Det kvindelige kønsorgan kan på magisk vist give sig helt enormt under eksempelvis en fødsel. Det kan dog også resultere i, at musklerne i underlivet tager skade, så du mister noget af kontrollen. I værste fald kan en slap skede føre til manglende følsomhed og inkontinens, fordi du ikke kan holde sammen.

Hvis du gerne vil træne muskulaturen op, så foregår det nemt og enkelt med knibeøvelser og bækkenbundskugler. Faktisk er det en fordel, at du træner din skede med bækkenbundskugler både før en eventuel graviditet og særligt også efter. Du kan nemlig let træne dig fra en slap skede efter fødsel til en stram og trænet skede.

 

Bækkenbundskugler

Hvis du gerne vil stramme din skede op eller har fået slap skede efter fødsel, så er træning med bækkenbundskugler en god løsning. Bækkenbundskugler er kugler med vægt i, som indføres i skeden. Herefter skal man stramme sammen omkring kuglerne, så de ikke glider ud. Det svarer til, at man laver knibeøvelser, men udfordres yderligere af vægten. Dermed træner man musklerne i bækkenbunden til at få et strammere greb, så man får mere følelse tilbage og slipper for slap skede.

Husk at anvende lidt vandbaseret glidecreme, når du indfører kuglerne. Det gør det mere behageligt og får dem til lettere at glide på plads i skeden. Efter brug skal bækkenbundskugler vaskes; gerne med en sæbe til sexlegetøj.

 

Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide – Det fulde sæt til træning

undgå slap skede træningssæt

Tjek prisen her

Hvis du er nybegynder og vil i gang med at træne din bækkenbund, så du kan slippe for en slap skede, så er dette sæt optimalt. Du får alle de remedier og vægte, som du har brug for, hvis du skal i gang.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • 3 forskellige kugler i hver sin vægtklasse
 • Nem A-Z Guide
 • Ftalatfri og behagelige materialer

Ulemper:

 • A-Z Guide er på engelsk.

Om Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide

Denne Sinful Kegel Exerciser Boks indeholder alt, hvad du har brug for, hvis du skal i gang med at træne dig til en strammere skede. I boksen er 3 bækkenbundskugler med hver sin vægt, en økologisk glidecreme og en økologisk sexlegetøjssæbe. Oveni får du en nem A-Z Guide, som du kan følge for en fast træningsrutine.

Kuglerne i denne træningsboks er henholdsvis:

 • Sinful Ava Bækkenbundskugle single 30 g
 • Sinful Ava Bækkenbundskugler Dobbelt 60 g
 • Sinful Ava Bækkenbundskugler Dobbelt 90 g.

Kuglernes forskellighed giver mulighed for at starte i det små og langsomt træne din skede, så den kan holde vægten af den tungeste kugle. Oveni giver de forskellige udformninger også en udfordring for bækkenbunden, så du kan anvende alle tre til at træne med sideløbende.

 

 

Je Joue Ami Bækkenbundskugler 3 stk – 3 smarte kugler

undgå slap skede bækkenbundskugler

Tjek prisen her

Sæt med tre forskellige bækkenbundskugler for en god træningsrutine, der anbefales af gynækologer, jordemødre og sexologer. Disse kugler udfordrer på hver sin måde, så du kan bruge dem alle tre på én gang i din træning for en stram skede.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • 3 kugler i hver sin vægt og størrelse
 • Lækker blød overflade
 • Udført i 100 % ftalatfri medicinsk silikone

Ulemper:

 • Brugermanual på tysk og engelsk
 • Den første kugle er med sine 47 g i den tunge ende af begynderkugler.

