver det meget hårdt arbejde fremadrettet.

Omstændighederne for utroskab er nemlig afgørende for mange mennesker og uanset hvad du vælger at stille op med jeres forhold, så fortjener du, at få det afsluttet på en måde, som du kan forene dig med.

Omstændighederne er afgørende for følgerne

Sådan behøver det dog ikke at ende. For der findes flere forskellige måder at komme videre på, når man har oplevet utroskab i sit forhold. En undersøgelse foretaget af Gallup viser, at 68% af både mænd og kvinder mener, at det kommer an på omstændighederne for utroskab, i forhold til hvordan man bør reagere, hvis ens partner har været en utro.

 

3. Træk stikket

Hvis du finder frem til, at der ikke er nogen fremtid for dig og din utro partner, så er næste afgørende skridt at trække stikket til ham eller hende. Selvom det kan være hårdt ikke at snakke sammen eller ses, så er det rigtig godt for din egen fremtidige måde at hele på.

Det kan være rigtig svært at finde frem til, hvad der er rigtig og forkert i forhold til, hvordan du kommer videre, hvis du konstant har en tidligere kæreste eller ægtefælle til at ånde dig i nakken. Især hvis han eller hun ikke ønsker at I skal skilles.

Det er ikke for altid, men et for nu…

Det at trække stikket er ikke nødvendigvis en løsning, der skal gøre sig gældende for altid. Det er klart, at har i fælles børn, så kan man ikke bare trække stikket, da man er nødt til at indgå i en ny form for relation. I sådanne tilfælde skal du ikke se dette skridt som værende bogstaveligt, men mere i overført betydning.

I stedet skal du give dig selv rum til at være sig selv og giv endelig udtryk for, at du har brug for tid alene. Har I ikke fælles børn eller andre vilde forpligtigelser som hus og lignende, så kan du tage skridtet her mere bogstaveligt, hvis det er det som du har mod på.

Når du har fået lidt tid alene, så kan du godt genoptage kontakten, hvis I begge er et sted i jeres liv, hvor I kan håndtere det. For de fleste vedkommende finder mange dog ud af, at det ikke er nær så attraktivt, når man først har fundet sig til rette i sit nye liv og eventuelt med en ny kæreste.

 

4. Giv dig selv tid til at sørge

Ifølge mange parterapeuter så er utroskab og den sorg, som det medfører en reel sorg på højde med dødsfald eller lignende. Du har derfor brug for at sørge, når du går igennem at din partner har været dig utro. Det er helt forståeligt, at du har brug for at bevæge dig i de forskellige stadier af sorg, når du er kommet til den erkendelse, at din partner har været dig utro.

Der findes forskellige faser, som langt de fleste mennesker gennemgår, når de støder på store sorg i deres liv. Tidligere har man troet, at det var faser i en lineær periode, men nu ved man i stedet, at man ofte går til og fra faserne mange gange indtil man til sidst er nået ud på den anden side.

De fire sorgfaser

 • Chokfasen
  • Efter man er blevet konfronteret med, at ens partner har været én utro, så rammes de fleste af chok og befinder sig i chokfasen. Her er man ofte ude af stand til at tænke eller handle rationelt og alt er overvældende.
 • Reaktionsfasen
  • Når det værste af chokket har lagt sig, så kan man begynde at reagere på det der er sket.
 • Reperationsfasen
  • Man kan så småt begynde at se frem af og måske finde glæder i livet igen.
 • Nyorienteringsfasen
  • En begyndende form for accept begynder at vise sig. En ny måde at se livet på og hvordan man skal komme videre.

Det lutter dog sjældent her, som man troede engang. Man kan sagtens starte forfra eller hoppe ind og ud af de forskellige faser, hvilket også er helt i orden.

 

5. Kom videre når det er tid

Tid læger alle sår som man siger og bruger du de foregående skridt og arbejder med dig selv, så vil du også selv se, at du pludselig vil vågne op en morgen og alting ser meget lysere ud. Det gør sig både gældende, hvis du har valgt at gå fra din partner, men også hvis du har valgt, at I skal blive sammen.

Det kan ikke betale sig at blive ved med at hænge sig i fortiden. Det gælder også ved utroskab. Hvis I skal forblive sammen, så må du også komme videre, hvis du ser de rette tegn hos din partner.

