Romantiske sengerammer: Her er de bedste i test

38

Står du og overvejer at flytte sammen med din sjæleven? Eller måske har I boet sammen i mange år, og nu står du og tænker: Hvad mangler i vores hjem, før det bliver helt perfekt? Svaret er en romantisk sengeramme.

En romantisk sengeramme vil ikke blot pynte i jeres soveværelse og forvandle det til et rum for royale, det vil også sætte den helt rigtige stemning, når I hygger jer lidt ekstra derinde. Det kan være en god film og nogle fyldte chokolader, eller det kan være lidt vildere og lidt sjovere end det – uanset, så passer en romantisk sengeramme til lejligheden.

Vil du vide mere om, hvilke typer romantiske sengerammer, der er på markedet i øjeblikket, så du kender dit udvalg, inden du tager den endelige beslutning, så kan du blot læse videre her. Her gennemgås de bedste romantiske sengerammer i test, og så kan du selv vurdere, hvilken der passer bedst ind i jeres soveværelse.

Testvinder – Kaagaard Sengeramme – Model 380 (Hvid) – 90×200 cm.

seng90 sengeramme

Se prisen her

 

Denne testvinder af en romantisk sengeramme er i et simpelt, tidløst design, der passer perfekt ind i det moderne, skandinaviske hjem, der er til for at bringe ro ind i hjemmet, så du kan koble fuldstændig fra, når du kommer hjem fra en stresset dag på arbejdet eller fra skole.

Fordele ved Kaagars romantisk sengeramme:

 • Simpelt, tidløst, skandinavisk design
 • Passer til elevationssenge
 • Perfekt til det rolige hjem
 • Velegnet til både skum-, latex og springmadrasser

Ulemper ved Kaagars romantiske sengeramme:

 • Rullelamel og fastramme lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Sengerammen består af fire hvide blanke stykker træ, der indrammer madrassen, en sengegavl, der består af to hvide træplader, der krydrer lidt på en hvid væg, men uden at være for iøjnefaldende eller bryde det minimalistiske design.

Selvom den ikke skiller sig meget ud, kan den alligevel fuldende en madras på en anden måde, end den normale sengeramme. Det romantiske sengestel bæres af fire metalben i sølv, der ligeledes passer ind i et minimalistisk indrettet hjem, og så er den også velegnet til elevation.

Mest solgte – Kaagaard Sengeramme – Model 380 (Sort) – 80×200 cm.

seng90sort1 sengeramme

Se prisen her

 

Et simpelt, tidløst design behøver ikke udelukkende være i hvid. Det kan også skabes ved at holde sig til en vifte af neutral farver, hvilket yderligere tillader dig at arbejde og eksperimentere med de forskellige farver. Hvis du har et soveværelse, der primært er i hvide – eller i hvert fald lyse farver – så kan du bryde farvepaletten og skabe en kontrast med denne sengeramme fra Kaagard.

Fordele ved Kaagards romantiske sengeramme:

 • Simpelt, tidløst design
 • Kan skabe kontrast i et minimalistisk soveværelse
 • Passer til elevationssenge
 • Velegnet til både latex-, skum- og springmadrasser

Ulemper ved Kaagards romantiske sengeramme:

 • Rullelamel og fastramme lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Det romantiske sengestel består af 4 sorte træplader, der indrammer madrassen, samt en sengegavl, der består af to sorte træplader imod væggen.

Sengerammen er i et simpelt, tidløst og skandinavisk design, og så passer den til elevationssenge med både latex-, skum- og springmadrasser. De romantiske sengestel bæres af 4 metalben, der fuldender helheden af sengerammen. Den passer perfekt ind i det minimalistiske hjem, som du kan komme hjem til efter en lang og stressende dag på arbejdet.

Den billige – Kaagaard Sengeramme – Model 420 (Hvid) – 90×200 cm.

420 Hvid 90x200

Se prisen her

 

Hvis det ikke er sengerammens udseende, der betyder alverden for dig, så kan du lige så godt købe noget, der er fornuftigt, enkelt og billigt. Der er mange andre ting, som pengene lige så godt kan bruges på, hvis det alligevel ikke er et møbel, som du går meget op i, hvordan ser ud.

I så fald passer denne perfekt til dig og dit hjem, da det ikke bliver mere simpelt end det, og du blot får et fornuftigt og holdbart møbel til en fornuftig pris.

Fordele ved Kaagards sengeramme:

 • Simpelt, minimalistisk design.
 • Velegnet til skum-, latex- og springmadrasser
 • Tager ikke opmærksomheden fra resten af værelset

Ulemper ved Kaagards sengeramme:

 • Lamelbund og sengeskuffe medfølger ikke, men kan tilkøbes

Sengerammen er fremstillet i 22 mm. spånplader med massive kantlister, hvilket sikrer et holdbart design. Den er efterfølgende blevet malet hvid, hvilket beskytter materialet og bidrager til holdbarheden, samt giver en ekstra fin finish, og får den til at passe ind i ethvert, skandinavisk, minimalistisk hjem.

