Romantisk sengegavl – Her er de bedste i test

53

En sengegavl kan fuldkommen ændre udseendet på en seng – og faktisk endda på et helt soveværelse. Om du ønsker et råt, klassisk eller moderne look, så kan du opnå det ved hjælp af en sengegavl.

I denne guide finder du en udførlig samling af bud på romantiske sengegavle – det vil sige sengegavle som kan hjælpe dig med at opnå et lækkert og romantisk look i soveværelset. Og hvem ønsker sig egentlig ikke det?

Skab den helt rigtige stemning og vågn op i paradis hver dag med en flot ny romantisk sengegavl.

Testvinder – Trenset gavl

Trenset gavl

Tjek prisen her

Drømmer du om et romantisk look, som samtidig er i overensstemmelse med den allerseneste mode? I så fald er denne flotte trenset gavl det helt rigtige valg for netop dig.

Fordele:

 • Flot romantisk og moderne design
 • Kan stå på gulvet, og du slipper for at bore huller
 • Fås i flere farver
 • Fås i flere størrelser – 140, 160 0g 180 cm i bredden
 • Kan også bestilles i specialmål.

Ulemper:

 • Relativt høj pris.

Anmeldelse

Denne flotte sengegavl er til dig, der ønsker et romantisk look i soveværelset, men som samtidig ønsker at opnå det i overensstemmelse med de allerseneste trends inden for bolig og interiør.

Gavlen fås i flere farver og størrelser og kommer i en lækkert design med små ”puder”, hvilket ikke alene gør den utroligt behagelig at læne sig opad, men også gør den fantastisk smuk og elegant at se på. Muligheden for at bestille gavlen i flere størrelser, og endda at få den lavet i specialstørrelser, gør, at gavlen kan passe til alle senge.

Designet er klassisk, men med et moderne twist, og det gør, at den passer perfekt ind i det moderne hjem med hyggelige, hjemlige og ikke mindst romantiske undertoner.

Sengegavlen er i et smart design, så den kan stå på gulvet, og sengen ganske enkelt kan stilles op ad en væg på en måde, der holder gavlen fast. På den måde slipper du for at skulle bore huller og hænge gavlen op, så du altid kan rokere rundt, når du ønsker det.

Mest solgte – Chesterfield gavl

Chesterfild gavl

Tjek prisen her

En helt fantastisk flot sengegavl i det klassiske chesterfield mønster. Passer perfekt ind i en storslået og iøjnefaldende indretning, men også i indretningen med en mere underspillet elegance.

Fordele:

 • Flot klassiske chesterfield mønster
 • Opnå et romantisk og elegant look i soveværelset
 • Kan være både væghængt eller stå på gulvet
 • Fås i målene 160 cm og 180 cm i bredden.

Ulemper:

 • Fås kun i en farve
 • Findes ikke i standardstørrelse 140 cm i bredden.

Anmeldelse

Chesterfield mønstret kender de fleste nok først og fremmest fra de karakteristiske sofaer og lænestole, som i mange år har vundet pladser i royale og prestigefyldte indretninger, men som med tiden også er blevet lidt af en designklassiker, som har vundet indpas i de helt almindelige, stilfulde hjem. Alligevel bidrager det klassiske mønster endnu med en følelse af luksus og elegance.

Vil du gerne opnå et elegant og romantisk look i dit soveværelse, er dette bud på en romantisk sengegavl i et smukt chesterfield mønster det helt rigtige for dig.

Sengegavlen er i et smart design, der gør det muligt både at hænge den op på væggen bag sengen og stille den på gulvet på en måde, så den står i spænd mellem seng og væg, alt efter hvad du personligt foretrækker.

Som standardmål kommer denne sengegavl i størrelserne 160 cm og 180 cm i bredden, men det er muligt at få den lavet i specialstørrelser, hvis du ønsker det. Derfor passer denne romantiske sengegavl til alle senge.

Den billige – Klassisk trenset gavl

KLassisk transet gavl

Tjek prisen her

Skal dit soveværelse ligne kulissen til en romantisk film? Skab dit drømmescenarie med denne lækre sengegavl i et design, der kombinerer alt det bedre fra den klassiske designtradition og de seneste boligtrends.

Fordele:

 • Flot gavl i det perfekte romantiske look
 • God pris
 • Rigtig lækker og blød
 • Kan monteres på to måder – enten direkte på væg eller gulvmonteres
 • 108 cm i højden og 8 cm i tykkelsen
 • Både flot og praktisk
 • God kvalitet
 • Alsidig farve
 • Kan matches og styles på mange forskellige måder.

Ulemper:

 • Fås kun i grå.