Om Je Joue Ami Bækkenbundskugler

I dette sæt med bækkenbundskugler fra Je Joue Ami får du tre forskellige bløde og behagelige kugler til træning af bækkenbundsmuskulaturen. Det er henholdsvis:

 • Ami 1 på 47 g. Kuglen til nybegynderen, der er stor og let.
 • Ami 2 på 78 g. Dette er mellekuglen, der er blødere og tungere end den første.
 • Ami 3 på 106 g. Denne er en lille, hård og tung kugle, der er til den øvede.

Indvendigt har kuglerne en kerne af metal, der kan bevæge sig og dermed forskyde vægten en smule. Det tvinger dig til at knibe sammen, så du holder kuglen i et stramt greb med dit underliv. Træningen er god både for slap skede efter eksempelvis en fødsel, men også for en øget følsomhed i skeden.

 

 

Fun Factory Smartballs Teneo DUO – Testvinder

undgå slap skede smartballs

Tjek prisen her

Hvis du har slap skede, kan du let træne din bækkenbund op med denne bækkenbundskugle. En trænet bækkenbund kan give større nydelse og kontrol. Denne kugle er af Ekstrabladet.dk blevet kåret som den bedste bækkenbundskugle.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Udført i medicinsk silikone
 • Til den trænede med sine 72 g
 • Ergonomisk design

Ulemper:

 • Stor med en diameter på 3,6 centimeter
 • Ikke for nybegyndere.

Om Fun Factory Smartballs Teneo DUO

Leder du efter en rigtig lækker bækkenbundskugle, der er garanteret at afhjælpe slap skede og manglende følsomhed, så er Smart Balls DUO et godt valg. Denne kugle er til dem, der allerede har været i gang med træningen og gerne vil udfordres mere.

Denne DUO-Kugle vejer 72 g og er udformet med to kugler, der er fremstillet med en blød overflade i medicinsk silikone. Indeni hver kugle er en geisha-kugle, der kan bevæge sig frit derfor forskyder vægten. Derfor kræver denne bækkenbundskugle også, at du konstant kniber sammen, så du hele tiden udfordrer din muskulatur, når du bruger DUO-kuglen.

I bunden er en hulning, der gør indføring lettere, da hullet passer til en finger. Når du skal fjerne kuglerne igen, skal du blot trække i den praktiske silikonesnor i enden af kuglerne.

 

 

Fun Factory Smartballs Teneo UNO – Til den helt grønne nybegynder

undgå slap skede enkel smartball

Tjek prisen her

Denne bækkenbundkugle fra Fun Factory er perfekt til nybegynderen, der skal i gang med at træne sin bækkenbund. Der er mange fordele ved at begynde sin træning, da du kan slippe for slap skede, inkontinens og få mere følsomhed og sexlyst tilbage.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Udført i medicinsk silikone
 • Ergonomisk design
 • God til begyndere

Ulemper:

 • Stor diameter på 3,6 centimeter
 • Ikke til trænede.

Om Fun Factory Smartballs Teneo UNO

Om du selv vil i gang eller er blevet anbefalet at træne din bækkenbund af en jordemoder, læge eller sexekspert, så er denne kugle sagen. Denne kugle har en diameter på 3,6 centimeter og en vægt på 40 g.

Indeni kuglen er en geisha-kugle, der kan bevæge sig frit og dermed forskyde tyngdepunktet, når du har kuglen oppe i skeden. Vægtforskydningen vil aktivere dine muskler, så du konstant må knibe sammen og dermed holde spændingen. På denne måde får du en særligt effektiv træning.

I bunden har kuglen en fordybning, der passer til en finger, når kuglen indføres. Når kuglen skal ud igen, trækker du blot i den smarte og praktiske silikonesnor.

 

 

iTouch Sure Bækkenbundstræner – Fremtidens træningsmaskine

undgå slap skede fremtidens træningsmaskine

Tjek prisen her

Dette produkt er en nytænkning inden for bækkenbundstræning. I stedet for at du skal gå rundt med bækkenbundskugler oppe i skeden, så træner denne maskine automatisk din bækkenbundsmuskulatur med blide elektriske impulser.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Automatiserede knibeøvelser
 • Godkendt som medicinsk udstyr
 • Brugervenligt produkt

Ulemper:

 • Du skal ligge ned 20 minutter dagligt.

