Hvad er et Femidom?

442

Femidom et kondom for kvinder. Det ligner næsten et almindeligt kondom, bortset fra, at der i bunden er en ring, som gør, at det kommer rigtigt op og sidde i skeden.

Ligesom kondomer, beskytter femidom mod diverse sexsygdomme og graviditet, men de er dog heller ikke 100% sikre, da de også kan gå i stykker.

Brug

Femidomet skal sættes op i skeden inden samleje. det foregår ved, at man klemmer den inderste ring sammen og presser den op i skeden.

Derefter tager du en finger ind på indersiden af femidomet og føre fingeren op til den inderste ring, som du lige har puttet ind og skubber denne del op i skeden.

Åbningen skal blive uden for skeden.

Prøv det eventuelt alene et par gange, indtil du har teknikken i det. Opsætningen kan gøres alene, inden samlejet, men kan også være en del af forspillet.

Fordelene ved femidomet er:

  • Kvinden selv har styringen over og ansvaret for, om der bliver brugt beskyttelse og kan dermed give mere tryghed til kvinden.
  • Det kan sættes op, på hvilket som helst tidspunkt, f.eks. allerede inden i smider tøjet sammen, så i ikke skal holde pause imens det bliver fundet frem, pakket ud og sat op. Dette er især en fordel, hvis fyren har svært ved at holde på erektionen, da femidomet bliver siddende, uanset om pikken er stiv eller slap.
  • Det kan gøres til en del af forspillet, hvor partneren sætter det op, imens han/hun leger med de nedre dele.
  • Det dækker lidt af de ydre dele, som gør, at det beskytter lidt bedre imod diverse sexsygdomme udenfor skeden.

Ulemper ved femidomet er:

  • Der findes kun én størrelse
  • Det er dyrere end almindelige kondomer til mænd
  • Hver gang pikken skal op i skeden, skal man sørge for, at den rammer ind i femidomet inden den presses videre op.

Personlige meninger

Jeg synes at femidomet er virkelig smart og er en rigtig god ide for nogle kvinder og i nogle situationer.

Personligt har jeg ikke selv prøvet det, da jeg ikke har hørt om det før og fordi jeg allerede bruger andre præventionsformer og er glade for dem. Men hvis jeg f.eks. er forskellige dogging steder, kunne det være virkelig smart.

Sørligt fordi jeg ikke først skal forsikre mig om, at partneren har prævention med og på, og jeg er sikker på kvaliteten og at det sidder ordentligt osv.

Det vil give mig meget mere tryghed under samlejet, så det er i hvert fald noget, som jeg helt klart overvejer at prøve.

Dette er feltet, hvor der kommer nærmere information omkring Bjarne. Det kunne være alder, interesser, ekspertise mv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here