Anmeldelse

Drømmer du om at falde i søvn og vågne op midt i kulissen til en romantisk film hver eneste dag? Denne klassiske trenset gavl er i et flot og moderne design inspireret af den klassiske, romantiske sengegavl. Gavlens design og tekstur giver et helt særligt romantisk og luksusagtigt udtryk, der passer perfekt ind i et soveværelse, der er indrettet med romantikken i centrum.

Ud over det udseendemæssige formål, tjener gavlen også praktiske formål. Det kan nemlig være både rigtig behageligt og smart at have en sengegavl. Er du typen, der kan lide at sidde og nyde en god bog i sengen, at se en film, hygge med en kop te eller lignende, så er det rigtig behageligt og praktisk at have noget at læne sig opad. Denne gavl kan med sit bløde og forede design næsten give en følelse af, at man sidder i en sofa. Kombiner gavlen med lækre puder og læg dig til rette under dynen – så har du alle forudsætningerne til mange hyggelige stunder i din dejlig bløde og behagelige seng.

Denne gavl måler 108 cm i højden og 8 cm i tykkelsen. Den fås i standardmålene 160 cm og 180 cm i bredden og passer derfor til langt de fleste senge. Er din seng i andre mål end disse, er det dog også muligt at bestille gavlen i specialmål, så du kan opnå den helt rigtige romantiske indretning af dit soveværelse, uanset hvor stor eller lille din seng er.

Sengegavlen fås i en flot grå farve, der afhængigt af, hvad den kan kombineres med, kan medvirke til at skabe mange forskellige udtryk. Farven er flot og iøjnefaldende, men samtidig neutral og alsidig. Der er tale om den type farve, der aldrig rigtig går af mode, men som kan præges i nye retninger ved hjælp af eksempelvis sengetøj i forskellige farver eller mønstre eller fine pyntepuder i forskellige design og materialer.

Nyhed – Ternet gavl

Ternet gavl

Tjek prisen her

Dette er en sengegavl lidt ud over det sædvanlige. Den er perfekt til dig, der godt kan lide sjove og unikke detaljer i din indretning, men som ønsker at inkludere dem på en underspillet og ikke for iøjnefaldende måde.

Fordele:

 • Unikt og moderne ternet design
 • Rigtig blød gavl, der er behagelig at læne sig opad
 • Massivt design i høj kvalitet
 • 130 cm i højden og 8 cm i tykkelsen
 • Fås i to forskellige standardmål, men kan også laves i specialmål ved efterspørgsel og anmodning
 • Standardmål 160 cm og 180 cm i bredden
 • Kan monteres på to forskellige måder – enten på væg eller ved at stå på gulvet bag sengen
 • Fås i to forskellige flotte og moderne grå farver.

Ulemper:

 • Lidt høj pris.

Anmeldelse

Ønsker du dig en romantisk sengegavl, som skiller sig lidt ud og kan bidrage med et helt særligt udtryk i dit soveværelse? Denne flotte og lækre sengegavl kommer i et helt særligt ternet design, der giver den et udtryk, der på en og samme tid er moderne, unikt og luksuriøst. De forede ”puder” på gavlen virker bløde og indbydende, og man får lyst til rigtig at putte og hygge i den bløde seng.

Sengegavlen er ret høj og massiv, hvilket gør, at den virkelig bemærkes. Der er derfor her tale om en sengegavl, der virkelig kan sætte et præg på din indretning og gøre den mere unik og personlig. Gavlen måler hele 130 cm i højden og 8 cm i bredden. Det massive design og det bløde materiale giver en luksusagtig følelse samt en følelse af høj kvalitet.

Fordele & Ulemper

Denne gavl kan du vælge at montere direkte på væggen bag sengen, eller du kan vælge at stille den på gulvet og lade den stå i spænd mellem seng og væg. Begge dele fungerer udmærket, og hvilken af de to muligheder du skal vælge, vil i høj grad være et spørgsmål og præference. Fordelen ved at montere gavlen direkte på væggen er, at du på den måde sikrer dig, at den altid bliver holdt fast i samme position. Ulempen er omvendt, at du i højere grad ”forpligter” dig til at have sengen stående på det givne sted.

Fordelen ved at lade gavlen stå på gulvet, hvor den kan stå i spænd mellem væg og seng og på den måde holdes fast, er, at du på den måde slipper for at bore huller i væggen. Det gør, at du nemmere kan ombestemme dig, hvad angår sengens placering og gør i øvrigt, at der er mindre arbejde med at montere sengen og gavlen til at begynde med. Ulempen ved denne både at holde gavlen fast på er, at den kan risikere at rykke sig lidt rundt og ikke vil blive holdt helt så godt fast, som hvis den er monteres direkte på væggen.

