Seniordating – Her er de 4 bedste datingsider for seniorer

402

Seniordating er svært, hvertfald når det skal foregå på en online dating side for ældre.

Det er slet ikke nemt at finde ud af, hvilken side man skal vælge. Særligt når nu man ikke ser sig selv som hverken gammel eller ældre. Men det man vil oplever er, at mange af de moderne datingsider er propfyldt med teenagere.

Af selvsamme grund har jeg lavet denne guide til de bedste seniordating sider.

Inden jeg dog afslører min endelige top 4 så vil jeg alligevel anbefale min personlige favorit: 40plus.dk

Herunder ser du en kort oversigt over de 4 bedste seniordatingsider i Danmark:

Nr. 1: 40plus.dk Klik her
Nr. 2: Senior.dk Klik her
Nr. 3: 50plusmatch.dk Klik her
Nr. 4: Nextlove.dk Klik her

Videre i denne anmeldelse vil jeg sætte lidt flere ord på hver side…


40plus.dk

40plus senior datingDer er her tale om et seriøst senior dating site, som henvender sig til de midaldrende og seniorer. Du skal være seriøs i din jagt på den eneste ene eller på nye venskaber. Siden er således ikke målrettet folk, der udelukkende leder efter sjov.

På 40plus.dk er der mere end 50.000 singler med aktive profiler – det vil derfor aldrig blive ensomt at starte dit datingeventyr her. Og med så mange aktive profiler, der leder efter kærligheden præcis som dig, er det næsten utænkeligt, at du ikke vil kunne finde dit livs kærlighed derinde.

Siden blev grundlagt tilbage i 2006, og det er derfor et senior dating site med mange år på bagen. De ved derfor også, hvad de laver, og hvad de taler om. Og formålet har fra starten været at skabe nye fællesskaber med folk, som enten søgte kærligheden eller folk, som blot gerne ville have nye venner og bekendte. Grundlæggerne af 40plus.dk måtte nemlig erkende, at det faktisk kan være svært at udvide sin bekendtskabskreds, når man har ramt de 40 år – det skyldes selvfølgelig primært, at de fleste i den alder er meget travlt optaget af en dagligdag med arbejde og børn. Men det betyder jo ikke, at man ikke længere har brug for venner.

Derfor kan du altså også bruge 40plus.dk til at finde nye venner med. Gør dig det klart forinden, hvad du leder efter, og gå målrettet efter de mennesker, der leder efter det samme. Der er ingen grund til at spilde en masse tid på at skrive med et menneske, som kun leder efter nye venner, hvis dit formål er at finde en kæreste. Du skal derfor både være klar i spyttet omkring, hvad du leder efter, men du skal også målrettet fokusere på de mennesker, der leder efter det samme.

Det er gratis at oprette en profil på 40plus.dk, så du har god mulighed for at teste senior dating siden af, inden du beslutter dig, om det er noget for dig. Vil du have adgang til samtlige funktioner, skal du dog opgradere din profil til en betalingsprofil.

Besøg siden →


Senior.dk

seniordk senior datingSenior.dk er for folk på 50 år og efter, som søger kærligheden – det er helt utvivlsomt en senior dating side, da du kun kan blive medlem i fællesskabet, hvis du er over 50 år. Du undgår derfor alle de popsmarte ungersvende og den barnlige retorik i det her fællesskab. Det er et sted for seriøse seniorer, der alle leder efter enten kærligheden eller nye bekendtskaber.

Senior.dk dedikerer en stor del af deres arbejde til at sørge for, at senior dating siden er fri for falske profiler og trolls. Det gør de ved at slette inaktive profiler, men også de profiler der bliver meldt som værende useriøse. Det er vigtigt for Senior.dk, at du føler dig tryg og komfortabel på deres site, og du er derfor helgarderet imod at spilde tid på useriøse mennesker, der enten blot vil snyde dig eller spilde din tid.

Senior.dk’s formål har fra starten været at skabe et seriøst senior dating site, og det formål er stadig én af Senior.dk’s kerneværdier. Derudover har hjemmesiden et særdeles brugervenligt format, der også er målrettet de, som ikke nødvendigvis er vant til eller trænede i at anvende en computer. Der er med andre ord plads til alle seniorer her.

Besøg siden →


50plusmatch.dk

50plus senior datingDenne senior dating service har eksisteret siden 2010. Den er faktisk ikke bare endnu en dating portal for seniorer – den er nemlig særligt målrettet aktive seniorer. Du kan kun oprette en profil på 50plusmatch.dk, hvis du er over 50 år, og hvis du på den ene eller anden måde er aktiv. Fra starten har datingsidens mål således være at tiltrække den lidt ældre målgrupper, som holder af at holde sig i form.