Den er velegnet til både skum-, latex- og springmadrasser, så du kan bruge din gamle madras, hvis den er af denne type, og så kan du vælge at tilkøbe enten en rullelamel eller fastrammet lamel.

Nyhed – Oslo sengeramme – 140×200 cm

billig sengeramme

Se prisen her

 

Hvor de forrige romantiske sengerammer har været til parret, der ikke ønskede, at deres seng skulle stjæle opmærksomheden fra resten af værelset, så vil denne seng gøre netop det – dog stadig på en diskret, minimalistisk måde, hvis det er den stil, der passer til jeres hjem.

Fordele ved Oslo sengerammen:

 • Skandinavisk, minimalistisk design
 • Velegnet til skum-, latex og springmadrasser
 • Forskellige indstillingsmuligheder for montering af sengebunden
 • Lamelbund er ikke nødvendig ved boksmadrasser og elevationsbunde

Ulemper ved Oslo sengerammen:

 • Lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Denne romantiske sengeramme er et definitionen på skandinavisk design, da den har det minimalistisk look og den hvide ramme, men samtidig et sammenhængende detaljemønster mellem sengegavlen og benene, der alle er fremstillet i det samme lyse træ, hvilket skaber en mild farveændring i helheden på en simpel og elegant måde.

Den romantiske sengeramme er velegnet til både skum-, latex- og springmadrasser, og så er der forskellige indstillingsmuligheder for montering af sengebunde, hvilket gør det alsidig i forhold til, hvilket typer madrasser, der passer til den. Hvis ikke du har en boksmadras eller elevationsbund, der kan placeres direkte på kantlisterne, så skal du tilkøbe en rullelamel eller fastrammet lamelbund til at holde madrassen.

Bedste anmeldelser – Kaagaard Sengeramme – Model 380 (Sort) – 180×200 cm

kaagaard380 3sort

Se prisen her

 

Kaagard kan ikke kun lave minimalistiske enmandssengerammer, der passer ind på børneværelset, hvor smagen kan udvikle sig drastisk over nogle få år, men de kan også lave romantiske sengerammer til parret, der ønsker at slappe af efter en udmattende dag på arbejdet.

Det smarte ved Kaagards design er, at de aldrig går af mode, men de passer ind i ethvert hjem uanset de daværende trends.

Fordele ved Kaagards sengeramme:

 • Simpelt, tidløst design
 • Kan skabe kontrast i et minimalistisk soveværelse
 • Passer til elevationssenge
 • Velegnet til både latex-, skum- og springmadrasser

Ulemper ved Kaagards sengeramme:

 • Rullelamel og fastramme lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Den romantiske sengeramme er moderne, men også tidløs, hvorfor den aldrig går af mode, men altid vil passe ind i det minimalistiske hjem. Den giver frihed til at skræddersy din egen seng, så den passer ind i dit soveværelse, uanset hvordan din stil er i øjeblikket, da du kan ændre hele looket blot ved at skifte sengetøj.

Den kan kombineres med både latex-, skum- og springmadrasser, hvilket betyder, at du kan bruge din gamle madras i din nye romantiske sengeramme, hvis denne endnu har nogle gode år i sig. Derudover er den også velegnet til elevation, hvilket kan tilkøbes, hvis du har lyst til det. Lamelbunde medfølger ikke, men kan tilkøbes ligesom elevationsbunden, hvilket yderligere bidrager til den romantiske sengerammes alsidighed.

Den smarte – Paris sengeramme – 140×200 cm

sengeramme paris hvid

Se prisen her

 

Selvom denne romantiske sengeramme ligeledes er minimalistisk, så tiltrækker den sig en smule mere opmærksomhed, hvilket skyldes den ekstra tanke, der har fulgt med i fremstillingen af sengerammen i form af designet.

Denne er nemlig ikke blot en simpel romantisk sengeramme med bløde linjer, der passer ind i rummet. Denne sengeramme har i stedet referencer til en helt anden tid samtidig med, at den har bevaret sin modernitet og tidløshed.

Fordele ved Paris sengerammen:

 • Moderne, men tidløst design
 • Kan skabe kontrast i et minimalistisk soveværelse uden at bryde farvepaletten
 • Passer til elevationssenge
 • Velegnet til både latex-, skum- og springmadrasser

Ulemper ved Paris sengerammen:

 • Rullelamel og fastramme lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Denne romantiske sengeramme er fremstillet i gode, holdbare materialer, der danner en robust sengeramme med forskellige udskæringer, der giver rammen flere dimensioner. Efterfølgende er den malet i hvid, hvilket gør den lettere i soveværelset, beskytter materialerne samt giver den en fin finish.