Denne sengegavl fås i to forskellige standardstørrelser – henholdsvis 160 cm i bredden og 180 cm i bredden. Som udgangspunkt vil disse mål passe de fleste almindelige senge, men har du behov for en gavl i andre mål, er det faktisk muligt at kontakte virksomheden, der står bag gavlen og anmode om at få den fremstillet i specialmål, så du får en gavl, der passer helt perfekt til din seng og din indretning.

Gavlen fås i to forskellige nuancer af grå, som hver især passer til det meste, men som også hver især bidrager med deres eget udtryk til indretningen.

Bedste anmeldelser – Stribet gavl

Stribet gavl

Tjek prisen her

Tager du nogensinde på hotel og drømmer om at tage den lækre, romantiske og luksuriøse stemning med hjem? Nu kan du skabe følelsen og udtrykket af et lækkert hotelværelse med denne romantiske sengegavl i et flot stribet design.

Fordele:

 • Rigtig flot og moderne design med striber i gavlen
 • Kan være både væghængt eller stå på gulvet alt efter behov og præference
 • Massivt design af høj kvalitet
 • Lækkert og blødt materiale
 • Fås i to standardmål på henholdsvis 160 cm og 180 cm i bredden
 • Kan fremstilles i specialstørrelser efter ønske og behov.

Ulemper:

 • Fås kun i en farve.

Anmeldelse

Noget af det mest romantiske, man kan gøre som par, er at tage en tur på hotel, hvor man kan slappe af og nyde hinandens selskab. Men hvad med at tage den romantiske, lækre og luksuriøse hotelstemning med hjem i soveværelset? Det kan du gøre ved at indrette soveværelset med inspiration i et lækkert hotelværelse. Dette bud på en romantisk sengegavl i et flot design med striber kan hjælpe dig godt på vej til at skabe den helt rigtige romantiske og luksusagtige stemning.

Gavlen er i et massivt design af høj kvalitet og er desuden foret på en måde, der ikke alene giver et flot look som på et luksushotel, men som også gør den rigtig behagelig at læse sig opad.

Gavlen fås i en flot mørkegrå farve, som passer ind i mange forskellige typer af indretninger. Du kan både matche den med en lys farve pallette og lette materialer for et klassisk romantisk look, eller du kan matche den med puder, sengetøj og øvrige møbler i andre mørke nuancer for at skabe et mere dramatisk og råt look.

Gavlen kommer i to forskellige standardstørrelser på henholdsvis 160 og 180 cm i bredden. Har du behov for andre mål end disse, er det muligt at kontakte virksomheden bag den romantiske sengegavl og anmode om fremstilling i specialmål.

Der er både mulighed for at hænge gavlen på væggen og for at lade den stå på gulvet, hvor den kan stå i spænd og holdes fast mellem seng og væg.

Den smarte – Plan gavl

Plan gavl

Tjek prisen her

Dette bud på en romantisk sengegavl tilfører i al sin enkelthed soveværelset et helt nyt udtryk. Gavlen er en smule lavere i højden end de øvrige modeller på listen og er også mere simpel i sit design. Den er derfor perfekt til dig, der foretrækker et minimalistisk look.

Fordele:

 • Flot og moderne minimalistisk design
 • Fås i mange størrelser – både 120 cm, 140 cm, 160 cm og 180 cm i bredden
 • Kan også bestilles i specialmål hvis nødvendigt
 • Fås i hele tre forskellige farver
 • Flere forskellige smarte monteringsmuligheder
 • Blødt og foret design.

Ulemper:

 • Meget simpel i designet.

Anmeldelse

Denne romantiske sengegavl er til dig, der gerne vil tilføre dit soveværelse noget ekstra hygge og romantik, men som foretrækker det simple, minimalistiske og stilrene design. Denne gavl er designet uden mange detaljer, men fremstår bare flot og elegant i al sin enkelthed.

Den bør dog ikke undervurderes idet den – kombineret med det helt rigtige tilbehør – kan få lige nøjagtig det romantiske look, du går og drømmer om. Det enkle design giver desuden mulighed for at style gavlen på et hav af forskellige måder med forskellige puder, sengetøj, tæpper og pyntegenstande for at opnå lige nøjagtig det personlige og romantiske udtryk, du drømmer om.

Gavlen er designet på en yderst praktisk måde, der gør, at den kan monteres på hele tre forskellige måder. Dels kan den monteres direkte på væggen bag sengen, eller den kan stilles på gulvet bag sengen, så den monteres ved at stå i spænd mellem sengen og væggen. Til sidst kan sengen med smarte L-beslag, som kan købes særskilt, monteres direkte på sengen. Det kræver dog, at sengen er i et design, der tillader dette.

Denne gavl er en lille smule lavere og mindre end de øvrige gavle på denne liste, hvilket blandt andet gør den velegnet til dig, der ønsker det udtryk og de praktiske ting, en gavl kan bidrage med, men som måske også ønsker et mindre bombastisk look. Gavlen er dog stadig blød og lækker og gør det behageligt at sidde i sengen og læse en bog, se en film eller måske nyde en kop te.

