Sådan undgår du en slap skede (også efter fødsel)

16

Det kvindelige kønsorgan kan på magisk vist give sig helt enormt under eksempelvis en fødsel. Det kan dog også resultere i, at musklerne i underlivet tager skade, så du mister noget af kontrollen. I værste fald kan en slap skede føre til manglende følsomhed og inkontinens, fordi du ikke kan holde sammen.

Hvis du gerne vil træne muskulaturen op, så foregår det nemt og enkelt med knibeøvelser og bækkenbundskugler. Faktisk er det en fordel, at du træner din skede med bækkenbundskugler både før en eventuel graviditet og særligt også efter. Du kan nemlig let træne dig fra en slap skede efter fødsel til en stram og trænet skede.

 

Bækkenbundskugler

Hvis du gerne vil stramme din skede op eller har fået slap skede efter fødsel, så er træning med bækkenbundskugler en god løsning. Bækkenbundskugler er kugler med vægt i, som indføres i skeden. Herefter skal man stramme sammen omkring kuglerne, så de ikke glider ud. Det svarer til, at man laver knibeøvelser, men udfordres yderligere af vægten. Dermed træner man musklerne i bækkenbunden til at få et strammere greb, så man får mere følelse tilbage og slipper for slap skede.

Husk at anvende lidt vandbaseret glidecreme, når du indfører kuglerne. Det gør det mere behageligt og får dem til lettere at glide på plads i skeden. Efter brug skal bækkenbundskugler vaskes; gerne med en sæbe til sexlegetøj.

 

Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide – Det fulde sæt til træning

undgå slap skede træningssæt

Tjek prisen her

Hvis du er nybegynder og vil i gang med at træne din bækkenbund, så du kan slippe for en slap skede, så er dette sæt optimalt. Du får alle de remedier og vægte, som du har brug for, hvis du skal i gang.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • 3 forskellige kugler i hver sin vægtklasse
 • Nem A-Z Guide
 • Ftalatfri og behagelige materialer

Ulemper:

 • A-Z Guide er på engelsk.

Om Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide

Denne Sinful Kegel Exerciser Boks indeholder alt, hvad du har brug for, hvis du skal i gang med at træne dig til en strammere skede. I boksen er 3 bækkenbundskugler med hver sin vægt, en økologisk glidecreme og en økologisk sexlegetøjssæbe. Oveni får du en nem A-Z Guide, som du kan følge for en fast træningsrutine.

Kuglerne i denne træningsboks er henholdsvis:

 • Sinful Ava Bækkenbundskugle single 30 g
 • Sinful Ava Bækkenbundskugler Dobbelt 60 g
 • Sinful Ava Bækkenbundskugler Dobbelt 90 g.

Kuglernes forskellighed giver mulighed for at starte i det små og langsomt træne din skede, så den kan holde vægten af den tungeste kugle. Oveni giver de forskellige udformninger også en udfordring for bækkenbunden, så du kan anvende alle tre til at træne med sideløbende.

 

 

Je Joue Ami Bækkenbundskugler 3 stk – 3 smarte kugler

undgå slap skede bækkenbundskugler

Tjek prisen her

Sæt med tre forskellige bækkenbundskugler for en god træningsrutine, der anbefales af gynækologer, jordemødre og sexologer. Disse kugler udfordrer på hver sin måde, så du kan bruge dem alle tre på én gang i din træning for en stram skede.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • 3 kugler i hver sin vægt og størrelse
 • Lækker blød overflade
 • Udført i 100 % ftalatfri medicinsk silikone

Ulemper:

 • Brugermanual på tysk og engelsk
 • Den første kugle er med sine 47 g i den tunge ende af begynderkugler.

Om Je Joue Ami Bækkenbundskugler

I dette sæt med bækkenbundskugler fra Je Joue Ami får du tre forskellige bløde og behagelige kugler til træning af bækkenbundsmuskulaturen. Det er henholdsvis:

 • Ami 1 på 47 g. Kuglen til nybegynderen, der er stor og let.
 • Ami 2 på 78 g. Dette er mellekuglen, der er blødere og tungere end den første.
 • Ami 3 på 106 g. Denne er en lille, hård og tung kugle, der er til den øvede.

Indvendigt har kuglerne en kerne af metal, der kan bevæge sig og dermed forskyde vægten en smule. Det tvinger dig til at knibe sammen, så du holder kuglen i et stramt greb med dit underliv. Træningen er god både for slap skede efter eksempelvis en fødsel, men også for en øget følsomhed i skeden.

 

 

Fun Factory Smartballs Teneo DUO – Testvinder

undgå slap skede smartballs

Tjek prisen her

Hvis du har slap skede, kan du let træne din bækkenbund op med denne bækkenbundskugle. En trænet bækkenbund kan give større nydelse og kontrol. Denne kugle er af Ekstrabladet.dk blevet kåret som den bedste bækkenbundskugle.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Udført i medicinsk silikone
 • Til den trænede med sine 72 g
 • Ergonomisk design

Ulemper:

 • Stor med en diameter på 3,6 centimeter
 • Ikke for nybegyndere.

