Sådan bruger du en vibrator, dildo eller stimulator

563

Alle kvinders kroppe er unikke, men vi har alligevel nogle træk, som langt de fleste af os har til fælles. Nogle af disse træk er den måde, som vi godt kan lide at blive stimulerede på. Der er nemlig punkter på en kvindes krop, der er meget erogene og dermed meget påvirkelige.

I denne artikel finder du en vejledning til, hvordan du som kvinde uden nogen særlig erfaring kan opnå ophidselse og nydelse ved brug af sexlegetøj som for eksempel vibratorer og dildoer. Det kan virke som om, at det burde være ret intuitivt at bruge denne type af hjælpemiddel. Men det er det langt fra.

Forskellen på dildo og vibrator

Der er forskel på dildoer og vibratorer, men det bærende princip er det samme; begge dele er legetøj, der er skabt til at give dig nydelse, enten på egen hånd eller med en partner. Selvom det er sjovt at bruge sexlegetøj sammen med en anden – det vender vi tilbage til – så er den grundlæggende idé, at disse produkter skal erstatte partnerens kønsdele, læber eller hænder.

Generelt kan man sige, at en vibrator både stimulerer og giver nydelse; en vibrator er et elektrisk apparat, der vibrerer og masserer og derfor kan bruges på kroppens erogene zoner. En vibrator kan for eksempel bruges til at fremprovokere en klitorisorgasme. En dildo er i langt højere grad erstatning for en penis, og bruges derfor primært til penetration. Man kan dog ofte finde produkter, der kombinerer de to. Det er muligt at læse meget mere om begge dele her kan du finde indlæg om vibratorer.

Prøv dig langsomt frem

Hvad end du er interesseret i at stimulere eller give nydelse med en dildo eller vibrator, så kan det som førstegangsbruger virker en smule intimiderende at skulle i gang. For du har jo ingen umiddelbar viden om, hvad der fungerer og hvad der er sikkert. Vil du læse mere? Her kan du finde indlæg om dildoer.

Sikkerheden kan du hurtigt læse dig til, og det er da også det første, som vil blive behandlet i denne artikel. Men hvad der virker rent sensuelt og nydelsesmæssigt, er enormt meget op til dig og din krop. Derfor er det vigtigt at prøve dig frem, udforske – og tage dig tiden til at gøre det ordentligt.

Brug produktet til det, det skal bruges til

Der er forskel på dildoer og vibratorer, og en af disse forskelle er som nævnt, at den første slags er skabt til penetration, imens den anden ikke er. Det er derfor helt sikkert at bruge dildoen til penetration. Du skal dog være opmærksom på, at du selvfølgelig skal være våd, så det ikke er ubehageligt. Her kan du med fordel overveje at bruge glidecreme.

Du kan også bruge nogle vibratorer til samme formål, men her er det endnu mere vigtigt at bruge glidecreme. Det er også vigtigt at tjekke, at vibratoren ikke er ru eller har skarpe kanter, før du går i gang. Anal penetration bør altid kun ske med vibratorer designet specifikt til dette formål.

guide til brug af stimulator dildo vibrator

Batterier og praktiske hensyn

Dette er særligt vigtigt for dig, som har en vibrator eller har en elektrisk dildo. Disse er ofte batteridrevne, og her kan det virkelig anbefales at du tager batterierne ud, når du ikke bruger apparatet. Men hvorfor egentlig det?

For det første er det ikke altid, at apparatet slukker helt. Udover at det er spild af batterier, så kan du eller dine bofæller også blive irriterede af den lave, vedvarende summen. For det andet, så kan det ødelægge for eksempel en vibrators præstation, hvis den aldrig er slukket. Du vil måske opleve en lavere fart eller en lavere intensitet.

Lær din vibrator ordentligt at kende

En anden ting, der både handler om sikkerhed og nydelse, er typen af vibrator eller dildo. Alle produkter er forskellige. Nogle er meget simple, imens andre kan en masse ting. Inden du går i gang for alvor, bør du tage dig tiden til at gøre dig bekendt med funktionerne.

På den måde vil du få meget mere ud af oplevelsen, og den vil også blive mere sikker. I bund og grund bør du tænke på det på samme måde, som når du har sex med en partner. Tag det et skridt ad gangen og lær hinanden at kende uden fordomme.

Alene og med tændt lys

Det kan sagtens være, at du har købt din stimulator med henblik på at dele den med en partner. Og dette er fedt, for det er sundt og spændende at dele sådan en oplevelse med en, som du holder af. Men det er altså stadig en god idé at foretage den proces, der er beskrevet ovenfor, på egen hånd.

Det er nemmere at mærke efter og lære produktet at kende, når du ikke samtidig skal tage hensyn til en anden. Et andet godt tip er, at du med fordel kan lade lyset være tændt de første mange gange, du leger. Selvom det kan være grænseoverskridende, så hjælper det at kunne se hvad du laver, og hvad produktet gør.

Lad tiden arbejde for dig

Når vi er sammen med en partner, så er vi tit gode til at trække tiden ud og gøre det til en leg og en oplevelse at nå klimaks. Når vi har sex med os selv, så er vi tit ret fokuserede på at nå til orgasmen hurtigst muligt. Men her er det vigtigt for dig at huske, at en vibrator kan bruges længe og uden nogen stop.

Ofte får du en mere intens og bedre orgasme, hvis du tager dig tiden. Med en vibrator eller en dildo kan du starte langsomt. Du kan begynde med at lege med dele af din krop, som ikke er så erogen, for så langsomt at bevæge dig mod de sensitive steder. Dette er pirrende og anderledes, og en god erfaring at tage med ind i dobbeltsengen.

Benyt de forskellige muligheder

Der er sket rigtig meget inden for sexlegetøj inden for de seneste år. Det har blandt andet betydet, at dildoer, vibratorer og andre stimulatorer er blevet langt mere avancerede og kan langt mere end tidligere. Og som bruger kan du med fordel udnytte de nye funktioner.

For eksempel har mange apparater forskellige muligheder for fart. Det kan være lækkert at opnå orgasmen med helt langsomme vibrationer, men det kan også være fedt med hurtige. Nogle vibratorer kan også sættes op og ned i intensitet. Du kan også selv gøre en del, for eksempel ved at trykke mere eller mindre hårdt og bruge forskellige dele af apparatet.

Stol på dig selv

Der er rigtig mange råd og tips, man kan give til kvinden, som skal bruge en stimulator til at give nydelse til sig selv. Det vigtigste råd af dem alle er dog, at du skal stole på dig selv. Du kender din ege krop og ved, hvad du kan lide.

Tager du dig tid til at lære dit nye produkt at kende, og husker du at have dig selv med i processen, så har du potentiale til at åbne op for en helt ny verden af nydelse. Held og lykke med det hele, og husk at passe på dig selv undervejs!

Lise Petersen
Hej! Mit navn er Lise, jeg er til daglig sexolog, parterapeut og redaktør her på siden; Eroti.dk. Jeg er 37 år og elsker livet, mine 2 børn og min mand. Derudover elsker jeg at blogge om erotik, romantik, dating og sexlegetøj. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Lisepetersen82@gmail.com.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here