50plusmatch.dk har desuden udviklet en app, så man kan bruge datingtjenesten, selvom man er på farten. Du behøver således ikke logge på computeren for at tilgå datingportalen eller dine korrespondancer derinde – du kan blot downloade app’en til din smartphone og fortsætte samtalerne, selvom du ikke er hjemme. I det hele taget arbejder folkene bag denne senior dating side på at gøre platformen så brugervenlig som muligt. Der implementeres derfor ofte nye teknologier og værktøjer, så tjenesten altid er 100% up to date.

Det betyder også, at systemet sørger for, at du får præsenteret de bedste og mest relevante forslag til partnere som muligt. Er du i tvivl om det mindste, er kundeservice nem og tilgængelig, og svarer hurtigt på enhver henvendelse.

Du kan godt oprette en profil ganske gratis, men for at få adgang til de relevante og fine værktøjer, skal du blive betalende medlem. Vælger du et betalt medlemskab får du desuden adgang til en chat, som gør det nemt for dig at chatte med din udkårne. Chatten er naturligvis privat og kan kun foregår med et andet betalende medlem. Chatten er også inkluderet i app’en, og det gør det virkelig nemt at holde kontakten, selv når du ikke er hjemme.

Besøg siden →


Nextlove.dk

nextlove senior datingNextlove.dk er også et lidt anderledes senior dating koncept. Det er nemlig målrettet fraskilte mennesker og aleneforældre. Det betyder også, at de eksisterende medlemmer typisk har en vis alder, selvom der ikke er nogen aldersgrænse eller aldersminimum derinde.

Det kan være svært som aleneforældre at komme tilbage til datingmarkedet – for det første har man fået en tung hverdag, hvor man skal løfte opgaverne alene, hvor man før var to. Det er særligt hårdt som forældre, da børnene også kræver rigtig meget tid – og forældrene vil helst også gerne være så meget sammen med børnene som muligt. Det kan derfor være en kæmpe udfordring at komme af sted på dates, da tiden simpelthen ikke er til det. Og når tiden endelig er der, skal du have passet dine søde børn.

Når du logger på Nextlove.dk vil du møde ligesindede og folk i samme situation. Folk, der ved præcis, hvad du har gennemlevet, for de har gennemlevet det samme. Det er en rigtig stor fordel i en situation, hvor de fleste mennesker ville risikere at føle sig ekstremt alene og forladt. Der er af samme grund også en endnu større chance for at finde den eneste ene herinde, fordi folk forstår din virkelighed og din livssituation.

Som så mange andre senior dating sites, benytter Nextlove.dk sig af en matchalgoritme, der sikrer, at du kun bliver præsenteret for personer, du ville finde interessant ude i det virkelige liv. Derudover medvirker algoritmen til, at du kan se, hvor godt du passer sammen med din udkårne, før du skriver til ham eller hende.

Det er gratis at oprette en profil, men vil du have mest muligt ud af dit senior dating liv, så opgrader til at betalt medlemskab.

Besøg siden →


Dating for ældre: Du bliver aldrig for gammel til at date

Der er 1,6 millioner singler, og en vis større del af disse er seniorer. Der er stor forskel på senior dating dengang, og hvordan det er nu.

Der er virkelig mange forskellige måder at date på, og én af dem er som bekendt netdating. Senior dating vinder mere og mere indpas hos den danske befolkning. Der er dog fortsat mange seniorer, som stadig er for generte og føler sig ukomfortable ved at oprette en profil online for at finde sit livs kærlighed. Husk derfor også at holde øje med folk uden for dating sitet. Du skal klart vælge den datingform, der passer dig bedst, så du også slapper af og føler dig behageligt tilpas gennem hele din dating periode.

Der er mange, der har den opfattelse, at netdating er for unge mennesker, der enten er på jagt efter den eneste ene, eller som bare vil have sjov i gaden. Det kunne ikke være længere fra sandheden. Som du kan se ovenfor, findes der en række dating platforme, som kun er målrettet senior dating, og det bliver mere og mere populært – også for seniorer – at date på dén måde.

Og selvom du måtte føle dig lidt ukomfortabel ved at stige ind i dating livet, vil du opleve, at du føler dig både ung og nyforelsket igen. Sommerfuglene i maven, når du modtager svar fra én, du godt kan lide. Det bankende hjerte når du skal mødes med vedkommende. Endorfinerne pisker rundt i kroppen, når vi er forelskede – uanset alder.