Om Fun Factory Smartballs Teneo DUO

Leder du efter en rigtig lækker bækkenbundskugle, der er garanteret at afhjælpe slap skede og manglende følsomhed, så er Smart Balls DUO et godt valg. Denne kugle er til dem, der allerede har været i gang med træningen og gerne vil udfordres mere.

Denne DUO-Kugle vejer 72 g og er udformet med to kugler, der er fremstillet med en blød overflade i medicinsk silikone. Indeni hver kugle er en geisha-kugle, der kan bevæge sig frit derfor forskyder vægten. Derfor kræver denne bækkenbundskugle også, at du konstant kniber sammen, så du hele tiden udfordrer din muskulatur, når du bruger DUO-kuglen.

I bunden er en hulning, der gør indføring lettere, da hullet passer til en finger. Når du skal fjerne kuglerne igen, skal du blot trække i den praktiske silikonesnor i enden af kuglerne.

 

 

Fun Factory Smartballs Teneo UNO – Til den helt grønne nybegynder

undgå slap skede enkel smartball

Tjek prisen her

Denne bækkenbundkugle fra Fun Factory er perfekt til nybegynderen, der skal i gang med at træne sin bækkenbund. Der er mange fordele ved at begynde sin træning, da du kan slippe for slap skede, inkontinens og få mere følsomhed og sexlyst tilbage.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Udført i medicinsk silikone
 • Ergonomisk design
 • God til begyndere

Ulemper:

 • Stor diameter på 3,6 centimeter
 • Ikke til trænede.

Om Fun Factory Smartballs Teneo UNO

Om du selv vil i gang eller er blevet anbefalet at træne din bækkenbund af en jordemoder, læge eller sexekspert, så er denne kugle sagen. Denne kugle har en diameter på 3,6 centimeter og en vægt på 40 g.

Indeni kuglen er en geisha-kugle, der kan bevæge sig frit og dermed forskyde tyngdepunktet, når du har kuglen oppe i skeden. Vægtforskydningen vil aktivere dine muskler, så du konstant må knibe sammen og dermed holde spændingen. På denne måde får du en særligt effektiv træning.

I bunden har kuglen en fordybning, der passer til en finger, når kuglen indføres. Når kuglen skal ud igen, trækker du blot i den smarte og praktiske silikonesnor.

 

 

iTouch Sure Bækkenbundstræner – Fremtidens træningsmaskine

undgå slap skede fremtidens træningsmaskine

Tjek prisen her

Dette produkt er en nytænkning inden for bækkenbundstræning. I stedet for at du skal gå rundt med bækkenbundskugler oppe i skeden, så træner denne maskine automatisk din bækkenbundsmuskulatur med blide elektriske impulser.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Automatiserede knibeøvelser
 • Godkendt som medicinsk udstyr
 • Brugervenligt produkt

Ulemper:

 • Du skal ligge ned 20 minutter dagligt.

Om iTouch Bækkenbundstræner

Hvis du har svært ved selv at aktivere dine bækkenbundsmuskler, fordi du enten ikke kan komme ordentligt i kontakt med dem, eller hvis du har fået slap skede efter fødsel, så kan denne maskine hjælpe dig. Knibeøvelser er alfa omega, hvis du vil bevare en sund bækkenbund. ITouch Sure giver dig den automatiserede knibeøvelse.

ITouch Sure er godkendt som medicinsk udstyr, og den anvender helt blide elektriske impulser til at få muskulaturen til at trække sig sammen. Du indfører blot vaginalproben, der er udformet, så den ergonomisk sidder oppe i skeden, og herefter tænder du for maskinen. Proben udsender stimulerende impulser, der får musklerne til henholdsvis at trække sig sammen og slappe af.

Du bør anvende ITouch Sure i cirka 20 minutter dagligt i 3 til 5 måneder, hvis du vil se en forbedring.

ITouch sure bør ikke anvendes, hvis du er gravid, ammer, har pacemaker, lider af epilepsi, livmoderhalskræft eller er nyligt opereret.

 

 

Cremer og gel kan afhjælpe slap skede

Mange kvinder oplever gennem deres liv, at de får slap skede enten grundet fødsel eller manglende fokus på knibeøvelser. Hvis først muskulaturen er slap, så kan man have svært ved at holde på vandet og mister en del følsomhed i området. Din sexpartner kan også mangle det stramme greb om penis.

Det er dog ikke kun bækkenbundsøvelser og – kugler, der kan afhjælpe slap skede, manglende følsomhed eller inkontinens. Faktisk kan cremer og gels også hjælpe dig med at blive strammet op forneden.

