Vil du binde din partner? Sådan spørger du

82

Fantaserer du i dit indre om at binde din partner, og kunne du tænke dig at føre fantasien ud i livet?

For mange bliver fantasien ved fantasi, fordi de ganske enkelt finder det for grænseoverskridende at præsentere idéen for deres partner. Andre fører fantasien ud i livet. Men hvordan? Hvordan spørger man på en respektfuld måde? Og hvordan samler man sig mod til at spørge i det hele taget? Det kan du finde hjælp til i denne guide.

Scenariet

Du sidder over for en smuk kvinde eller en flot fyr. Du ryster. Måske er dine håndflader lidt svedige. Det skyldes tanken om, hvad du har lyst til at sige, men ikke kan få over dine læber. Du er bange for, at personen over for dig rejser sig og stikker af, så snart ordene forlader dine læber. Du ved, at det er grænseoverskridende, det du gerne vil sige, og derfor kan du ikke få dig selv til at sige det.

Alt, hvad du i virkeligheden har lyst til, er at tage personen over for dig med hjem, afklæde ham eller hende og binde vedkommende. Det er alt, du har lyst til, men det er svært at sige højt. Derfor siger du det ikke, og du går glip af chancen.

Senere fortryder du bittert. Men du er ikke alene. For mange er tanken om at skulle præsentere en sådan idé for en partner så grænseoverskridende, at de aldrig får det gjort. Og det er synd. For på den måde går man glip af en masse.

Emnet bondage er svært at snakke om – selv den blide og ”uskyldige” type. Nogle er bange for at blive afvist, andre for at blive stemplet som forkert eller pervers. Men det er muligt at snakke om. Man skal bare vide, hvordan man griber det an, og hvordan man gør det på en respektfuld måde. Det kan du finde hjælp til i denne guide.

par tale om bondage

Hvad det i virkeligheden vil sige at snakke om bondage

Når det er svært at bringe et emne som bondage på banen, så skyldes det i virkeligheden, at der er tale om at bede et andet menneske om at give dig deres tillid, deres frihed og potentielt også deres følelse af sikkerhed. Når du på den både beder om deres tillid, siger du også indirekte, at du føler, at du har den og har optjent rettigheden til at gå på opdagelse i den. Og set fra det perspektiv, er det måske lettere at forstå, hvorfor bondage kan føles svært at bringe på banen.

En god start kan være at vende situationen på hovedet. Hvordan ville du selv foretrække at blive spurgt, hvis situationen var omvendt? Ville du foretrække et frygtsomt, svedende og nervøst spørgsmål, eller ville du foretrække et spørgsmål fra en, der fremstår oprigtig, respektfuld og bevidst om, hvad det er, vedkommende beder dig om?

Når først du har taget stilling til dette spørgsmål, kan du begynde at gøre dig andre overvejelser, som kan gøre det nemmere for dig at introducere spørgsmålet om bondage til nye partnere.

Det er bare en anden form for forspil

Det er vigtigt at vænne dig selv til tanken om, at bondage i virkeligheden bare er en anden og måske også mere grundig form for forspil. Så snart du begynder at tænke på denne måde, bliver det formentlig også nemmere at introducere idéen til en partner.

Ofte bliver bondage og andre former for fetich lege forbundet med så stor en mystik, at mange glemmer, at de i virkeligheden bare udgør en anden måde at være intim med hinanden på. Når du præsenterer det for din partner, bør du derfor også præsentere det på den måde.

Begynd langsomt

Det særlige ved bondage er, at det altid i en vis grad indebærer overgivelse af frihed og en særlig grad af tillid for den ene part, som skal domineres. Derfor er det altid en god idé at gå langsomt frem, når man snakker om bondage.

Er du blevet enig med din partner om at prøve bondage, så start langsomt ud. Bevæg dig så langsomt frem, at du med det samme kan mærke, når du når en grænse og derfor undlader at overskride den. På den måde kan du sikre dig, at I begge får en god første oplevelse og senere kan tale om, hvad der fungerede for jer hver især ved den pågældende session.

Spørg din partner, hvad vedkommende kan lide

Umiddelbart giver det måske sig selv, at det er en god idé at spørge din partner, hvad vedkommende kan lide.

Men dette kommer faktisk ikke så naturligt til mange, som man – og de selv – måske skulle være tilbøjelig til at tro. Som altid er kommunikation nøglen til en velfungerende relation, og jo mere I formår at kommunikere med hinanden om jeres konkrete fantasier, ønsker, forbehold og grænser, jo mere kan I få ud af at være intime sammen – også i forbindelse med bondage.