Denne romantiske sengegavl fås i hele fire forskellige standardstørrelser – henholdsvis 120 , 140 cm, 160 cm og 180 cm i bredden. Den fås desuden i hele fire forskellige flotte og stilrene farver, der alle på hver sin måde vil gøre sig godt i næsten et hvilket som helst soveværelse.

Til de voksne – Asymmetrisk gavl

Assymetrisk gavl

Tjek prisen her

Her er et godt bud til dig, der ønsker dig en romantisk sengegavl, men som ikke vil gå på kompromis med den moderne æstetik. Denne gavl ser enormt dyr ud, men er det faktisk slet ikke. Den vil forvandle dit soveværelse til en elegant romantisk drøm.

Fordele:

 • Flot og moderne asymmetrisk design
 • Kan styles på mange forskellige måder
 • Opnå et romantisk look med lette materiale og lyse farver
 • Fås i to farver
 • Dejligt blødt materiale
 • Skal stå på gulvet
 • Fås i to standardstørrelser – henholdsvis 160 og 180 cm i bredden, men kan også laves i specialstørrelser.

Ulemper:

 • Relativt dyr sengegavl
 • Kan ikke monteres direkte på væggen.

Anmeldelse

Skab med et trylleslag den helt rigtige bløde, komfortable og romantiske stemning med denne sengegavl i et moderne asymmetrisk mønster. Med gavlen får du både den romantiske stemning og undlader at gå på kompromis med den moderne og stilrene æstetik.

Denne gavl kan styles på en lang række af måder, og du kan opnå mange forskellige udtryk med den, alt afhængigt af hvilke puder du vælger, hvilket sengetøj du matcher den med, og hvilke møbler der i øvrigt er i soveværelset. Match den med lyse farver og lette materialer for at opnå det klassisk romantiske udtryk.

Gavlen kommer i to farver og to standardstørrelser, som er henholdsvis 160 og 180 cm i bredden. Ønsker du en anden størrelse, kan virksomheden bag gavlen kontaktes med anmodninger om fremstilling i specialmål.

Gavlen er i et meget tidstypisk asymmetrisk design, og materialet er rigtig lækkert og foret, så den er meget behagelig at læne sig opad. Gavlen er i et massivt design og lavet til at stå på gulvet, hvor den kan holdes på plads i spænd mellem sengen og væggen. På den måde undgår du at skulle bore huller i væggen for at montere gavlen, og du kan også nemmere rokere rundt på møblerne i soveværelset, hvis du ønsker det.

Populær i udlandet – Puffet gavl

Puffet gavl

Tjek prisen her

Er du også helt vild med retro-looket, som igen er blevet enormt populært, og som har vundet indpas i mange stilbevidste hjem? I så fald vil dette bud på en romantisk sengegavl med stor sandsynlighed falde i din smag.

Fordele:

 • Flot retro-lignende design
 • Simpelt og underspillet, men rigtig lækkert
 • Fås i størrelserne 160 cm og 180 cm i bredden, men kan også bestilles i specialmål
 • Meget lækkert og blødt materiale
 • Fås i to flotte og moderne farver.

Ulemper:

 • Prisen er en anelse høj.

Anmeldelse

Drømmer du om det romantiske og nostalgiske retro-look? Eller er du bare til underspillet elegance og sød romantik? I så fald er denne romantiske sengegavl en sand vinder til dit soveværelse. Det retro-agtige design leder tankerne hen på en lækker foret lænestol eller en klassisk sofa.

Sengegavlet er i et underspillet og enkelt design med to enkle knapper som detaljer. Knapperne bidrager til retro-looket, men også til det romantiske look. Gavlen er i et enormt lækkert og blødt materiale og er derfor meget behagelig at læne sig op ad og får hele sengen til at fremstå lækker og drømmeagtig.

Både i design, materiale og farve fremstår denne romantiske sengegavl af meget høj kvalitet. Den føles dyr, men er det ikke, og du får således mulighed for at tilføre en vis luksus til dit soveværelse, men til en god og overkommelig pris. Der er med andre ord ikke meget at klage over ved dette flotte bud på en romantisk sengegavl.

Denne sengegavl fås i standardmålene 160 cm og 180 cm i bredden. Er du på udkig efter en sengegavl i størrelse 140 cm i bredden eller en anden størrelse, er det muligt at kontakte virksomheden bag gavlen for at få fremstillet en i specialmål.

Sengegavlen få i to flotte og elegante farver, der passer godt ind i ethvert hjem. De grå nuancer er både moderne og alsidige og kan styles og matches på en lang række af forskellige måder.

Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here