Dating apps – Her er de bedste

295

Er du single i Danmark? Og ønsker du at finde en partner, som du kan dele resten af dit liv med? Eller blot et par timer på en bar efterfulgt af en horisontal pardans til dagen efter? Så skal du læse videre her.

Dating apps og dating hjemmesider har i mange år været et tabu i Danmark – det var kun noget ”taberne”, der ikke kunne finde kærligheden på anden vis gjorde eller en nem og hurtig måde at finde et engangsknald på. Men i løbet af de sidste par år er det blevet mere udbredt, og flere og flere finder kærligheden og ender i længerevarende forhold ved hjælp af de smarte apps.

Derfor kan du roligt kaste dig ud i jagten på en ny kæreste, og få hjælp fra internettet og de sociale medier. Men hvis du ikke har prøvet det før, kan det være svært at vælge den helt rigtige app, da der efterhånden findes ligeså mange apps, som der findes singler, der søger kærlighed.

Så hvis du vil blive klogere på, hvilken du skal vælge, skal du blot læse videre her.

11. Tinder – datingverdens Google

Tinder har taget føringen som Danmarks datingapp. Den er til singler, der søger engangsknald og til singler, der søger forhold. Den er simpelthen til alle, der ikke har en kæreste i forvejen – og så er den sjov at bruge.

Hvis du ikke kender til appen – hvad end det fordi du lige er kommet ud af et forhold eller fordi du bor under en sten – så fungerer det lidt som et spil, der i nogle tilfælde ender i kærlighedens guldmedalje. Det fungerer på den måde, at du downloader appen, kobler din Facebookkonto til, og så er du klar.

Når først du er inde, vil du se billeder af forskellige mennesker af dit foretrukne køn, der befinder sig indenfor den radius, du har indtastet. Herefter swiper du enten til højre for at acceptere, eller til venstre for at afvise. Hvis du swiper til højre på en, der allerede har swipet til højre på dig, vil i kunne skrive sammen og skabe en kontakt.

Som sagt er det blevet et spil for nogen, og det er desuden noget overfladisk, så hvis du ønsker noget seriøst, er der andre sider, der passer bedre til dig.

22. Dating.dk – en af Danmarks største datingsider

Vurderer du, at Tinder er for overfladisk, og du hellere vil finde et modent forhold med dybde, kan Dating.dk være hjemmesiden for dig.

Dating.dk er som sagt en af Danmarks største datingsider, og der er derfor en masser brugere, der søger det samme som dig; de fleste søger nemlig mere end blot et engangsknald eller et afslappet forhold.

Ofte, når du kigger efter datingsider, kan det være en god ide at kigge efter dem, der har flest brugere. For det første er ”udvalget” større, men som regel er det også for dem, der søger noget mere seriøst.

Er du mere til at bruge din mobiltelefon til dating, har Dating.dk nu også fået sin egen app, hvorigennem du kan finde den næste, og måske sidste, store kærlighed i dit liv. Hjemmesiden virker også på tablet og mobil, men hvis du ønsker appen i stedet, er det altså en mulighed at komme i kontakt med søde single-mennesker i løbet af kort tid.

33. Bumble – nye bekendte, nye venskaber, ny forhold

Er du en stærk, kvindelig personlighed, der ønsker at tage det første skridt? Eller en mand, der synes en kvindes initiativ er noget af det frækkeste? Så er Bumble appen for dig.

På Bumble er det nemlig kvinden, der skal tage initiativet, hvis hun vil i kontakt med en mand. Hvis det er to mennesker af samme køn, kan samtalen startes af begge parter, da det ikke kun er ment for romantiske begyndelser, men også livslange venskaber.

Appen virker på den måde, at kvinden kan vise interesse for en mand, og på den måde tage initiativ til at starte et forhold på den ene eller anden måde. Manden får 24 timer til at svare, hvorefter kontakten vil brydes – der er altså et tidsmæssigt aspekt, der gør det spændende at date. Det opfordrer desuden brugerne til at blive på appen, og kommunikere og engagere sig i kontakten med hinanden.

Der er forskellige meninger angående appens koncept; nogle mener, at det kun er de kønne mænd, der får en chance, og principielt set er appen ligeså overfladisk som Tinder. Hvorvidt det er et spil, du har lyst til at spille, er du altså alene om at afgøre.

44. Partner med Niveau – chancen for dem, der endnu ikke har fundet kærligheden

Partner med Niveau er siden, der tilbyder dem på 30 og opefter, der har en universitetsuddannelse, en chance for at finde kærligheden. Måske var du i et længerevarende forhold, der ikke holdte. Måske er du blevet skilt fra din partner. Uanset hvorfor du er single, er der en masse andre singler, der står i samme situation. Så hvis du er interesseret i at finde kærligheden på ny eller for første gang, er dette altså appen for dig.

