Har du eller din mand prostataproblemer?

20

Det er særligt mænd over 50 år, der lider af prostataproblemer. Det skyldes, at mandes prostata vokser gennem hele mandens liv. Når han runder de 50 år, begynder den altså at få problematiske størrelser for nogle mænd.

Vi anbefaler meget, at du læser denne guide også: https://www.shytobuy.dk/prostata-problemer.html

Prostataproblemer er et tabu på højde med mange andre emner, der har med de ædlere dele at gøre. Men det burde det slet ikke være – det er nemlig helt normalt. Så normalt, at man anslår at over halvdelen af danske mænd har forstørret prostata, når de er over 60 år gamle. Når manden er over 85 år, er chancen næsten 90% for en forstørret prostata.

I artiklen her kan du få et indblik i, hvad en forstørret prostata er, og hvad det kan skyldes. Find tegnene på, om du eller din mand har problemer med en forstørret prostata.

 

Hvad er symptomerne på en forstørret prostata?

Forstørret prostata er mest normalt blandt mænd, der er i deres liv gyldne alder. Jo ældre manden er, jo større er chancen altså for, at han har en forstørret prostata og dermed prostataproblemer.

Det er altså især, når man når op i alderen, at man kan begynde at se symptomerne på forstørret prostata.

En forstørret prostata viser sig især ved trangen til hyppigere vandladninger. Hvis du pludselig ikke kan sove gennem en hel nat uden at skulle stå op for at urinere flere gange, kan det altså være et tegn på forstørret prostata.

Problemet kan også vise sig ved problemer med at få vandladningen startet, til trods for trangen til at urinere. Nogle gange viser det sig også som afbrudte eller tynde stråler af urin ved vandladning. Til tider kan det give en følelse af, at det ikke er muligt at tømme blæren helt. Nogle gange kan den forstørrede prostata endda give svie eller smerte ved vandladning, eller nedsætte evnen til at holde helt på vandet.

Prostataproblemerne kan også vise sig ved svindende sexlyst og udholdenhed under lagnerne.

 

De hyppigste tegn på forstørret prostata:

  • Hyppigere trang til at urinere
  • Afbrudt eller tynd urinstråle til trods for trangen til at urinere
  • Nedsat sexlyst eller fornøjelse ved samleje
  • Problemer med at tømme blæren helt
  • Smerte og svie ved vandladning.

 

Hvad er oversagerne til forstørret prostata?

Årsagerne til forstørret prostata er en kompleks størrelse.

Det er mest normalt at udvikle prostataproblemer, når man passerer de 50 år, og jo ældre manden bliver, så større er chancen for, at han har problemer på netop dette område.

Det skyldes, at en mands prostata vokser hele livet, så når han når en vis alder, så begynder den at blive stor nok til, at den kan give problemer. Problemerne opstår, når prostataen vokser sig stor nok til, at den begynder at trykke på urinrøret, som i samme sammenhæng bliver indsnævret og kan give problemer med vandladningen.

Mere teknisk så skyldes problematikken den måde, den mandlige anatomi er skruet sammen. Mandens urin opbevares i blæren efter kroppens filtrering. Når vandet så skal lades, skal urinen ledes fra blære til urinrørets udgang. Det sker gennem urinrøret, som er omkranset af prostataen, som skal sørge for at producere sædvæske. Men når prostata vokser, så vil den begynde at trykke på urinrøret, som så forsnævres og giver problemer med vandladningen.

Udover problematikken omkring urinrørets indsnævring og dermed den problematiske vandladning, så er det jo som kendt også i prostata, at mange af grundstenene til det mandlige formeringssystem opstår. Det giver derfor også god mening, at problemer med prostata vil give problemer i formeringshenseender. Der er derfor en direkte sammenhæng mellem at have problemer med prostata og at have problemer med manglende sexlyst eller præstation.

mand prostataproblemer

 

 

Hvordan stilles diagnosen?

Hvis du eller din mand oplever mange problemer omkring vandladninger og manglende sexlyst, eller hvis du har store gener fra prostataområdet i dagligdagen, så kan det være fordelagtigt at opsøge læge.

Lægens undersøgelse af den forstørrede prostata vil nok komme bag på mange. Det sker nemlig ikke gennem scanninger, målinger eller kropsnære undersøgelser – i alt fald ikke i første omgang. I stedet bruger lægen et spørgeskema, hvor du kan få en score på 1-10. I dette spørgeskema bliver dine gener, din alder og generelle levevis taget i betragtning. Der er nemlig stor forskel på, hvor hårdt ramt den enkelte mand bliver af tilstanden, og der er forskel på behandlingen alt efter alder og gener.

Derudover skal lægen først vurdere, hvorvidt der overhovedet er tale om prostata problemer, eller om problematikkerne i virkeligheden skyldes kost eller livsstil – som kan give mange af de samme symptomer.

 

Kan der gøres noget ved prostataproblemer?

Hvis du har fået konstateret en forstørret prostata, eller hvis du har en stor mistanke om det, skal du så bare acceptere din skæbne og leve med det? Nej, for der er mange muligheder for at forbedre problematikkerne og mindske generne gennem prostata behandling. Det handler bare om at finde den løsning, der fungerer bedst for dig.

Hvis du eller din mand ønsker at forsøge at ændre på problemerne og generne ved en forstørret prostata, så kan lægen spørges til råds omkring eventuelle produkter og supplementer. Derudover kan du også læse mere i guiden her omkring mulige løsninger og forbedringer af problemet.

Alt efter din læges vurdering af din individuelle situation og seriøsiteten heraf, kan han enten vælge at tilbyde dig nogle forskellige behandlingsmetoder, eller du kan vælge at undersøge sagen på egen hånd.

Hvis du beslutter dig for selv at prøve kræfter med diverse behandlingsmetoder, så kan det være meget fordelagtigt at afgøre med dig selv, hvilke symptomer du helst vil arbejde med. Nogle af produkterne kan nemlig hjælpe overordnet set med diverse prostatarelaterede problemer, mens andre produkter tager mere direkte behandlingsformer i betragtning. Du kan derfor få kosttilskud, der arbejder med din generelle sundhed gennem naturmidler med vitaminer, mineraler og urter.

Hvis du specifikt ønsker at arbejde med den mistede sexlyst, så findes der mange produkter, der kan øge virilitet og præstationer indenfor soveværelsets vægge.

Vurderer din læge, at dine gener er alvorlige nok til, at det er forsvarligt at tilbyde behandlinger, så kan han også udskrive receptpligtig medicin eller endda indstille dig til prostataformindskende operationer.

Tal derfor altid med din egen læge, før du helt fortvivler over dine prostataproblemer.

Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here