Hjemmelavet glidecreme kan være en god løsning, hvis du lige pludselig står og mangler. Det er ærgerligt, at legen skal stoppe, bare fordi tuben med glidecreme er tom. Glidecreme kan være en skøn tilføjelse til de frække lege i soveværelset. Det kan være en god hjælper, hvis du bruger sexlegetøj og en skøn tilføjelse ved erotisk massage.

Men det er også flere ting, du skal være opmærksom på med hjemmelavet glidecreme. Det er nemlig ikke bare alt slags smørelse, du kan bruge intimt.

Særligt kvinder har en følsom pH-balance i underlivet. Den kan nemt blive påvirket af diverse smørelser, og kan give mange gener efterfølgende. Du kan få problemer med kløe, irritation og uønsket lugt, hvis du ikke passer på din intime pH-balance.

Men hvis du vil bruge en hjemmelavet glidecreme, er du kommet til det helt rette sted. Hjemmelavet glidecreme kan være en hurtig løsning, men skal helst ikke ende med hudproblemer og irritation efterfølgende.

I dette indlæg giver vi dig et samlet overblik over do’s and don’ts, når det kommer til hjemmelavet glidecreme.

Der er nemlig mange ting, du kan bruge til glidecreme, men der er helt sikkert også ting, du skal holde dig fra. Læs med og bliv klogere på den naturlige og hjemmelavet glidecreme.

Her køber du glidecreme

Hvad er hjemmelavet glidecreme?

En hjemmelavet glidecreme er en glidecreme som består af et enkelt produkt, og som du selv har lavet. Ofte består hjemmelavet glidecreme ikke så meget af en mikstur af forskellige ting. Ofte er det en form for olie eller smørelse, som du måske allerede har stående i køkkenskabet.

Mange er tilhængere af hjemmelavet glidecreme, da de mener, at det er mere naturligt. Det skal dog siges, at du kan finde en masse gode glidecreme, der er både uden parfume, parabenfri og allergivenlige. Så en hjemmelavet glidecreme er altså ikke den eneste vej at gå.

Med hjemmelavet glidecreme er det også vigtigt at være ekstra opmærksom på, det du bruger. Kokosolien i køkkenskabet er ikke lavet til at blive brugt intimt, og kan derfor godt påvirke det intime område. For eksempel vil kokosolie påvirke pH-balancen.

Derudover skal du være opmærksom på om din hjemmelavet glidecreme, kan bruges sammen med silikone sexlegetøj samt kondomer. På den anden side kan en mandelolie eller anden smørelse give en ekstra sensuel følelse og gøre legen ekstra pirrende og erotisk.

Er du klar på den hjemmelavet glidecreme, anbefaler vi dig, at du lige læser med her. Vi har nemlig samlet ingredienser, du kan bruge som hjemmelavet glidecreme. Men måske endnu vigtigere finder du ting, som du absolut IKKE skal bruge som hjemmelavet glidecreme.

Hvordan bruges glidecreme?

8 ting du kan bruge som hjemmelavet glidecreme

Der er faktisk mange ting, som du kan bruge som hjemmelavet glidecreme. Og der er ret stor chance for, at du har mange af tingene i hjemmet. Højst sandsynligvis i køkkenet.

Det er vigtigt at huske på, at mange af disse ingredienser ikke er skabt til at blive brugt intimt. Vær derfor opmærksom på dette når du bruger dem. Sørg selvfølgelig også for at du eller din partner ikke har særlige allergier for nogle af ingredienserne.

Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på, at ingredienser med olie i ikke kan bruges sammen med kondom eller silikone sexlegetøj. Olien ødelægger simpelthen kondomet, og vil også gøre stor skade på jeres sexlegetøj.

Men læs med og bliv klogere på hvad de forskellige ingredienser til hjemmelavet glidecreme kan byde på.

Mandelolie

Mandelolie er en almindelig husholdningsolie, og kan bruges som hjemmelavet glidecreme. Olien har en lækker duft, der kan gøre den særlig sensuel i soveværelset.

Den dejlige smørelse vil føles skøn mod huden, og kan være fantastisk til en erotisk massage. Mandelolien er fugtgivende, og kan give god smørelse, når den bruges som glidecreme.

Jomfru kokosolie

Med jomfru kokosolie får du et naturligt produkt, og som ikke sviner alt for meget, når det bruges som hjemmelavet glidecreme. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke kan bruges sammen med kondom. Og kokosolien kan også plette dit tøj og lagenet.

Olivenolie

De fleste har en olivenolie i køkkenskabet. Den vil give god fugt og smørelse, men kan selvfølgelig også svine en smule.

Det er dog vigtigt, at du skyller olivenolien af umiddelbart efter, du har brugt den. Din hud kan nemlig ikke absorbere olien, og den vil i stedet tilstoppe dine pore, hvis den ikke fjernes.

Avocadoolie

Det gode ved avocadoolien er, at den hverken har nogen lugt eller smag. Den er derfor perfekt som en helt neutral hjemmelavet glidecreme.

Men samtidig kan avocadoolien også være knap så effektiv i forhold til at give den nødvendige smørelse, som man har brug for ved en glidecreme.