Om iTouch Bækkenbundstræner

Hvis du har svært ved selv at aktivere dine bækkenbundsmuskler, fordi du enten ikke kan komme ordentligt i kontakt med dem, eller hvis du har fået slap skede efter fødsel, så kan denne maskine hjælpe dig. Knibeøvelser er alfa omega, hvis du vil bevare en sund bækkenbund. ITouch Sure giver dig den automatiserede knibeøvelse.

ITouch Sure er godkendt som medicinsk udstyr, og den anvender helt blide elektriske impulser til at få muskulaturen til at trække sig sammen. Du indfører blot vaginalproben, der er udformet, så den ergonomisk sidder oppe i skeden, og herefter tænder du for maskinen. Proben udsender stimulerende impulser, der får musklerne til henholdsvis at trække sig sammen og slappe af.

Du bør anvende ITouch Sure i cirka 20 minutter dagligt i 3 til 5 måneder, hvis du vil se en forbedring.

ITouch sure bør ikke anvendes, hvis du er gravid, ammer, har pacemaker, lider af epilepsi, livmoderhalskræft eller er nyligt opereret.

 

 

Cremer og gel kan afhjælpe slap skede

Mange kvinder oplever gennem deres liv, at de får slap skede enten grundet fødsel eller manglende fokus på knibeøvelser. Hvis først muskulaturen er slap, så kan man have svært ved at holde på vandet og mister en del følsomhed i området. Din sexpartner kan også mangle det stramme greb om penis.

Det er dog ikke kun bækkenbundsøvelser og – kugler, der kan afhjælpe slap skede, manglende følsomhed eller inkontinens. Faktisk kan cremer og gels også hjælpe dig med at blive strammet op forneden.

 

2Seduce Gel – Opstrammende creme mod slap skede

gel mod slap skede

Tjek prisen her

Hvis du gerne vil kombinere dine knibeøvelser og bækkenbundskugler med lidt ekstra, så kan denne creme hjælpe dig yderligere i kampen mod slap skede. Denne creme kan stramme skeden og sikre bedre elasticitet af skedevæggen. Det betyder en mere optimal nydelse og følsomhed for både dig og din partner.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Smart opstrammende creme
 • Praktisk tube
 • Øger sekretion fra skeden

Ulemper:

 • Bør kombineres med bækkenbundsøvelser.

Om 2Seduce Gel

Cremen indeholder en kombination af ingredienser, der absorberes af huden og trænger ind i musklerne i bækkenbunden. Her stimulerer cremen musklerne, så deres sammentrækningsevne forbedres. Ydermere stimulerer cremen til øget sekretion af skedesekret.

I denne tube får du 50 ml opstrammende creme som effektivt alternativ til kirurgi. Anvend cremen, der genopbygger skedevæggenes smidighed og elasticitet, hjælper på tørhed i skeden og styrker musklernes sammentrækning.

Cremen masseres ind i underlivet med særligt fokus på kønslæber og skedeåbningen. Indfør ikke cremen internt i skeden, men anvend den kun på ydersiden. Du bør med denne creme kunne se resultater indenfor et par uger, hvis du husker at anvende produktet hver dag.

