Du skal have et jadeæg, hvis du vil være pisse-stærk i pelvis.

Spøg til side, et jadeæg kan virkelig hjælpe dig med, at få det maksimale ud af din træning af bækkenbunden (dit pelivs gulv).

Spørgsmålet er så, hvilket jadeæg du skal vælge, når du skal købe det første?

Svaret, ud fra vores testeres bedømmelser er lige herunder:

 

Bedste Jade æg til Yoni Massage og Bækkenbundstræning

Jade Egg til Yoni Massage og Bækkenbundstræning

Tjek Prisen Her

Når du bruger dette jade æg eller yoni æg, vil de forskellige bækkenbundsøvelser sørge for, at blodtilførslen til din skedemuskulatur forbedres. Yoni æg har påviste positive resultater indenfor en lang række faktorer. Blandt andet er der fra de kvinde brugere positiv feedback i forhold til generel skedemassage, forøgelse af de kvindelige kønshormoner, optræning af skeden for at opnå stærkere orgasmer, generel bækkenbundstræning, forebyggelse af inkontinens samt mere følsomhed omkring G-punktet.

Du kan derfor med fordel bruge et jade æg, hvis du ønsker at prøve kræfter med bækkenbundstræning eller sensuel massage af din skede. Det anbefales, at man ikke kaster sig ud i yoni æg eller jade æg som nybegynder, da der er en vis tryghed forbundet med en udtrækningssnor.

Specifikationer:

 • Produktet er fremstillet af jadesten
 • Produktet er ftalatfri
 • Produktet måler 4 x 2,5 cm
 • Produktets vægt er ca. 60 gram
 • Produktet er vandtæt

 

 

Sådan vælger du de rette bækkenbundskugler til din træning

Der findes naturligvis mange forskellige bækkenbundskugler på markedet, derfor kan det være problematisk at finde ud af, hvilken type, der er særligt god for nybegyndere, for kvinden, der lige har født eller for eksperten, der søger nye udfordringer. Nedenfor vises 5 forskellige produkter af bækkenbundskugler, der er særligt egnet til bækkenbundstræning uanset tidligere erfaring.

 

Je Joue Ami Bækkenbundskugler 3 stk. sort

Je Joue Ami Bækkenbundskugler 3 stk Sort

Tjek Prisen Her

Med dette produkt får du et helt sæt af bækkenbundskugler, der kan hjælpe dig med at optræne din bækkenbund og derved undgå nogle af de store faldgruber som kvinde. Dette sæt er anbefalet af både gynækologer og sexologer og er desuden dermatologisk testede.

Ved at købe dette sæt med hele tre forskellige størrelser, kan du bruge sættet uanset om du har tidligere erfaring eller ej. Samtidig er sættet ideelt til nybegyndere, da man på forhånd ikke kan vide, hvilken størrelse eller vægt man skal bruge til at optræne og styrke sin bækkenbund.

Specifikationer:

 • Fremstillet af medicinsk silikone og abs plast
 • Produkterne er ftalatfri
 • Sæt med tre bækkenbundskugler i følgende størrelser;
  • 3,6 x 3,6 x 3,7 cm, vægt: 47 gram
  • 3,2 x 8 x 3,2 cm, vægt: 78 gram
  • 7 x 2,8 x 2,7 cm, vægt: 106 gram
 • Udtrækningssnorens længde er 7,5 cm
 • Produkterne er vandtætte

 

 

LELO Luna Beads Bækkenbunds Træningskugler

LELO Luna Beads Bækkenbunds Træningskugler

Tjek Prisen Her

Disse bækkenbundskugler findes i forskellige størrelser og har udskiftelige kugler, hvilket sikrer at du kan træne med den intensitet, størrelse og vægt du ønsker. Er du under 30 år og endnu ikke har født dit første barn ved naturlig fødsel, anbefales det, at du investerer i nogle mindre kugler end disse.

Fordelen ved disse bækkenbundskugler er naturligvis, at du som kvinde selv kan styre, hvor meget vægt der skal til under din træning. De udskiftelige bækkenbundskugler gør, at du selv kan sammensætte din styrke og også bestemme om den tunge kugle skal være øverst eller nederst i skeden, hvilket for nogle har stor effektiv forskel.

