Brevkasse: Glidecreme mod tør skede

289

Hej!

Jeg er en ung kvinde i starten af tyverne. Jeg er netop startet på et spændende studie på universitetet, har masser af dejlige venner og ikke mindst en skøn kæreste, som jeg er rigtig glad for. Vi er netop flyttet sammen, og det går super godt. Det går altså på mange måder rigtig godt for mig i mit liv.

Desværre går jeg og tumler med et problem, som generer og bekymrer mig rigtig meget. Jeg føler mig tit rigtig frustreret og forkert, og jeg håber derfor, at jeg her kan få lidt hjælp til at løse mine problemer og få noget mere viden om området.

Sagen er nemlig den, at jeg døjer med tør skede, når jeg har sex med min kæreste. Der sker simpelthen det, at jeg ikke bliver våd, når vi er sammen. Det er på ingen måde min kærestes skyld – han er god til at få mig til at føle mig tryg og bruge lang tid på forspillet.

Jeg kan ikke forklare, hvorfor der ikke sker det, som der burde ske. Men desværre er det sådan, at sex så tit ender med at blive rigtig ubehageligt for mig og nogle gange helt umuligt. Jeg bliver hurtigt øm og mister lysten, og så har min kæreste selvfølgelig ikke lyst til at fortsætte.

Vi er gode til at finde på andre alternativer. For eksempel dyrker vi meget oralsex. Men det er jo ikke helt det samme, og jeg savner intimiteten ved at have rigtig sex. Jeg ved, at min kæreste gør det samme, selvom han er så sød, at han ikke siger noget til det.

Jeg er bange for, at det på sigt kommer til at påvirke mit forhold til min kæreste. For selvom jeg fortæller ham, at det ikke har noget at gøre med ham, så er jeg bange for, at han i sit stille sind går og tænker det.

Lidt ekstra info om mig: jeg er som sagt i starten af tyverne, og helt normal og sund. Jeg dyrker motion hver uge, drikker ikke specielt meget og er generelt glad. Jeg startede for et års tid siden på p-piller, men har ikke rigtig oplevet nogen bivirkninger ved dem.

Jeg har tidligere haft en kæreste i min gymnasietid, og der havde jeg slet ikke samme problem. Jeg forstår derfor ikke, hvorfor det pludselig er opstået.

Jeg håber rigtig meget at kunne få lidt råd og vejledning. Jeg vil nemlig gerne komme til bunds i problemet, så jeg igen kan få et mere varieret sexliv med min kæreste.

Hilsen

Ung pige på 22 år

Glidecreme mod tør skede


Kære pige på 22 år, sådan løser du problemer med tør skede

Først og fremmest, så er det både modigt og rigtig godt, at du skriver ind med dit problem. Åbenhed omkring tvivl, frygt og frustrationer omkring sex er vigtigt – det er nemlig den eneste måde, vi kan forbedre problemer på. Og du er bestemt ikke alene med netop din oplevelse.

Faktisk er der rigtig mange kvinder, som oplever, at de har problemer med at blive våde under sex. En tør skede er således ikke noget, der skal få dig til at føle dig forkert eller have det dårligt med dig selv. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig ikke et problem, som du skal finde dig i at gå rundt med.

Lad os tage lidt baggrundsviden først. Tør skede er som sagt et fænomen, som mange kvinder kommer til at opleve på et tidspunkt i livet. Og en af de udslagsgivende faktorer kan faktisk være p-piller.

Så selvom du skriver, at du ikke har oplevet bivirkninger ved p-pillerne, så er der faktisk en mulighed for, at de er synderne. Hormonelle forandringer kan nemlig resultere i tør skede.

Du skal selvfølgelig ikke smide din prævention blot på denne baggrund, men der kan være grund til at tage en snak med din læge om alternative muligheder. Er du ellers glad for p-pillerne, så kan du sagtens finde alternative måder at behandle tør skede på.

Det er ikke sikkert, at du kommer til at slippe af med tørheden i skeden. Men der findes heldigvis præparater, som kan bruges til netop dette formål. Det mest oplagte for dig og din kæreste er helt sikkert glidecreme mod tør skede.

Hvilken glidecreme mod tør skede er bedst?

Glidecreme mod tør skede er egentlig bare glidecreme, som du kan købe i de fleste butikker. Du kan få glidecreme på apoteket, i de butikker, hvor du køber dine skønhedsprodukter, eller på nettet. Der er selvfølgelig forskel på kvaliteten. Vi anbefaler dig at benytte dig af én af de følgende glidecremer mod tør skede:

billede Glidecreme mode tør skede

Og så er det vigtigt, at du tager en god snak med din kæreste. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt han tror, at det har noget med ham at gøre, så må du understrege, at det har det ikke. Han lyder som en rigtig sød og forstående fyr, som du nemt kan have sådan en samtale med.

Du kan fortælle ham, at du netop har fundet ud af, at p-pillerne kan være årsagen. Og at du gerne vil arbejde for at forbedre tingene ved at investere i en glidecreme mod tør skede. Du kan jo her tilføje, at glidcremen bestemt også kan bruges til at forøge hans nydelse under sex.

Efterhånden som tiden går, vil du måske opleve, at problemet stopper. Det er ikke sikkert, men det er en mulighed. Din krop forandrer sig nemlig hele tiden i løbet af dit liv, og det samme gør balancen i din skede. Men på det tidspunkt vil du nok opleve, at du er blevet ret glad for glidecremen som et fast indslag under sex.

Forhåbentlig har du nu fået svar på nogle af de tvivl, som de gik rundt med. Endnu engang skal du have ros for at turde række ud og bede om hjælp. Det er altid svært, når det er vores mest intime problemer, som det handler om. Men det hjælper at tale om det – både med din partner og med andre.

Held og lykke med (sex)livet fremover

Venlige hilsner
Brevkassen

Hej! Mit navn er Lise, jeg er til daglig sexolog, parterapeut og redaktør her på siden; Eroti.dk. Jeg er 36 år og elsker livet, mine 2 børn og min mand. Derudover elsker jeg at blogge om erotik, romantik, dating og sexlegetøj. Jeg håber du nyder vores indlæg. Skulle du have nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at henvende dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here