 

 

ViaTight – 6 naturlige ingredienser for en strammere skede

stram gel mod slap skede

Tjek prisen her

Denne tube på 50 ml gel indeholder en verden af botaniske ingredienser, der tilsammen kan hjælpe dig med en strammere skede. Som et godt alternativ til kirurgi, kan denne creme anvendes dagligt for et strammere underliv.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Let påføring og absorption
 • Ingen kunstig duft
 • Indeholder beroligende kamille og allantoin

Ulemper:

 • Kræver længere brug for resultater
 • Bør kombineres med knibeøvelser

Om ViaTight

Denne gel indeholder seks forskellige naturlige ekstrakter fra planter, der har været anvendt til opstramning af underlivet i århundrede. Med moderne teknologi får du ingredienserne i en smart og let anvendelig gel. De seks virkningsfulde ingredienser er:

 • Aloe Vera: Sikrer fugtighed og frisker op
 • Mentol: Forfriskende, opstrammende effekt og øget følsomhed
 • Troldnød: Har opstrammende og rensende egenskaber
 • Kamille: Legendarisk for sine beroligende og afslappende kvaliteter
 • Allantoin: Dette ekstrakt udvindes fra Kamille, og det har intensiv hydrerende effekter
 • Morgenfrue: Meget populær i hudplejeprodukter grundet dens evne til at booste og berolige huden.

Cremen bør påføres en gang dagligt i området omkring vagina og et tyndt lag indvendigt. Du kan altså godt anvende denne gel internt i skeden.

 

 

Hvordan kommer du i gang med træning af bækkenbunden?

Hvis du har slap skede efter fødsel eller på grund af manglende træning af bækkenbunden, kan du opleve, at du ikke kan holde på en bækkenbundskugle. Skal du starte helt forfra med at opbygge muskulaturen, så bør du begynde med simple knibeøvelser. På den måde får du aktiveret muskulaturen i området, så du får en bedre føling med din skede og bækkenbund.

Manglende kontakt til bækkenbunden kan give problemer med inkontinens, slap skede og manglende følsomhed under sex. Knibeøvelser er udnævnt som den letteste vej fra slap skede til stram skede, men for nogle kan selv én knibeøvelse være en udfordring. Hvis du sammenligner det med armstrækkere, så er der også forskel på, om du kan lave tredive lige i rap eller kun kan tage en enkelt med knæene i jorden.

 

Er selv én knibeøvelse umulig?

Er du blevet demotiveret, fordi du ikke kan holde på en bækkenkugle eller ikke formår at lave mere en enkelt knibeøvelse? Hvis en enkelt knibeøvelse er så godt som umuligt, og du har mistet kontakten med musklerne i din bækkenbund, så er der råd. En slap skede kan nemlig sagtens trænes op igen. Der er ingen grund til at smide al træning væk, for det er den letteste måde at undgå slap skede på.

Start blidt ud med en enkelt knibeøvelse hver morgen og aften af 8 sekunder. Det anbefales, at du får trænet dig op, så du kan lave 15 knibeøvelser i 8 sekunder både morgen og aften.

Hvis du ikke fornemmer en progression i din træning, så kan det skyldes skader i vævet i underlivet grundet eksempelvis en fødsel eller operation. Både nerver og muskulatur kan blive beskadiget, så det er umuligt at lave effektive knibeøvelser. Kontakt en gynækolog, hvis du ikke oplever en udvikling i din træning.

Det er dog for langt de fleste muligt at genoptræne både muskulatur og nerver i underlivet med knibeøvelser og bækkenbundskugler. Når du har trænet din muskulatur, så du kan holde en bækkenbundkugle, så anbefales det, at du laver knibeøvelser med kuglerne. Træning sætter gang i blodomløbet i underlivet, og følsomheden bliver større. Det betyder bedre sex og kraftigere orgasmer.

 

Du kan sagtens gøre noget ved det

Mange kvinder har oplevet frustrationer over deres sexliv og underliv generelt. En af grundene hertil er følelsen af at have en slap skede. Det kan fylde meget og give anledning til nedtrykthed og forringet nydelse. Tilmed er problemet oftest forbundet med en del skam, og mange kvinder kan komme til at føle sig forkerte. Det er rigtig ærgerligt. For i virkeligheden er det meget mere normalt, end man tror at føle sig slap i de nedre regioner. Hvis du føler, at det er et problem for dig, bør du læse med her.