Specifikationer:

 • Fremstillet af silikone og abs-plast
 • Produktet er ftalatfri
 • Produktets størrelse: 8,9 x 3,5 x 1,6 cm
 • Kuglens diameter: 3,6 cm
 • Udtrækningssnorens længde er 8,5 cm
 • 4 udskiftelige kugler, 2 x 28 gram + 2 x 37 gram

 

 

Baseks Bækkenbundskugle Single

Baseks Bækkenbundskugle Single

Tjek Prisen Her

Denne bækkenbundskugle er perfekt til dig, der ønsker at komme i gang med at træne din bækkenbund og derved få strammet dit sexliv en smule op og samtidig undgå inkontinens når du bliver ældre. Kuglen har et silkeblødt design og er nem at bruge – selv for helt nybegyndere uden tidligere erfaring.

Er man nybegynder og ønsker at blive inspireret til et sundere underliv, kan dette produkt være første skridt på vejen til at få gang i den seksuelle fremdrift og samtidig hjælpe dig med at forebygge inkontinens senere i livet – det er aldrig for sent at starte med bækkenbundstræning.

Specifikationer:

 • Fremstillet af silikone
 • Produktet er ftalatfri
 • Kuglens diameter på det bredeste sted er 3,8 cm
 • Produktets totale længde er 13 cm
 • Udtrækningssnorens længde er 9 cm
 • Produktet vejer 42 gram

 

 

OhMiBod Lovelife Krush Bækkenbundstræner – PRISVINDER

OhMiBod Lovelife Krush Bækkenbundstræner - PRISVINDER

Tjek Prisen Her

Her får du bækkenbundstræning på en ny og revolutionerende måde. Dette er en dobbelt bækkenbundskugle, der kan kontrolleres ved hjælp af din smartphone, hvilket også betyder, at den kan vibrere i forskellige mønstre for ekstra stimulering og træningssværhedsgrad.

Dette produkt er egnet til både kvinder og par, da du med fordel kan overlade styringen til din partner ved hjælp af den smarte app. Dette betyder at bækkenbundskugler ikke kun kan bruges til træning af bækkenbunden, men også kan bruges som forspil til en ganske særlig og fræk aften.

Specifikationer:

 • Fremstillet af silikone
 • Produktet er ftalatfri
 • Produktets fulde længde er 20,5 cm
 • Udtrækningssnorens længde er 12,5 cm
 • Produktet måler 3,5 cm på det bredeste sted
 • Produktet er genopladeligt
 • Produktet gør brug af Bluetooth og har en rækkevidde på op til 9 meter
 • Produktet styres af en app til din smartphone
 • Online træningsprogrammer og mulighed for vibration

 

 

Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z guide

Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide

Tjek Prisen Her

Her er tale om en produktboks, der giver dig alt, hvad du har brug for, for at kunne igangsætte din bækkenbundstræning. Boksen indeholder en single og to dobbelte bækkenbundskugler, en økologisk glidecreme, en sexlegetøjsrens samt en guide til brug af produktet.

Sinful er kendt for at forkæle forbrugerne med alt, hvad hjertet og ikke mindst kroppen kan begære. Derfor er du godt stillet ved køb af dette produkt, der sikrer at din træning fremadrettet bliver succesfuld, uanset om du har tidligere erfaring med bækkenbundstræning eller ej.

Specifikationer:

 • Indeholder tre bækkenbundskugler af forskellige størrelser og vægt
 • Alle bækkenbundskugler er fremstillet af ftalatfri silikone
 • Single bækkenbundskugle: måler 3,6 x 3,6 cm og vejer 30 gram
 • Dobbelt bækkenbundskugle: måler 3,2 x 9,5 cm og vejer 60 gram
 • Dobbelt bækkenbundskugle: måler 3 x 6,3 cm og vejer 90 gram

 

Hvad er ben wa kugler?

For at finde frem til, hvad disse kugler egentlig er, må man kigge grundigt i en kinesisk oversættelse. Ben wa kan nemlig groft oversættes til en kugle indeni en kugle. Dette er det tydeligste kendetegn ved en almindelige bækkenbundskugle, der kan købes i de fleste online butikker med sexlegetøj.

Dog er der den tydelige forskel, at ben wa kugler oprindeligt ikke blev fremstillet af silikone, hvilket er det generelt mest brugte materiale i forbindelse med bækkenbundskugler. Du kan stadig være heldig at falde over de traditionelle Ben wa kugler på markedet, du skal blot kigge efter bækkenbundskugler, der er fremstillet af enten plast eller metal.