Siden er specielt tænkt til karrieremennesker – dem der simpelthen ikke kan lægge arbejdet fra sig. Men blot fordi, du elsker dit job, betyder det ikke, at du ikke er interesseret i et forhold.

Partner med niveau matcher dig med mennesker, der passer til de svar du angivet på den personlighedstest, som du tager, når du tilmelder dig. Personlighedstesten er lang, så matchet er ikke tilfældigt, og du vil måske lære nogle ting om dig selv i forhold til, hvad du søger, mens du udfylder den.

Det er gratis, og den oplagte mulighed for at finde den person, som jobbet fremadrettet må dele din kærlighed med.

55. Happn – kærlighed på farten

Happn er appen, der viser dig de mennesker, som du er gået forbi i løbet af dagen – hvis altså også de er tilmeldt. Det betyder, at du kan ham den flotte fra fitness eller hende med det søde smil i supermarkedet på appen, hvis ikke du havde modet til at invitere dem ud på en kop kaffe.

Appen er desværre ikke så udbredt, så den virker bedst i de større byer – den er altså perfekt til alle de københavnske singler, der er for generte til at søge kontakten i øjeblikket.

Happn virker på den måde, at den viser dig brugere, som du er gået forbi på skærmen. Disse kan du give et like, personen kun vil se, hvis de også liker dig. Herefter kan i begynde en samtale og lære hinanden bedre at kende.

Alt efter hvordan det går, så står du med en god aften foran dig og eventuelt en kæreste om en månedstid.

66. Grindr – appen for de homoseksuelle mænd

Den originale datingapp. Appen, der begyndte det hele. Tinder var måske appen, der gjorde denne online dating acceptabelt og udbredt, men derfor kan den ikke fratage Grindr titlen, som den første datingapp.

Grindr er primært en app til homoseksuelle mænd, der søger sex. Den er ikke optimal til dig, hvis du søger et længerevarende forhold, du vil klart have mere ud af en af de mange andre.

Til gengæld, hvis du er en homoseksuel mand, der søger sex, findes der ingen bedre app. Forventningerne her er nemlig de sammen for alle – i hvert fald alle, der kender appens koncept – og derfor er der også kun minimalt knuste hjerter.

77. Match.com – forfaderen til alle datingsider

Match.com. Hjemmesiden fra 90erne, der stadig holder sig kørende. Hjemmesiden for dig, der stoler på det traditionelle. Hvis en datingside, kan kaldes traditionel i det hele taget.

Match.com har holdt sig kørende, selv mens online dating var tabubelagt og for ”tabere”. De har simpelthen nægtet at give op, de har nægtet at lade de introverte i stikken. Og derfor er der noget smukt i at bruge netop denne app.

Appens system er ikke noget særligt; det er blot en datingside, der i mange år har været populær, og som har været til og holdt sin popularitet kørende og flere årtier.

Appen er international, så hvis du er interesseret i de internationale fisk, såvel som de danske, er denne app lige noget for dig.

Tilmelding til appen er gratis, men du kan ikke komme i kontakt med folk uden at betale. Appen er altså ikke særligt brugbar, hvis ikke du vil betale lidt for at finde din helt store kærlighed.

Charmen ved denne app er altså den alder. Den er simpel og den virker. Der er ikke så meget pjat og der er ikke noget spil.

88. Victoria Milan – appen til dig, der blot ønsker en god aften

Datingappen Victoria Milan er appen tilsvarende den side af Tinder, der blot bruges til engangsknald – forskellen ligger i, at den er mere diskret, og at den udelukkende er til sexdating. Du skal altså ikke vælge denne, hvis du søger et længerevarende parforhold.

Ligesom med Grindr slipper du for at knuse hjerte og forhåbning ved at bruge denne app, da andre brugere har samme forventninger til aftenen, som du har.

Appen skiller sig ud fra mange andre, da det kan være mennesker, der er i et forhold eller i et ægteskab, der bruger appen, og du vil sågar også finde par.

Det er langt mere diskret end Tinder, da din profil ikke er tilnærmelsesvist så offentlig. Dette er muligt, da du kan skjule dit profilbillede overfor dem, du ikke har godkendt. Dermed undgår du at venner, bekendte og familie finder din profil, hvilket både er rart, hvis du er single, men også hvis I er et par, der ønsker at prøve noget nyt med jeres sexliv.

99. Once – kvalitet over kvantitet

Once er appen til dig, der ikke gider Tinders overfladiske tilgang til dating. Den er til dig, der ikke vil have et forhold, baseret på udseende, men derimod et forhold baseret på personlighed.

Appen tvinger dig til at sænke farten på jagten efter kærlighed, ved kun at sende dig et enkelt partnerforslag om dagen. Du får altså hele 24 timer til at vurdere om personen på skærmen, er din helt store kærlighed.

Ligesom med Tinder og Bumble skal i begge have liket hinanden før i kan skrive sammen, hvilket gør, at du ikke skal bekymre dig om beskeder fra mennesker, du ikke har interesse i at skabe kontakt med.