Hav kontrol over dine forventninger

Et andet godt tip er at passe på med at opbygge for store forventninger i dit hoved. Sørg for ikke at have nogen urealistiske forhåbninger og forventninger, og sørg især for ikke at bebrejde din partner, hvis vedkommendes forventninger ikke stemmer overens med dine.

Når man har relationer til andre mennesker, vil det altid være nødvendigt at indgå kompromiser. Start med at introducere din partner til idéen om bondage, og prøv det, hvis vedkommende synes om idéen. Hvis det fungerer for jer, er det godt, fungerer det ikke, er der ikke så meget at gøre ved det. Du kan ikke tvinge din partner til at synes om de samme ting som dig. Alt, du kan gøre, er at gøre dit bedste for at give din partner en god oplevelse og så se, hvad det fører til efterfølgende.

Hvad skal du binde din partner med?

Når det kommer til selve agten – bondage – opstår igen en række spørgsmål. Et indlysende spørgsmål, som du måske ikke nødvendigvis har tænkt over, er, hvad du egentlig skal binde din partner med. Mulighederne er nemlig i virkeligheden mange.

Nogle fantaserer om en specifik form for bondage og har måske allerede en lang række forestillinger i sit hoved om, hvordan det helt præcist skal finde sted. Andre tænder på idéen om bondage i sig selv og er aldrig rigtig nået videre til at overveje, hvordan selve akten rent praktisk skal finde sted. Får du samlet dig mod til at præsentere din idé for din partner og synes vedkommende om den, har du flere muligheder.

kvinde udfører bondage

Bondage tape

Den første mulighed er bondage tape, der ganske enkelt er en særlig form for tape, som er skabt til brug i forbindelse med bondage. Tape er en af de mest anvendte og populære bindemetoder til bondage, hvorfor der også findes flere forskellige varianter på markedet. Umiddelbart kan de muligvis synes ens, men der er faktisk forskelle, der kan være temmelig væsentlige.

Er du i tvivl om, tape er det rigtige valg for dig, og hvilken variant du skal vælge, kan du benytte denne guide til bondage tape.

Manchetter

En anden populær bindemetode er manchetter. Manchetter er en slags håndjern, som dog er lavet af et blødere materiale. Ofte er manchetter fremstillet til bondage lavet af et læderlignende materiale og har påsatte låsningsanordninger i form af velcro eller en form for spænder. Se mange eksempler på manchetter til bondage her.

Sex håndjern

En vaskeægte klassikker, når det kommer til bondage, er naturligvis sex håndjernene. De fleste har måske set typen med pelslignende materiale i rød, lyserød eller sort. Men der findes faktisk en del forskellige typer af håndjern til bondtage. Klik her for at se gode eksempler.

Invester i et bondage sæt

Er du i tvivl om, hvilken fremgangsmåde du skal benytte, kan du også vælge at investere i et bondage sæt, som ofte åbner op for flere forskellige muligheder eller giver mulighed for mere omfattende bondage. Nogle af disse sæt egner sig bedst til begyndere, andre bedre til de mere erfarne bondage udøvere.

Sådan gør du

Er du blevet enig med din partner om, at I vil prøve bondage, og er I måske endda blevet enige om, hvad du skal binde vedkommende med, er næste skridt at finde ud af fremgangsmåden.

Der er ikke nogen egentlige regler, når det kommer til bondage, og langt hen ad vejen handler det om at prøve sig frem og finde ud af, hvad der fungerer for jer – så længe I husker at lytte til og respektere hinanden.

Men er du i tvivl om, hvordan du griber situationen an, og ønsker du dig et par retningslinjer at tage udgangspunkt i, er der heldigvis hjælp at hente. Denne bondage guide giver dig en grundig indføring i bondagens kunst, demonstrerer forskellige metoder og beskriver forskellige typer af bondage. Den er altså et rigtig godt sted at starte, hvis du ønsker at blive klogere på bondage. Ellers er alt, der er tilbage at sige: rigtig god fornøjelse!

Sanne Sorello
Jeg hedder Sanne er uddannet sexolog & journalist, og arbejder her på siden som skribent. Jeg nyder at teste, anmelde samt skrive guides indenfor erotik, romantik & dating. Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kontakt mig endelig på: sanne@eroti.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here