Aloe Vera

Hvis du har prøvet at bruge aloe vera, når du er blevet solbrændt, så ved du, hvor lækker den lindrende smørelse er.

Som en hjemmelavet glidecreme giver aloe vera fugt og mindsker irritation af huden. Aloe vera er derudover også vandbaseret. Det vil sige, at du til modsætning af de oliebaseret løsninger, kan bruge den sammen med kondom.

Ghee

Ghee har du måske ikke lige stående i skabet. Men det er en type klar smør, som bliver brugt meget i det egyptiske, indiske såvel som pakistanske køkken.

Ghee er ideel hjemmelavet glidecreme til oralsex. Den har nemlig en skøn smag, og giver samtidig den fugt, som man ønsker fra en glidecreme.

Nagaimo

Nagaimo er endnu en eksotisk ingrediens, der kan bruges som hjemmelavet glidecreme. Nagaimo er en type af yam, der er populær i både Kina, Japan og Vietnam.

Du kan blande den med enten kokosolie eller anden form for olie for at få den rette konsistens. I dette tilfælde skal du huske ikke at bruge den sammen med kondom.

Æggehvide

At bruge æggehvider som hjemmelavet glidecreme lyder måske lidt sjovt, men det fungerer faktisk ret godt. Æggehviden er lækker blød, og kan blive på huden.

Du skal dog være forberedt på lidt rod, når du bringer æggehvider ind i sengen. Men det kan også være en sjov ingrediens til at sætte lidt krydderi på hele oplevelsen.

Durex play glidecreme test

Det må du IKKE bruge som hjemmelavet glidecreme

Når vi nu har listet op hvad du kan bruge som hjemmelavet glidecreme, tænker du nok at du er klar til at gå i gang. Men bliv lige hængende lidt længere. Det er nemlig mindst lige så vigtigt at vide hvad du IKKE kan bruge som hjemmelavet glidecreme.

Det kan være fristende bare at tage den første og bedste form for smørelse fra enten køkkenet eller badeværelset, når du lige står og skal bruge det.

Men bruger du den forkerte slags hjemmelavet glidecreme kan det give store gener. Du kan opleve irritation, kløe, lugt og andre intime problemer efterfølgende.

Generelt kan man sige, at hvis du er tvivl, om noget kan bruges som hjemmelavet glidecreme så lad være. Her er det virkelig bedre at være sikker i sin sag end at komme til at fortryde senere hen.

I sidste ende er det også vigtigt, at du føler dig tryg ved at bruge det produkt, du har. Kan du ikke finde noget alternativ til den butikskøbte glidecreme, kan det være, at hjemmelavet glidecreme ikke er dig.

Brug derfor lige lidt ekstra tid og bliv bekendt med de ting du absolut skal holde dig fra, når det kommer til hjemmelavet glidecreme.

Babyolie og vaseline

Mange tænker måske at vaseline er en genial løsning som hjemmelavet glidecreme. Men det er det virkelig ikke. Det samme gælder med babyolie. De to produkter indeholder nemlig den samme problematiske ingrediens petroleum.

Petroleum vil ikke gøre noget godt for din intime pH-balance, og vil derfor ikke være nogen god idé at bruge helt intimt. Du kan opleve store gener efterfølgende, og kan endda få svamp i skeden, hvis du bruger det. Så det korte råd lyder, at du holder både vaseline og babyolie ude af soveværelset.

Sæbe og creme

Der er noget der hedder at være for ren. Når det kommer til den intime pH-balance i skeden, kan du nemlig komme til at fjerne alle de sunde bakterier. Når du gør det, skaber du en ubalance i bakteriefloraen. Og når den er skabt, kan det være svært at komme af med den igen. Den kan også efterfølgende give problemer som kløe, irritation og uønsket lugt.

Så lad være med at bruge nogen former for sæbe eller cremer som hjemmelavet glidecreme. De har simpelthen en helt anden pH-værdi og er meget uegnet til at blive brugt intimt.

Madolie

Nogle madolier som dem nævnt tidligere kan bruges som hjemmelavet glidecreme. Men det skal gøres med omtanke. Bruger du for eksempel en olivenolie, er det en god idé, at den er koldpresset, og som det mindste er økologisk.

Andre madolier som rapsolie og solsikkeolie kan ikke anbefales. Derudover kan disse madolier også have en meget kraftig lugt, der ikke ligefrem er sexet. Medmindre man tænder på lugten af friture.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at huske på, at disse olier ikke kan bruges sammen med kondom eller sexlegetøj af silikone. Det kan virkelig begrænse jer i forhold til den frække leg.

Pernille-Louise Lenskjold
Pernille-Louise Lenskjold
Jeg arbejder til dagligt i en Sexshop og hjælper samtidig Eroti.dk med at udvælge hvilke produkter, der på baggrund af de forskellige testeres anmeldelser skal indgå i vores samlede vurderinger. Eksempelvis som testvinder, bedst til begynderen eller den bedste til prisen (prisvinder). Det er også mig du finder på nogle af vores videoer :) God læselyst - jeg håber du finder det du leder efter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here