Nogen foretrækker det naturlige look, mens andre bryder sig mest om at barbere sig regelmæssigt. Der er virkelig ingen bestemt måde, det skal se ud på dernede. Hvis du dog er typen, der helst trimmer busken jævnligt, har vi her samlet gode råd til intimbarbering til mænd.

Trin for trin guider vi dig til, hvordan du kan få den bedst mulige intimbarbering. Vi anbefaler løbende intimbarberingsprodukter i bedste kvalitet, så resultatet bliver endnu mere tilfredsstillende.

Overrask din partner eller nyd selv følelsen af et lækkert shave!

 


 

Intimbarbering – hvorfor?

Styling af de nedre regioner er en personlig ting, og der er ingen særlig opskrift på, hvordan det skal se ud. Barbering af intimområdet er dog blevet mere og mere populært, og det af mange grunde. For nogen handler det om hygiejne, for andre en følelse af mere selvtillid – eller noget helt tredje.

Røde knopper, kløen og irritation er dog noget, mange oplever efter barbering af intimområdet. Måske anvender man skraberen forkert, eller man er for strid ved sin sensitive hud. Læs med her og find ud af, hvordan du får det bedste resultat!

 

Trin 1: Forberedelsen

Før du går i gang med at barbere dit intimområde, er der nogle ting, du med fordel kan gøre for at få det meste ud af din barbering. Tør-barbering med en skraber anbefales ikke, da det ofte resulterer i røde knopper og irriteret hud.

 • Gør det i et rum med en behagelig temperatur, så du undgår at få gåsehud. Et opvarmet badeværelse er ideelt til dette.
 • Bakterier er no-go! Vask dit intimområde først, så der er rent. Dette blødgør også hårene og gør resultatet tættere og pænere. En intimsæbe med en lav PH-værdi er perfekt til dette.
 • Brug altid en ny skraber til dit intimområde! Bakterier samler sig mellem barberbladene, og du kan føre dem ind i huden under barbering.

 

Trin 2: Trimning af området

Hvis du barberer dig for første gang eller ikke har barberet dig i lang tid, kan du med fordel trimme hårvæksten lidt ned. Dette gøres for en nemmere og pænere tæt barbering, og kan gøres med en saks eller en trimmer.

Det er nemmest at trimme de lange hår, når de er tørre. Efter du har vasket intimområdet er det derfor en fordel af tørre hårene med et håndklæde. Dette gør, at hårene ikke klumper sig sammen.

 • Brug af saks: benyt altid en god, skarp saks til dette. Brug med fordel en kam til at kæmme håret, så eventuelle knuder redes ud. Kæm håret med den ene hånd, mens du med med den anden klipper håret over kammen. Kammen fungerer som et skjold og forhindrer dig i ved et uheld at nive i den sensitive hud med saksen.
 • Brug af trimmer: benyt en god barbermaskine til intimbarbering, hvor du har mulighed for at indstille længden på trimmeren. Stræk huden, så du nemmest kan komme til med maskinen og trim med hårene.

 

Trin 3: Den tætte barbering

Efter de lange hår er blevet trimmet ned til et par millimeters længde, er det tid til at gå i gang med den helt tætte barbering. Der er flere måder at tæt-barbere intimområdet på, og vi gennemgår de forskellige måder her trin for trin.

 

Den “våde” barbering

Ved den våde barbering, gør man brug af enten barberskum eller – gel, for at gøre barbering glat og huden mindre irriteret. Ved at bruge en skraber til dette, kan man nemmere kontrollere sine bevægelser og gøre resultatet jævnt.

Før du barberer

 • Sørg for at bruge en ren skraber til dette! Som tidligere nævnt samler bakterier sig mellem bladene på brugte skraber. Ikke nok med at dette er uhygiejnisk, gør det også, at man fører disse bakterier ind i den sensitive hud, når man intimbarberer sig.
 • Ud med billige engangsskrabere! De har typisk kun 2 blade, er ufleksible og giver dig et dårligt resultat. Med denne skraber til intimbarbering, der har 5 tætte blade, et fleksibelt hoved og nemt kan rengøres, er du i trygge hænder.
 • Har skraberen et hygiejnisk design og er nem at gøre rent, kan den bruges flere gange. Shave Safe Razor giver dig mulighed for dette. Det er dog alligevel en god idé er skifte bladene ud, så man er sikker på det bedste resultat.