Du må huske, at alle kvinder er forskellige i deres underliv – både når det kommer til udseende, form, følsomhed og selvfølgelig stramhed. Ingen er forkerte. Men selvom det er normalt, betyder det ikke, at det ikke kan gå dig på. Mange føler ikke, at de er i stand til at nyde et samleje på samme måde, hvis skeden føles slap. De kan enten synes, at de ikke selv stimuleres nok under akten, eller føle at de ikke er i stand til at tilfredsstille deres partner. Dette kan føre til både bekymring, utilstrækkelighed og nedsat sexlyst. Men bare rolig. Det behøver ikke at betyde, at du og din sexpartner ikke passer sammen seksuelt, eller at der ikke er noget at gøre. Faktisk kan du gøre en hel del selv. Det er bare med at komme i gang.

 


Hvorfor er min skede slap?

slap skede

Der er helt naturlige forklaringer på, hvorfor du kan opleve slaphed i og omkring din skede. Modsat hvad nogle kvinder tror, er det hverken en for stor penis, dildo eller andet sexlegetøj, som er skyld i slap skede. Underlivet er elastisk nok til at klare dette og i stand til at udvide sig nok, ligesom det også er i stand til at trække sig sammen igen bagefter.

Forklaringen skal i stedet findes i bækkenbunden. Dette er en muskelgruppe, som sidder rundt om bækkenet og løber fra halebenet og ind mellem benene. Det er disse muskler, der sørger for, at vi kan lukke os sammen – selv efter penetration eller fødsel. Når disse muskler bliver svage, kan du opleve forskellige uønskede frustrationer som slaphed, manglende følsomhed og vandladningsproblemer. Dette kan skyldes årsager som:

 • Graviditet og fødsel
 • Skade
 • Operation
 • Mangel på træning
 • Almindelig aldring

Hvad kan jeg gøre?

 

hvad kan man gøre mod en slap skede

Du får måske alverdens heftige forestillinger om operationer eller andre indgreb for at blive mere stram, men så drastiske metoder behøver du slet ikke gribe ud efter. Det kan gøres helt naturligt, og det er altså bækkenbundsmusklerne, du skal have fat i. Stram din skede op ved selv at træne din bækkenbund. Der findes masser af råd og øvelser for slap skede og underliv.

Du har sikkert hørt eller læst om knibeøvelser. Du ved måske, at du burde lave dem, men er aldrig helt kommet i gang. Måske er du i tvivl, om du gør det rigtigt. Men i virkeligheden er disse øvelser slet ikke så komplicerede, som de kan lyde. Det kræver prioritering, vedholdenhed og en vis føling med dit eget underliv. Men det kan lade sig gøre for alle og er aldrig for sent lige meget, hvor slap din skede føles.


Knibeøvelser

Knibeøvelser er rytmiske knib i underlivet, som du kan stramme skeden op ved at udføre regelmæssigt. Ja, faktisk er det ofte det eneste, der i grunden virker. Du kan lave dem hvor som helst, uden at nogen behøver lægge mærke til det. Der findes forskellige fremgangsmåder, men du kan for eksempel benytte dig af denne:

 • Start med at finde dig til rette i en behagelig stilling. Det kan være liggende, siddende eller stående.
 • Tag nogle dybe indåndinger. Spænd af i kroppen.
 • Du kan starte med at lave en række små hurtige knib for at komme i gang og mærke dig selv og dit underliv.
 • Hold så en lille pause
 • Knib herefter i 5-6 sekunder. Hold så pause i 5-6 sekunder. Fortsæt dette skiftevis minimum 5 gange eller efter behov.
 • Afslut med et større knib, som du holder, så længe det er muligt.
 • Til slut skal du afspænde i underlivet og sørge for, det er afslappet igen.

Gør jeg det rigtigt?