Modsat gør det selvfølgelig også, at hvis personen du er interesseret i, ikke er interesseret i dig, så kan du ikke komme i kontakt med dem.

1010. OkCupid – International kærlighedssøgen

OkCupid er til dig, der er træt af danske singler, og ønsker at udvide horisonten til de internationale vande. Appen er frisk og kunstnerisk, og skriver du din profil på engelsk, kan du nemt finde singler fra andre lande – verden er trods alt stor og Danmark er kun en lille del af den – hvad er chancen for, at din sjæleven bor lige inde ved siden af?

Før du går i gang med at udforske de forskellige kandidater, vil systemet spørge dig om nogle forskellige ting, hvorefter du vil få vist en procentsats, der angiver, hvor kompatibel du er med de andre brugere på den internationale platform.

Appen er gratis og du skal ikke logge ind med Facebook. Der er dog mulighed for at opgradere appen, hvilket vil koste penge, så hvis der er nogle af de ekstra features, der frister, bliver du nødt til at punge ud.

Mange anmeldere mener, at OkCupid er en af de bedste datingapps, der findes, og i forhold til hvor mange der er, siger det ikke så lidt. Brugeroplevelsen skulle være god, og i og med du ikke behøver logge ind med Facebook, giver den en vis tryghed, da det er nemt af føle en vis paranoia over at tilføje en konto til en, hvor venner og familie følger med.

11Hvordan kommer du i gang?

Selvom udvalget af datingapps er kæmpe stort, og der findes en datingapp næsten til enhver interesse, så kan det stadig være svært lige at komme i gang, og med at vælge den rigtige. Og det er begrænset, hvad du kan få af hjælp udefra, da det er en meget individuel sag. Dog er der nogle få ting, som kan tage med i dine overvejelser.

Først og fremmest er mavefornemmelsen din bedste ven, når det kommer til at afprøve noget nyt. Når nu du har læst igennem de 10 datingapps på denne liste, så kan det være, at nogen har vækket en dårligere mavefornemmelse end andre. Der er selvfølgelig også nogen, der simpelthen ikke passer til alle; for eksempel er Victoria Milan appen, jo kun til dig, der ikke ønsker et fast forhold, og Grindr lidt det samme, men endnu mere eksklusiv, da det kun er til homoseksuelle mænd.

Det første du kan gøre, er altså at udelukke alle dem, der ikke passer til dit køn og dine seksuelle præferencer. Men før du kan gøre dette, skal du selvfølgelig have afklaret dine præferencer med dig selv. Hvis du allerede nu kan mærke, at du ikke vil kunne introducere en, du har mødt på en datingapp for din familie, så kan du måske stadig bruge appen, hvis du ønsker noget for en aften. Men du kan selvfølgelig ikke bruge den til at finde et forhold, da det ikke er en solid løsning at lyve overfor familien om, hvordan i mødtes.

Seksuelle præferencer og hvilket køn, du er til, er du måske allerede helt afklaret med, men hvis du vil afprøve om du er til mænd eller kvinder, så kan du jo via en datingapp forsøge stille og rolig, om du føler dig tiltrukket af kønnet. Det kan altså være et godt sted at afprøve grænser.

Når nu du har begrænset datingappsne til dine præferencer, begynder den helt store beslutningsproces. Det er nemlig tid til, at du får tilmeldt dig en af de tilbagestående datingapps. Og det er netop nu, mavefornemmelsen rigtig skal i gang. Når du sidder og læser igennem de datingapps, som du har udvalgt, skal du mærke efter, hvornår du tænker, at det er helt rigtigt. Det er nemlig dem, du skal stå tilbage med.

Hvis du endnu har nogle stykker efter dette, kan du enten vælge at tilmelde dig dem alle sammen, eller simpelthen begynde at tænke modsat. Hvis nu du ikke tilmeldte dig datingappen, ville du så fortryde det? Og på den måde er der flere taktikker, som du kan bruge, når det kommer til at udvælge den helt rigtige.

Hvis I er et par, der begynder at lede efter nye deltagere til jeres sexliv, så ligger starten gerne hos jer. Det er vigtigt, at I afklarer, hvor i begge står, da I ellers kan gå hen og ødelægge jeres forhold via dette. Så sørg for at kommunikationen er i top, når i begynder at bevæge jer ud i ukendt farvand.

Datingapps kan være en god løsning på en ny begyndelse på et forhold, men det er ikke for alle. Afklar med dig selv, hvilke forventninger du har, og afstem herefter. Så går det ikke helt galt.

Lise Petersen
Lise Petersen
Hej! Velkommen til Eroti.dk. Vi elsker at blogge om romantik, dating og sexlegetøj. Vores anmeldelser, test og guides er skrevet af produkttestere og eksperter. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig på: Kontakt@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here