 

2Seduce Gel – Opstrammende creme mod slap skede

gel mod slap skede

Tjek prisen her

Hvis du gerne vil kombinere dine knibeøvelser og bækkenbundskugler med lidt ekstra, så kan denne creme hjælpe dig yderligere i kampen mod slap skede. Denne creme kan stramme skeden og sikre bedre elasticitet af skedevæggen. Det betyder en mere optimal nydelse og følsomhed for både dig og din partner.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Smart opstrammende creme
 • Praktisk tube
 • Øger sekretion fra skeden

Ulemper:

 • Bør kombineres med bækkenbundsøvelser.

Om 2Seduce Gel

Cremen indeholder en kombination af ingredienser, der absorberes af huden og trænger ind i musklerne i bækkenbunden. Her stimulerer cremen musklerne, så deres sammentrækningsevne forbedres. Ydermere stimulerer cremen til øget sekretion af skedesekret.

I denne tube får du 50 ml opstrammende creme som effektivt alternativ til kirurgi. Anvend cremen, der genopbygger skedevæggenes smidighed og elasticitet, hjælper på tørhed i skeden og styrker musklernes sammentrækning.

Cremen masseres ind i underlivet med særligt fokus på kønslæber og skedeåbningen. Indfør ikke cremen internt i skeden, men anvend den kun på ydersiden. Du bør med denne creme kunne se resultater indenfor et par uger, hvis du husker at anvende produktet hver dag.

 

 

ViaTight – 6 naturlige ingredienser for en strammere skede

stram gel mod slap skede

Tjek prisen her

Denne tube på 50 ml gel indeholder en verden af botaniske ingredienser, der tilsammen kan hjælpe dig med en strammere skede. Som et godt alternativ til kirurgi, kan denne creme anvendes dagligt for et strammere underliv.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Let påføring og absorption
 • Ingen kunstig duft
 • Indeholder beroligende kamille og allantoin

Ulemper:

 • Kræver længere brug for resultater
 • Bør kombineres med knibeøvelser

Om ViaTight

Denne gel indeholder seks forskellige naturlige ekstrakter fra planter, der har været anvendt til opstramning af underlivet i århundrede. Med moderne teknologi får du ingredienserne i en smart og let anvendelig gel. De seks virkningsfulde ingredienser er:

 • Aloe Vera: Sikrer fugtighed og frisker op
 • Mentol: Forfriskende, opstrammende effekt og øget følsomhed
 • Troldnød: Har opstrammende og rensende egenskaber
 • Kamille: Legendarisk for sine beroligende og afslappende kvaliteter
 • Allantoin: Dette ekstrakt udvindes fra Kamille, og det har intensiv hydrerende effekter
 • Morgenfrue: Meget populær i hudplejeprodukter grundet dens evne til at booste og berolige huden.

Cremen bør påføres en gang dagligt i området omkring vagina og et tyndt lag indvendigt. Du kan altså godt anvende denne gel internt i skeden.

 

 

Hvordan kommer du i gang med træning af bækkenbunden?

Hvis du har slap skede efter fødsel eller på grund af manglende træning af bækkenbunden, kan du opleve, at du ikke kan holde på en bækkenbundskugle. Skal du starte helt forfra med at opbygge muskulaturen, så bør du begynde med simple knibeøvelser. På den måde får du aktiveret muskulaturen i området, så du får en bedre føling med din skede og bækkenbund.

Manglende kontakt til bækkenbunden kan give problemer med inkontinens, slap skede og manglende følsomhed under sex. Knibeøvelser er udnævnt som den letteste vej fra slap skede til stram skede, men for nogle kan selv én knibeøvelse være en udfordring. Hvis du sammenligner det med armstrækkere, så er der også forskel på, om du kan lave tredive lige i rap eller kun kan tage en enkelt med knæene i jorden.

 

Er selv én knibeøvelse umulig?

Er du blevet demotiveret, fordi du ikke kan holde på en bækkenkugle eller ikke formår at lave mere en enkelt knibeøvelse? Hvis en enkelt knibeøvelse er så godt som umuligt, og du har mistet kontakten med musklerne i din bækkenbund, så er der råd. En slap skede kan nemlig sagtens trænes op igen. Der er ingen grund til at smide al træning væk, for det er den letteste måde at undgå slap skede på.

Start blidt ud med en enkelt knibeøvelse hver morgen og aften af 8 sekunder. Det anbefales, at du får trænet dig op, så du kan lave 15 knibeøvelser i 8 sekunder både morgen og aften.

Hvis du ikke fornemmer en progression i din træning, så kan det skyldes skader i vævet i underlivet grundet eksempelvis en fødsel eller operation. Både nerver og muskulatur kan blive beskadiget, så det er umuligt at lave effektive knibeøvelser. Kontakt en gynækolog, hvis du ikke oplever en udvikling i din træning.

Det er dog for langt de fleste muligt at genoptræne både muskulatur og nerver i underlivet med knibeøvelser og bækkenbundskugler. Når du har trænet din muskulatur, så du kan holde en bækkenbundkugle, så anbefales det, at du laver knibeøvelser med kuglerne. Træning sætter gang i blodomløbet i underlivet, og følsomheden bliver større. Det betyder bedre sex og kraftigere orgasmer.

Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here