Ben wa kugler fungerer som en god træningspartner, da den indvendige kugle ofte har en god vægt, hvilket sikrer at den bevæger sig mekanisk rundt indeni den større kugle. Dette yder stimulering af både skedemuskulaturen og har efter sigende også en effekt på ens sensualitet og seksuelle drive, da bevægelserne inde i ben wa kuglen vil stimulere den kvindelige bruger seksuelt.

 

Hvad er forskellen på yoni æg og jade æg?

Yoni er et gammelt ord, der både kan beskrive en moder eller et skød. Yoni og jadeæg er i bund og grund samme type produkt, om end disse er en smule gammeldags til brug ved træning af bækkenbunden. Et Yoni æg blev i gamle dage fremstillet af marmor, hvoraf jade kommer ind i billedet.

Disse bækkenbundstrænere er designet som et semifladt æg i naturlig størrelse, der indføres i skeden ved bækkenbundstræning. Disse æg har ingen udtrækningssnor, hvilket betyder at man skal have nogenlunde kontrol med sin indre muskulatur, for at sikre at ægget bliver i den rette position.

Som sagt er denne type produkter på vej ud af markedet, da der i stigende grad bliver større interesse for bækkenbundskugler fremstillet af medicinsk eller bodysafe silikone, samt de mere traditionelle Ben wa kugler.

Grundet den manglende udtrækningssnor og de nogle gange konventionelle materialer, anbefales det ikke altid at købe et yoni- eller jadeæg, hvis man ønsker at gå i gang med bækkenbundstræning. Ønsker du dog alligevel at prøve kræfter med et ægte jade æg, kan dette nedenstående produkt anbefales.

 

Videnskabelige beviser peger på, at bækkenbundstræning er sundt for din krop

Der findes som sådan ikke nogen faktiske videnskabelige beviser, der peger på at bækkenbundstræning med bækkenbundskugler er decideret sundt for din krop – for kroppens sundhed handler oftest om en individuel følelse indeni.

Dog er der tydelig evidens for, at bækkenbundstræning kan have en positiv effekt i det lange løb, set i forhold til kvinders inkontinens, der ofte kommer efter menopausen. Derudover er der beviser for, at den faktiske træning med bækkenbundskugler giver en øget blodgennemstrømning i skedemuskulaturen, hvilket naturligvis placerer noget kropsligt fokus i området.

Dette kan være begrundelsen for, at mange kvinder oplever en større seksuel drift ved brug af bækkenbundskugler, da området bliver mere følsomt for stimuli grundet den øgede blodtilførsel. En anden teori vedrørende bækkenbundstræning er, at kvinderne ved hjælp af deres styrkede muskulatur kan styre deres orgasmer bedre fremadrettet og endda også er i stand til at opnå orgasmer udelukkende ved stimulering af skeden.

Sidst men ikke mindst vil kvindens partner også få glæde af bækkenbundstræningen. Dette skyldes naturligvis en blanding af alle faktorer, men primært vil skeden føles strammere om partnerens penis, hvilket også betyder at for kvinden, vil han føles større end han plejer.

Sådan bruger du bækkenbundskugler til at styrke din bækkenbund og underliv

Om du reelt set har et behov for at træne din bækkenbund er kun noget du selv kan mærke ved at prøve dem af. Oftest ses bækkenbundstræning i kølvandet på en fødsel, hvor der er et kraftigt behov for at få genoptrænet bækkenbunden og underlivet så man ikke ender med en slap skede.

Nogle kvinder vil opleve, at bækkenbundskuglerne holdes på plads af sig selv – i disse tilfælde vil der ikke nødvendigvis være det største behov for at træne bækkenbunden – dog kan du altid gøre det alligevel, da det kan forbedre din sensualitet og samtidig forebygge inkontinens senere i livet.

For kvinder, der oplever at bækkenbundskuglerne har det med at glide nedad og ud af skeden, er der derimod et stærkt behov for bækkenbundstræning. Du træner bedst din bækkenbund ved hjælp af en række forskellige knibeøvelser.

Du træner din bækkenbund ved at indføre bækkenbundskuglen med en smule glidecreme. Derefter skal der laves knibeøvelser i intervaller. Stram bækkenbunden op og ’hold fast’ på kuglen eller kuglerne i ca. 5 sekunder ad gangen. Husk at holde små pauser tilsvarende til selve knibeøvelsens varighed.

Er du øvet bruger af bækkenbundsøvelser, kan du med fordel lægge ekstra vægt på dine bækkenbundskugler. Dette gøres ved at fastgøre en lille pose med rengjorte småsten til snoren på dine bækkenbundskugler.

Lise Petersen
Lise Petersen
Hej! Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here