Du er naturligvis ikke garanteret den store kærlighed, bare fordi du tilmelder dig senior dating på nettet – men sandsynligheden for, at du finder kærligheden er alt andet lige en hel del større, hvis du leder aktivt på de kanaler, du kan.

Rigtigt mange udbud, når det kommer til seniordating

Der er efterhånden et ganske pænt udbud af platforme, der tilbyder senior dating – og der er ikke rigtigt nogen typisk bruger af senior dating længere. Det er vitterligt folk fra alle lag i samfundet, med alle mulige forskellige uddannelser, folk uden børn og med børn, folk der bør i storbyen, og folk der bor i provinsen.

Og du kan vælge og vrage mellem dem alle sammen. Sæt nogle ”krav”, inden du går i gang – skal vedkommende have en vis alder, bo inden for en radius af for eksempel 30 km og så videre. Det er dit liv, og dig der vælger rammerne for det. Jo bredere du søger, jo bedre, da du jo ikke ved, om den stor kærlighed bor lidt længere væk, end du kunne ønske dig.

De senior dating sider, der er gennemgået ovenfor, favner for alles vedkommende ret bredt, og der er plads til alle over en vis alder her. 50plusmatch.dk er dog lidt særlig, da den er målrettet aktive seniorer. På en mere nichepræget side som dén vil du være garanteret at finde mennesker, som er samme sted i livet som dig, og som deler i hvert én interesse. Du risikerer dog selvfølgelig også at blive for ensrettet i din søgning, hvis vedkommende absolut skal kunne lide de samme ting som dig. Forskelligheder mødes, og det er også fedt at kunne blive inspireret af andres interesser.

Der er ingen, der har svaret på, hvad der er rigtigt for dig, så du må prøve dig godt frem – og husk nu at nyde det imens.

Hvad er dating, og hvad er netdating?

Der er temmelig stor forskel på, hvordan folk dater – også når det kommer til senior dating.

Folk er forskellige, og derfor er der heller ingen generelle retningslinjer, du kan følge. Det handler helt basalt om at være dig selv og forsøge at slappe af i processen. Nogle mennesker foretrækker at skrive sammen i meget lang tid, før man mødes – andre vil gerne mødes med det samme. Folk har forskellige måder at opleve kemi mellem mennesker, og du skal tilgå dating miljøet på præcis den måde, du har det mest behageligt med.

Det samme gælder, når I skal mødes på en date – gør det, du har lyst til, og som føles naturligt. Gå en tur med en kop kaffe i hånden og snak ørerne af hinanden. Eller I kan mødes til en bid mad og se, om kemien er, som I synes, den skal være. Nogle foretrækker aktive dates, hvor I laver noget sammen. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når I skal på date – og husk, at I begge er der af samme grund: I har en oprigtig interesse i at lære den anden at kende.

Når du kaster dig ud i dating seniors online, så start med at finde et godt og vellignende foto af dig selv. Lad være med at lyve i din profiltekst eller oversælg dig selv. Stå ved, hvem du er, og vær dig selv. Du er god nok præcis, som du er, og der er ingen grund til at lyve – det bliver også rigtig bøvlet på den lange bane, og det er bestemt ikke sådan, du har lyst til at starte et forhold.

Hvad er seniordating så?

Senior dating er dating for folk med en vis livserfaring – folk der har nået en vis alder, men det er svært at sætte en generel ramme for aldersgruppen. Det er op til dig selv, om du betragter dig som senior eller ej. Nogle kalder sig senior, allerede når de rammer 40 – andre først, når de er 60. På

listen herover er der både senior dating sites, hvor du skal være mindst 40, og sites hvor du skal være mindst 50 år.

Mennesker, der kaster sig ud i senior dating, er typisk seriøse i deres søgning, og de er oftest meget mere bevidste om sig selv, og hvad de ønsker. Det gør det også nemmere at date, da de fleste seniorer ikke gider spilde tiden, og du vil derfor sjældent ende med at bruge tid på mennesker, du ikke passer med.

Er du over 50 år?

Det er aldrig nogensinde for sent at finde kærligheden – og det er heller aldrig for sent at komme i gang med senior dating på nettet. Heller ikke selvom du er fyldt 50 og ikke synes, at du gider bruge tid på at jagte kærligheden på ny.

Der er kun et krav, hvis du skal have held med din dating: Vær åben. Du kommer med stor sandsynlighed til at tale med et hav af mennesker, og du kommer bare ikke langt, hvis ikke du er åben.

Hvordan finder du en kæreste med datingsider for seniorer?