Den romantiske sengeramme er velegnet til både skum-, latex- og springmadrasser, og så kan der indsættes en elevationsbund, så den også passer til denne type. Der er forskellige indstillingsmuligheder for montering af sengebunde, så rammen passer til flere typer madrasser, og højest sandsynligt også den, som du har liggende hjemme, hvis du ønsker at overføre denne.

Der er to huller, hvoraf den nederste anbefales til boxmadrassser og den øverste til skum-, latex- og springmadrasser. I tilfælde af det er den sidste type, du vælger, skal du tilkøbe enten rullelameller eller fastrammelameller, da disse ikke medfølger. Ved elevationsbunde skal den blot placeres direkte på kantlisterne.

Til yngre – Kaagaard sengeramme – Model 424 i hvid – 120×200 cm

sengeramme træ

Se prisen her

 

Står du og mangler en sengeramme til det lidt yngre medlem i familien, så er denne sengeramme fra Kaagard måske lige den, der passer ind i jeres hjem. Denne ramme svarer til en trekvartseng, hvorfor den er velegnet til børn og unge, der ønsker en lidt større seng. Den er fremstillet i et klassisk, minimalistisk design, der får den til at passe ind på børneværelset, men samtidig gør det muligt at bringe den over i et ungdomsværelse med et skandinavisk look.

Fordele ved Kaagards sengeramme:

 • Simpelt, tidløst, skandinavisk design
 • Perfekt til det rolige, klassiske hjem
 • Velegnet til både skum-, latex og springmadrasser

Ulemper ved Kaagards sengeramme:

 • Rullelamel og fastrammet lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Den romantiske sengeramme er fremstillet i 20 mm. spånplader, og den har massive kantlister, hvilket sikrer et holdbart design. Efterfølgende er den blevet hvidmalet i MDF, hvilket sikrer en fin finish, men det beskytter også materialet, så den heller ikke bliver skrammet og grim at se på.

Den er som sagt af størrelsen 120×200, hvilket svarer til en trekvartseng, og dermed er den velegnet til barnet, der skal have ny seng, men snart går ind i teenagealderen, hvor en lidt større seng ofte er ønsket. Den er velegnet til både skum-, latex- og springmadrasser, og så er der mulighed for tilkøb af både madras, rullelameller eller fastrammede lameller og en sengeskuffe, der passer til lige netop denne seng.

I og med det er muligt at tilkøbe forskellige ting, er det også muligt at genbruge fra en tidligere seng, hvis I har noget, der endnu kan bruges og passer til.

Populær i udlandet – Kaagaard sengeramme – model 380 i Eg – 160×200 cm

sengeramme træ og madras

Se prisen her

 

Kaagaard er et anerkendt mærke, og de er især kendte for deres minimalistiske senge, der passer ind i ethvert hjem. Et minimalistisk hjem er ofte kendetegnet ved få farver, der ofte blot er farvenuancer af den samme eller udelukkende neutrale farver som sort, hvid og én type træ. Hvis du bor i netop sådan et hjem, og din valgte trætype er eg, så passer denne seng perfekt ind i dit minimalistiske soveværelse.

Fordele ved Kaagaards sengeramme:

 • Simpelt, tidløst design
 • Kan bidrage til det minimalistiske hjems stil
 • Passer til elevationssenge
 • Velegnet til både latex-, skum- og springmadrasser

Ulemper ved Kaagaards sengeramme:

 • Rullelamel og fastramme lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Kaagaards romantiske sengerammer er kendt for at være minimalistiske og tidløse, og denne er ingen undtagelse. Den er fremstillet af fire træplader, der udgør selve rammen, der bærer og skjuler madrassen, samt to plader i samme træ, der udgør en minimalistisk sengegavl, som blot giver lidt ekstra til væggen og helhedslooket.

Træet, som den romantiske sengeramme er fremstillet i, er oliebehandlet eg, hvilket er et sikkert valg til det minimalistiske og let monokrome hjem, da det ikke bryder stilen, men alligevel bringer en ny nuance til farvepaletten. Den romantiske sengeramme er velegnet til flere typer madrasser, både latex-, skum- og springmadrasser, samt boxmadrasser og madrasser til elevationssenge, hvorimellem du frit kan vælge at tilkøbe, hvis ikke du allerede har en madras liggende, der passer.

Både rullelammer og fastrammede lameller passer til sengerammen, men skal tilkøbes. Dette giver dog igen mulighed for, at du kan bruge nogle lameller, som du allerede har liggende, hvis du skulle ske at være i besiddelse af sådanne. Dette gælder også for en elevationsbund, hvis det er en elevationsseng, som du søger.