 

hvordan gør man det rigtige mod en slap skede

Mange kvinder er i tvivl, om de kniber på den rigtige måde, og underlivet er en kompleks størrelse, så det kan virke besværligt at få tag på. Men der er måder til at hjælpe dig selv på vej og samtidig tjekke dine forsøg på at ramme de rigtige knib.

For det første skal du tænke på, at du ikke skal spænde i mave og balder, når du skal udføre et knib. Du træner slap skede – ikke slappe mavemuskler. Forestil dig, at du skal holde en prut inde i et stille rum, eller at du skal tisse og står i toiletkøen og venter på, at det bliver din tur. Det er nogenlunde den samme fornemmelse, du skal have i underlivet i forbindelse med en knibebevægelse.

Du kan også prøve at mærke på dig selv med to fingre. Stik dem let op i skeden og knib så. Hvis du kan mærke, at det trækker sig sammen rundt om dine fingre, kniber du på den rigtige måde. Hvis du ikke kan mærke den store effekt om fingrene, er der god grund til at øve dig noget mere og lære dit underliv bedre at kende. Du kan også bruge et spejl og kigge på dit underliv for at se, om der sker noget dernede, når du kniber. På den måde kan du også prøve dig lidt frem.

Det er generelt vigtigt at have en nysgerrig og positiv indstilling til bækkenbundsøvelserne og dit eget underliv. En god kontakt til skeden og musklerne omkring den gør, at du bedre kan mærke, hvad du har brug for, og hvad der ikke føles rart. Du kan for eksempel bruge dit åndedrag til at mærke musklerne dernede og til at spænde og afspænde. Kvinder kan ofte føle, at underlivet er lidt fremmed for dem. Det skal bare fungere dernede. Men ved at fokusere og mærke efter kan man opnå gode resultater. Yoga og pilates har ofte vist sig at være fordelagtigt, hvis du har slap skede, da begge dele for det meste arbejder med både vejrtrækning og bækkenbundsøvelser.


Bækkenbundskugler – for en mere effektiv træning

Hvis du har brug for et ekstra skub i arbejdet med dine bækkenbundsmuskler, kan du vælge at anskaffe dig nogle såkaldte bækkenbundskugler. Sinful.dk har for eksempel et anbefalelsesværdigt udvalg. Med bækkenbundskugler effektiviseres knibeøvelserne, og du har et redskab at arbejde med.

Der findes mange forskellige slags bækkenbundskugler at vælge imellem. Der er forskellige materialer som stål eller silikone og ligeledes forskellige udformninger, som kan påvirke sværhedsgraden af dine øvelser. Bækkenbundskugler fås både til begyndere, øvede og i sæt. Fordelen ved at købe et sæt fremfor en enkelt kugle, er, at du får flere slags kugler med i pakken, så det er muligt for dig at prøve dig lidt frem og skifte mellem forskellige varianter og størrelser alt efter hvor trænet, du bliver. Generelt siger man, at jo smallere og tungere kuglen er, desto sværere bliver det. Træning med en eller flere bækkenbundskugler handler nemlig om at knibe rundt om kuglerne og dermed sørge for, at de holdes oppe i skeden. Dette kræver, at man bruger bækkenbundsmusklerne, som derfor trænes herved.

Bækkenbundskuglerne er med til at øge din følsomhed i skeden, og mange vil opleve at blive stimuleret på en rar måde ved brugen af dem. De forhandles oftest til en pris, som de fleste kan være med til og fås også med vibration.

Når du skal finde dig til rette i at anvende en bækkenbundskugle, er det vigtigt, at du starter med at være afspændt og rolig. Find en behagelig position – det kan, ligesom med almindelige knibeøvelser, være både liggende, siddende og stående. Gør, hvad der føles bedst for dig. Smør så kuglen ind i et godt lag glidecreme og før den stille og langsomt ind i din skede. Når den er inde, kan du lave dine knibeøvelser, som du ellers ville lave dem, hvis du ikke brugte en kugle. Det er en god idé at variere dine knib. Giv dig selv tid til at prøve dig frem og udføre øvelserne. Forsøg at droppe al stress og jag – både mens du træner, men også når det kommer til trangen efter at mærke resultater. Det skal nok komme, hvis du er vedholden, og indtil da kan du ligeså godt gøre træningen til en rar ting.