 

Barberingen

 • Vælg en god barberskum til din intimbarbering. Vi anbefaler Shave Safe Intim Barberskum, som både er parfume- og parabenfri, er designet til brug på følsom hud og virker mod røde knopper og indgroede hår.
 • Ryst flasken med barberskum godt og påfør skummen på hårvæksten omkring penis og på testiklerne.
 • Stræk huden så den er glat og jævn, og kør med lange og glatte strejf med hårretningen. Skyld skraberen jævnligt for at fjerne overflødige hår mellem barberbladene.
 • Barber derefter vandret og til sidst mod hårretningen for et glat og tæt resultat.
 • Lad området lufttørre eller dup på området med et rent håndklæde.

Vær opmærksom på ikke at trykke for hårdt på huden med skraberen. Dette kan gøre huden irriteret, og risikoen for at skære sig bliver større.

 

 

Den tørre barbering

Nogen foretrækker i stedet at tør-barbere intimområdet. Dette anbefales ikke med en almindelig skraber, da huden bliver irriteret, og det øger chancen for knopper, indgroede hår og at skære sig. Der er i dag heldigvis udviklet gode barbermaskiner til intimbarbering til mænd (og kvinder!), så du kan få et godt resultat.

 • Med en trimmer følges samme steps som med en skraber; først med hårene, så vandret og så mod. Ultimate Personal Shaver til mænd kommer med trimme-hoveder i forskelige længder, så du selv kan bestemme længden på hårene.

Vær mere forsigtig, hvis du benytter en trimmer. Det kan være sværere at kontrollere bevægelserne, og trimmeren er ikke altid lige så fleksibel, som en skraber.

 

Trin 4: Efter barberingen

Efter din tætte barbering skal din hud naturligvis plejes. Dette for at undgå irritation, tør hud, kløe, røde knopper… alle de ting, man helst vil undgå, når man snakker om intimbarbering til mænd.

Der findes mange gode cremer og gele til aftercare af dit intimområde.

 • En af dem vi foreslår er denne aftershave-spray, som er lavet specielt til efter intimbarbering. Pjur After Shave Spray sprøjtes direkte på det barberede område efter barbering, hvor virker nedkølende og modvirker irritation og røde knopper. Husk at lade sprayen tørre, før du tager tøj på.

Pjur MED After Shave 100 ml

Tjek prisen her!

 

 • En anden er denne aftershave-creme fra Australian Bodycare. Den virker mod røde knopper og virker beroligende og lindrende på den følsomme hud i intimområdet. Påfør cremen efter barbering og vent med at tage tøj på til cremen er tørret ind.

Australian Bodycare Vegansk Intim Balm

Tjek prisen her!

 


Andre hårfjerningsmuligheder

Der findes også andre hårfjerningsmuligheder, som er nemme at gøre derhjemme, hvis ikke man er til barbering eller trimning.

BlitzBlank Hårfjerningscreme

Det kunne være denne hårfjerningscreme fra BlitzBlank. Cremen påføres i god mængde på tør hud og skal sidde på i 7-15 minutter. Herefter fjernes cremen og der skylles efter med lunkent vand.

Denne creme giver et glat og lækkert resultat, og man undgår at bruge skrabere og trimmere.

 

Voksning eller sugaring af hår anbefales ikke at gøre selv hjemme. Ønsker man en sådan behandling, anbefales det at få det gjort hos en professionel behandler. 

 

 


 

Dette var vores gode råd for det bedste resultat til intimbarbering til mænd. God fornøjelse!

 

 

 

Iben Helena Mortensen
Iben Helena Mortensen
Velkommen til Eroti.dk. Mit navn er Iben, og jeg er webredaktør her på siden. Jeg skriver guides, produktanmeldelser og meget andet, som jeg håber, du finder interessant. Skulle du have spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på Iben@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here