Det kan ikke forceres

Selvom det er ubehageligt at være i sorg, og man gerne vil ud på den anden side, så kan det ikke forceres. Det er klart, at man gerne vil være sig selv igen, men sorg tager den tid som det tager. Idet du læser med i denne artikel og følger de skridt, som vi har listet op, så kan det helt sikkert hjælpe på processen, men det er ikke nogen mirakelkur, da det er dig selv, der skal gøre det hårde arbejde.

 

6. Kig dig ikke tilbage

Det sidste og afsluttende skridt er nok også det hårdeste, men det er også skridtet, der får dig ud på den anden side. Du skal nemlig acceptere hvad der er sket og den beslutning, som du har truffet omkring din fremtid, skal stå sin prøve. Du må derfor ikke vakle, men i stedet være stærk og stole på dig selv og din mavefornemmelse.

Kig dig derfor ikke tilbage og bliv ved med at tænke, hvad nu hvis. For din fremtid er din, og du skal leve den og få det bedste ud af det.

Se lyst på fremtiden og vær klar til at åbne dit hjerte igen

Det kan være svært at stole på et andet menneske eller din partner, der har været dig utro igen. Det kan være en svær kamel at sluge, men hvis du beslutter dig for at tilgive, så skal du også gøre det 100%. Du skal derfor se lyst på fremtiden og lukke hjertet op og lukke din partner ind.

Har du valgt at forlade din partner, så skal du også lade en ny mand eller kvinde komme ind i dit liv igen, når du er klar til det. Det hjælper ikke noget at være mistroisk overfor en fremtidig partner, bare fordi en tidligere har såret dig.

Søg professionel hjælp

Har du svært ved at komme igennem din sorg, eller er du kommet ud på den anden side, men har svært ved at åbne dit hjerte og stole på en ny partner, så bør I helt sikkert tale åbent om det. Vær ærlig og fortæl din nye partner, hvad du har været ude for og giv ham eller hende en forståelse for, hvorfor du reagerer og tænker om du gør.

Hjælper det ikke, så kan du med fordel søge professionel hjælp. Snak med en professionel eller en god ven eller veninde, ofte kan det hjælpe at få sat ord på de bekymringer og andet, som man går rundt med.

 

 

Kom videre efter utroskab

Er du i tvivl om, hvorvidt din kæreste, partner eller ægtefælle er dig utro på nuværende tidspunkt, så bør du helt sikkert konfrontere ham eller hende med dine bekymringer. Måske din egen mavefornemmelse siger dig, at der er noget galt, så bør du kommunikere med din partner i stedet for at lade bekymringerne fylde og blive altopslugende.

Viser det sig, at det var falsk alarm, så har I sikkert nogle ting, som I skal have snakket igennem. En mistanke om utroskab er hverken rar for den, der er mistænkt, men heller ikke for den modsatte part. Viser det sig, at din partner rent faktisk har været dig utro, så læs med her og find ud af hvordan du kommer videre efter utroskab.

 

Kom over utroskab

Har du været ude for, at din partner, ægtefælle eller kæreste har været dig utro, så er du bestemt ikke alene. Statistikkerne viser, at 23,1% af de adspurgte mænd svarer ja til, at de har haft sex med en anden end deres partner og ved kvinderne er det 13,8%, der svarer ja til samme spørgsmål.

Har du tidligere oplevet utroskab eller står du lige nu overfor dit livs krise i dit parforhold netop på grund af utroskab, så ved du også, hvordan tilliden mellem dig og din partner er blevet brudt. Alt det som du troede I havde sammen, er ødelagt og fundamentet er slået i stykker.

 

Utroskab – Sådan kommer du videre

Utroskab er ødelæggende for ethvert forhold. Det er et tillidsbrud og hvis du efterfølgende føler at din verden er gået i stykker, så er det helt forståeligt. Hvis du ikke har mulighed eller lyst til at finde sammen med din kæreste eller ægtefælle efter utroskab, så skal du i stedet finde ud af hvordan du kommer videre.

I denne artikel kommer vi med 8 hårde men nødvendige skridt til, hvordan du kommer over en utro mand, kone, kæreste eller partner. Det kræver hårdt arbejde, men i sidste ende vil du takke dig selv for at tage dig tid til at bearbejde den sorg, som det reelt er.

Lise Petersen
Hej! Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here