Regelmæssig træning af slap skede

 

træning af slap skede

Det er kun almindeligt at tabe styrke i sine underlivsmuskler med alderen, men du kan som sagt træne dig til at forblive stram. Mange kvinder træner regelmæssigt deres krop, men hvad de ikke er klar over, eller har glemt at tænke på, er, at bækkenbundsmusklerne også bør trænes og holdes ved lige. Men du kan heldigvis træne de nedre regioner uden, at du overhovedet behøver at forlade hjemmet eller rejse dig fra sofaen for den sags skyld.

Bækkenbundskuglerne kan hjælpe dig på vej, men det er ingen mirakelkur. I virkeligheden går det meste af arbejdet ud på at være vedholdende og regelmæssig i sin træning. Det er selvfølgelig op til dig, hvor tit du træner. Al træning er god træning, og lidt er bedre end ingenting. Men ønsker du resultater og gerne hurtigt, er det mest optimalt, at du får trænet i hvert fald 3-5 gange i ugen. Selvfølgelig skal du ikke overtræne din bækkenbund, men generelt er det vigtigere at træne hyppigt end at træne lang tid ad gangen.

Hvis motivationen halter, kan det hjælpe at gøre træningen til en daglig vane. Måske vil det hjælpe dig at udføre øvelserne på et bestemt tidspunkt hver dag. Start med nogle realistiske krav til dig selv og træningen af din skede. Hvis kravene bliver for store, kan du hurtigt miste motivationen. Det handler om prioritering og om at kunne se det gode i både træningen og målet.


Gør det til noget rart

 

rart

En slap skede bliver ikke strammet op uden motivation og træning. Derfor er det vigtigt at se øvelserne som noget rart. Som med så meget andet fysisk træning kan det komme til at virke som en sur pligt. Men sådan bør det ikke være. Det er vigtigt, at træningen bliver noget, du har lyst til at udføre, og som du måske endda nyder.

Hvis det skal lykkes at holde din træning ved lige, bør du starte med at kigge på din indstilling. En god kontakt med din bækkenbund gør, at du bedre kan mærke resultater og nemmere kan mærke, hvad du kan lide og ikke kan lide. Vær positiv og åben når du begynder din træning og se den som en værdifuld investering i dig selv. Prøv at gøre øvelserne til noget rart i sig selv.

For at opnå mere tilfredsstillelse ved træningen kan du for eksempel gøre det i forbindelse med onani. Det kan faktisk føre til meget intens nydelse, hvis du kniber, mens du onanerer.

Det er dog ikke kun under onani, at knibeøvelser kan intensivere nydelsen. Det gælder også under sex. Stram skeden rundt om din partners penis, mens den er inde i dig – bare et klem eller to er nok. Det kan føles meget tilfredsstillende for både du og din partner. Du kan eksperimentere med hyppigheden og længden af dine knib under sex og variere det lidt, så det bliver sjovt og rart for jer begge.


Grunde nok

Hvis du ikke allerede ser grund nok til at komme i gang med træningen af slap skede, er der her oplistet en række gode grunde til at forsøge at stramme din skede mere op:

 • Bedre og mere nydelsesfyldt sexliv
 • Stærkere orgasmer
 • Bedre kropsholdning
 • Styrkelse af kroppens grundmuskler
 • Forebyggelse af inkontinens
 • Forebyggelse af nedfalden livmoder
 • Bedre kontakt og kontrol med dit underliv

Rigtig god fornøjelse!

Sanne Sorello
Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here