Accepter først og fremmest, at du med din nye beskæftigelse med senior dating på nettet er på vej ud af din comfort zone. Og det er helt, helt okay. Dernæst; det har ingen betydning, hvem af jer der indleder samtalen – hvad end det er på skrift eller på et møde. Og kvinder kan ligeså godt starte den samtale. Du må ikke være alt for nervøs eller lægge et stort pres på samtalen – han eller hun løber ikke skrigende væk, selvom din icebreaker joke måske var lidt plat, eller du lige fik formuleret dig forkert.

Når du skal skrive til et andet menneske på et dating site for første gang, så gennemgå først vedkommendes profiltekst – på den måde kan du nemt finde et emne, du kan starte med, og som vil føles naturligt for ham eller hende. Det kan være en skør hobby eller en skæv fritidsbeskæftigelse. Du kan også lire en klassisk far-joke af på din udkårne – alle har godt af et grin i en semiakavet situation.

Gå også hans eller hendes billeder igennem – der kan sagtens her gemme sig en interesse eller et emne, som føles naturligt at spørge ind til og tale om.

Vil du gerne have, at andre skal skrive til dig, så gør din profiltekst rigtigt interessant og oprigtig. Den skal være spændende og lettilgængelig, den skal fortælle, hvad du kan lide, og hvad du lægger vægt på. Suppler eventuelt med et par få fun facts om dig selv. Du har cirka 1 minut til at give et andet menneske et godt indtryk alene ud fra et par sætninger på en profiltekst.

Og så skal du endelig lægge et vellignende billede af dig selv op. Men husk: Ingen sure eller semisure billeder. Vi kan i det hele taget godt lide at se på folk, der smiler – smil smitter, og du vil netop gerne, at andre personer lægger mærke til din profil.

Opsummering:

Dating for seniorer er i stigende grad blevet populært hos danskerne. Det er hårdt at blive single, men det er ekstra hårdt, når du samtidig føler, at man har alderen imod sig. Derudover går du typisk ikke ud på samme måde, som du gjorde, da du var yngre, og blandt andet af den grund kan det føles uoverskueligt at komme i gang med seniordating. For hvor skal du møde den eneste ene? Hvordan skal du møde ham eller hende? Og er der overhovedet andre singler derude i din alder?

Disse spørgsmål pisker garanteret allerede rundt oppe i hovedet på dig – men du må ikke fortvivle – der er nemlig masser af dating sider for senior rundt omkring på internettet. Så hvis du ikke møder ham eller hende ude i byen, så har du en rigtig god sandsynlighed for at gafle en senior date på nettet.

Det har i mange år i et vist omfang været forbundet med tabu og skam at benytte sig af online dating sider, og der var faktisk også mange, der ikke ville indrømme, hvis de havde mødt deres partner på nettet. Sådan er det slet ikke længere – heldigvis.

Det kan desuden være rigtig sjovt at lede efter den eneste ene på nettet – det føles ikke helt så risikabelt, som hvis du skal gå hen og præsentere dig for en ny fremmed mand i virkeligheden. Senior dating på nettet er trygt for dig, der gerne lige vil se folk an, inden du lukker dem ind i dit privatliv. På dating sider senior kan du skrive med ham eller hende, inden du møder vedkommende i virkeligheden. På den måde sikrer du dig, at der er kemi – og at du ikke spilder din dyrebare tid på en date, hvor I ikke har noget at tale om. Med senior dating på nettet sikrer du altså, at du kan sortere de personer fra, som ikke er interessante for dig, inden du bruger alt for meget tid på dem.

Desuden er senior dating.dk mere fleksibelt og frit og matcher din travle hverdag langt bedre i forhold til, hvis du konstant skulle ud på dates.

Næsten 50 % af danske ægteskaber ender i skilsmisser, og det er derfor blevet mere normalt at leve alene i dag. Derudover er det blevet mere normalt at date på nettet. Det betyder også, at udbuddet af dating siderne – herunder senior siderne – er vokset i styrke og antal. Det er derfor nemt for dig at vælge og vrage mellem de mange forskellige senior dating sites.

Og det allerbedste ved dating for ældre på nettet? Du ved, at de mennesker, du møder der, er der af nøjagtigt samme grund som dig – nemlig at finde én, som de kan gå igennem livet med. Nedenfor får du en miniguide til de seniordating gratis-sites, der findes på nettet. Så du bedre kan vurdere, hvilken side du skal bruge, når du skal starte dit online datingeventyr. Til slut får du desuden lidt generel information om ældre dating og dating over 50.

Lise Petersen
Lise Petersen
Hej! Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here