Til de voksne – sokkelseng i sort – 160×200 cm

Sokkelseng Sort

Se prisen her

 

Soveværelset er ikke der, de fleste voksne mennesker bruger det meste af deres tid. Ofte vil de lige så gerne ligger på sofaen og se en god film sammen, og så gå ind i soveværelset, når det er ved at være tid til at gå i seng.

Hvis det er sådan, du har det med dit soveværelse, så kan du lige så godt tænke praktikalitet ind i valget af seng. Lige netop det, giver denne seng dig mulighed for.

Fordele ved sokkesengen i sort:

 • Simpelt, anderledes design
 • Ekstra opbevaringsplads under sengen
 • Velegnet til skum-, latex-, box- og springmadrasser
 • Passer til elevationssenge

Ulemper ved sokkelsengen i sort:

 • Rullelamel og fastramme lamelbund medfølger ikke, men kan tilkøbes

Denne seng er det oplagte valg til det praktiske par eller den praktisk familie, da den ikke blot fungerer som et sted at sove, men også som et sted, hvor I kan få lidt ekstra opbevaringsplads ind i hjemmet – og så er den pæn og minimalistisk at se på samtidig.

Selve sengen står på en sokkel, hvilket gør den lidt højtidelig og giver den en ny og spændende dimension, og så er den fremstillet i sortmalet MDF i 22 mm. fineret spånplade, og den har massive kantlister. Den sorte overflade gør det muligt for dig at skabe et mørkt rum uden en masse farver, hvilket giver en rolig atmosfære og hjælper dig med at falde i søvn om aftenen.

Den romantiske sengeramme er velegnet til flere forskellige madrasser, både latex-, box-, skum- og springmadrasser, og så er det muligt at indsætte en elevationsbund, så den også kan bruges som elevationsseng. Det brede udvalg af madrasser, der passer til sengen, gør det muligt for dig at bruge en madras, du har fra en tidligere ramme, og det samme gælder lameller, da disse også skal tilkøbes.

Hvilken seng passer til dit hjem?

At finde den helt rigtige seng til sit hjem er ikke nødvendigvis nemt, og det bliver bestemt ikke nemmere, når udvalget er stort, og det ofte er en mindre investering at skulle købe en romantisk sengeramme. Romantiske sengerammer er nemlig ikke specielt billige, de koster i langt de fleste tilfælde mere end 1.000 kr., og derfor skal du også helst vælge rigtigt første gang.

Med mange af sengene ovenfor er det muligt at gøre nogle besparelser, hvis du allerede har nogle af tingene til sengen i forvejen. Dette skyldes at tilbehør som lameller og madrasser skal tilkøbes, og du kan dermed bruge det, som du allerede har i hjemmet.

De romantiske sengerammerne er alsidige på den måde, at mange forskellige ting passer til dem – om du har en latex-, skum-, box- eller springmadras er for eksempel ligegyldigt i langt de fleste af tilfældene. Derudover er de fleste af dem også i simple designs, så de passer ind i mange rum, og de vil derfor være nemme at flytte fra et soveværelse til et andet, samt fortsat passe ind, hvis din stil ændrer sig.

Find din stil

Der findes mange forskellige stile i forskellige hjem. Nogle foretrækker en minimalistisk stil, og andre foretrækker en mere rodet stil, hvor det er tydeligt, at hjemmet bruges. Hvilken stil du foretrækker og ønsker, at dit hjem skal være i, ved du kun selv, og det må du afgøre. Når først du har gjort det, så kan du også begynde at indrette det herefter.

Hvis du har en minimalistisk stil – eller stræber efter et hjem med en minimalistisk stil – så er det en god idé at vælge en romantisk sengeramme i neutrale farver eller i den farve, som dit hjem er mest præget af. Minimalisme kan nemlig også skabes med en monokrom farvepalet, der ikke nødvendigvis er i en neutral farve. En seng er et stort møbel, og derfor skal den gerne passe til farvepaletten, da det vil skabe god sammenhæng. Mange af sengene ovenfor vil passe ind i størstedelen af alle hjem, netop fordi de er fremstillet i meget neutrale farver og i simple designs.

Hvis din stil nærmere passer ind under den sidstnævnte kategori, hvor hjemmet skal se ud, som om det bliver boet i, og gerne må se lidt rodet ud, så er det ikke nødvendigt med en seng i neutrale farver og simpelt design. Her kan du overveje at finde en seng i en genbrugsbutik, eller om ikke andet så søge inspiration i genbrugsbutikker, da disse ofte har detaljer, der vil passe ind i denne stil.

Herefter kan du altid købe en splinterny seng, hvis du foretrækker dette.

Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne-sorello@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here